Technogym Ecosystem: een uniek open digitaal platform

Verschenen in Bodylife nummer 1 2023
In een wereld waarin de grens tussen online- en offline-ervaringen steeds vager wordt, is het essentieel om een unieke, authentieke en gepersonaliseerde consumentenervaring te kunnen bieden. In alle sectoren hebben consumenten tegenwoordig een ruimere keuze dan ooit tevoren en voelen ze zich steeds meer hoofdrolspelers in een scenario dat door de digitale revolutie transparant is geworden.
 
Als het op fitness aankomt, verwachten leden dat hun clubs hun behoeften, hun passies en hun persoonlijkheid begrijpen. Tegenwoordig streven leden naar resultaten met gepersonaliseerde en boeiende trainingservaringen, verwachten ze dat ze hun training kunnen volgen en hebben ze op een gemakkelijke manier toegang tot hun gegevens die op verschillende platforms zijn opgeslagen. Veel mensen willen zowel in de sportschool als thuis trainen, met de mogelijkheid om in contact te blijven met hun personal trainer, om andere leden uit te dagen of om hun eerdere prestaties te verbeteren.
 
Technogym investeert al jaren in een uniek digitaal ecosysteem om de industrie te laten groeien, het aantrekkelijker te maken voor gebruikers en het geloofwaardiger te maken voor alle betrokken institutionele belanghebbenden (verzekeringen, gezondheidssystemen, de medische wereld). Het Technogym-ecosysteem omvat verbonden apparatuur, apps en on-demand videotrainingsinhoud en kan elke gebruiker altijd en overal verbinden met zijn eigen gepersonaliseerde trainingservaring voor fitness, sport of gezondheid.
 
Technogym Ecosystem is een open platform dat gemakkelijk kan worden geïntegreerd met softwaretoepassingen (lidmaatschapssoftware, marketing- en betalingsplatforms, lichaamsanalyse- en beoordelingsapparatuur) die al door de club worden gebruikt of met consumentenapps en draagbare apparaten van leden. Bovendien stelt MyWellness, de Wellness lifestyle CRM van het Technogym Ecosystem, clubs in staat om hun digitale strategie te versnellen, de ervaringen van leden te verbeteren en de ROI te verhogen dankzij de stijging van het aantrekkingspercentage, retentie, upselling en secundaire uitgaven.
 
Mywellness stelt operators in staat om de trainingservaring van elk individueel lid binnen de club te personaliseren: van de eerste beoordeling tot de personalisatie van het programma, tot de follow-up, tot de verkoop van aanvullende diensten, zowel in de sportschool als thuis. Bovendien kunnen operators, dankzij de geavanceerde profilering die door het platform beschikbaar wordt gesteld, loyaliteits- en beloningscampagnes voor leden activeren of eraan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de sociale campagne Let's Move for a Better World.
 
Vanuit het oogpunt van trainingservaring stelt Mywellness operators in staat om de trainingservaring van elk individueel lid te personaliseren dankzij een op machine learning gebaseerd AI-systeem dat de trainingservaring optimaliseert en aanpast op basis van de individuele behoeften, gewoonten en passies om de betrokkenheid te vergroten en het maximale uit de training te halen. resultaten.
 
Het Technogym-ecosysteem is de enige end-to-end-oplossing die zich enerzijds kan aanpassen aan de levensstijl van elk lid en anderzijds aan de zakelijke behoeften van de operatoren, dankzij een ongekend aantal integraties met apps en software .
 
Lidmaatschapssoftware
Omdat het een open platform is, is Mywellness compatibel met meer dan 150 partnerlidmaatschapsbeheersoftware in dertig landen over de hele wereld, met drie integratieniveaus. Mywellness synchroniseert automatisch lidmaatschapsgegevens en zorgt voor continuïteit met de software die al in gebruik is in de club.
 
Dashboards
Met behulp van open API-technologie kunnen mywellness-inzichten worden geïntegreerd in websites van derden, dashboards en bedrijfsinformatie, waardoor ze perfect kunnen worden aangepast aan de behoeften van de club met voortdurend bijgewerkte gegevens.
 
App en wearables
Veel leden houden al een deel van hun trainingsactiviteit bij in hun favoriete apps en wearables. Het open platform van Technogym is compatibel met vele apps zoals Strava, RunKeeper, maar ook trackers zoals Apple, Garmin, Polar en de nieuwste integratie met Apple Music om naar je favoriete muziek te luisteren terwijl je traint. Door deze integratie kunt u alle informatie in één app vastleggen en de trainingservaring continu en altijd verbonden maken.
 
Beoordeling apparaten
Door te kiezen voor het open platform van Technogym, biedt u uw leden niet alleen de mogelijkheid om hun gegevens (gewicht, BMI, enz.) binnen hun profiel te synchroniseren en de resultaten in de loop van de tijd bij te houden. Dit alles is mogelijk dankzij de compatibiliteit met derde partijen zoals Tanita, InBody en Seca, professionele meettoestellen voor lichaamsbeoordeling met of zonder toezicht.
 
Betalingen
Met het Technogym-platform is het mogelijk om lessen en diensten rechtstreeks te verkopen en de aankoop persoonlijk te beheren zonder externe betaalmethoden te gebruiken. Dit is mogelijk dankzij de integratie met de belangrijkste betaalmethodes zoals Apple Pay, Google Pay, Stripe, Visa, Mastercard en andere.
 

Technogym Biostrength: de revolutie in krachttraining 

Biostrength, de nieuwe lijn van Technogym voor krachttraining, past zich aan de gebruiker aan dankzij een gepatenteerde technologie die steunt op kunstmatige intelligentie en wetenschappelijk onderzoek. Het zorgt in dezelfde tijd voor een resultaat dat ongeveer 30% beter is dan klassieke training met hulpmiddelen of losse gewichten. Met Biostrength kunnen gebruikers trainen met de juiste belasting voor hun behoeften, met het juiste bewegingsbereik, de juiste houding, snelheid van uitvoering en door het aantal sets, herhalingen en optimale hersteltijden aan te geven.

Het gepatenteerde Biodrive-systeem, dat gebruikmaakt van ruimtevaarttechnologie, biedt zes soorten weerstand, die de effectiviteit van de oefening kunnen verbeteren, afhankelijk van het te bereiken doel. De gebruiker wordt door elk aspect van de training geleid om op een veilige en leuke manier maximale resultaten te behalen. Biostrength is een digitale en verbonden ervaring met een ongekende verscheidenheid aan trainingsprogramma's en inhoud. Door eenvoudig in te loggen op het Technogym Ecosystem, kunnen gebruikers met de Biostrength-tools de trainingservaring selecteren die het beste past bij de te behalen resultaten: van doelgerichte programma's tot aangepaste programma's tot gratis training.  
Als je een meer gevorderde gebruiker bent en elke oefening in je trainingsprogramma wilt optimaliseren, biedt de CUSTOM-functie je verschillende trainingstechnieken zoals drop sets, piramides en single set tone express.

Als je al weet wat je moet doen en je eigen programma wilt samenstellen, kun je met de GRATIS TRAINING-modus snel en gemakkelijk trainen, zonder in te loggen, simpelweg door je sessie aan te passen en de gewenste werklast en het aantal herhalingen te selecteren.

Biostrength biedt fitnessclubs en personal trainers een geweldige kans om de waarde van hun lidmaatschap te vergroten door hun klanten innovatieve programma's aan te bieden die de gewenste resultaten garanderen. Dankzij Mywellness, het professionele softwareplatform van Technogym, kunnen ze elke gebruiker een programma op maat toewijzen dat is geoptimaliseerd voor individuele doelen; met een simpele login wordt de gebruiker volledig begeleid door Biostrength bij het optimaal uitvoeren van de oefening.

Edities