Waarom desinfectie nog steeds belangrijk is

Verschenen in Bodylife nummer 1 2023
In druk bezochte fitness- en sportcentra zijn veel contactpunten die de aandacht verdienen. Nu er minder aandacht is voor corona, verslapt tevens de aandacht om te desinfecteren. Echter, deze contactpunten bevatten veel meer bacteriën dan verwacht, dus is desinfectie nog steeds belangrijk.
 
Fitnessapparatuur is viezer dan een openbare toiletbril
Toestellen, apparatuur en gewichten in fitnesscentra en sportscholen worden veelvuldig en door verschillende handen aangeraakt. Handen zijn vaak warm en vochtig: de ideale omstandigheden voor bacteriën om te groeien. Zo bevatten gewichten 362 keer meer bacteriën dan een toiletbril en contactpunten van loopbanden 74 keer zoveel dan een waterkraan. Op deze plekken kunnen bacteriën en virussen dus gemakkelijk verspreid worden onder sporters met het risico dat ze er ziek van worden. Genoeg reden om deze contactpunten goed en regelmatig te desinfecteren.
 
Eerst reinigen, dan desinfecteren
Desinfecteren heeft alleen zin als oppervlakken schoon zijn. Vet en vuil moet eerst verwijderd worden anders kunnen hardnekkige bacteriën, schimmels en ziektekiemen, die zich hieronder bevinden, niet goed bereikt worden met een desinfectiemiddel. Reinigen met losse (papieren) doeken en sprays kosten veel tijd, verbruiken onnodig veel en door te sprayen komen ook nog eens ongezonde chemicaliën in de lucht.

Hét nieuwe schoonmaken
Het team van Dreumex laat op de FIBO Global Fitness-beurs aan sport- en fitnessschoolhouders zien hoe het anders kan en hoe zij hun klanten gezond kunnen houden. Ze geven advies over welke contactpunten, hoe vaak en door wie gereinigd en gedesinfecteerd zouden moeten worden. En misschien wel minstens zo belangrijk: met welk product. Dreumex Disinfecting & Cleaning Wipes zijn de ideale 2-in-1-oplossing hiervoor: reinigt én desinfecteert tegelijkertijd, gebruiksklaar en flexibel inzetbaar.
 
Dé oplossing voor fitness- en sportcentra om hun klanten veilig en gezond te houden!
 
Dreumex op FIBO Global Fitness
Van 13 tot en met 16 april 2023 staat het team van Dreumex op de FIBO Global Fitness-beurs in Keulen, stand 8A19 in hal 8. FIBO is 's werelds grootste vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid. Hun visie is een sterke fitnessbranche en een gezonde samenleving. Een visie die naadloos aansluit bij de visie van Dreumex en reden te meer om hygiëne serieus te nemen.
 
Voor meer informatie kijk op www.dreumex.com
Meer informatie over FIBO Global Fitness: http://www.fibo.com/

 
Edities