Opvallen door waardecreatie en innovatie

Verschenen in Bodylife nummer 2 2023


Wat hebben Merijn Zeeman - sportief directeur van de wielerformatie JumboVisma - en de gemiddelde fitnessondernemer met elkaar gemeen? Beiden werkzaam in de sport? Dat klopt. Allebei ondernemend van aard? Klopt ook. Succesvol? Wellicht ook, en juist daarin schuilt de boeiendste gelijkenis. Toen Rabobank een jaar of zeven geleden de stekker uit de wielerploeg trok en het team verder ging onder de naam Blanco, moest er een nieuwe wielerformatie worden opgebouwd. Met Merijn Zeeman als architect klom Jumbo-Visma vanuit de kelder naar de top van de wielerwereld, met als hoogtepunt de gele, groene en bolletjestrui in de Tour de France van 2022. De weg weer omhoog vinden is na de coronapandemie ook herkenbaar voor fitnessondernemers. Dáár zit de boeiende parallel tussen de sportief directeur en de fitnessondernemer.

Hoe Merijn Zeeman het voor elkaar heeft gekregen om na hele slechte jaren aan de top te belanden en welke lessen en tips hij fitnessondernemers kan meegeven, vertelt hij vrijdag 26 mei tijdens het symposium ‘Opvallen door waardecreatie en innovatie’, dat NL Actief op Papendal organiseert. Ik kijk uit naar zijn persoonlijke verhaal. Zoals ik dat ook doe met de verhalen van de andere twee topsprekers: Gregory Sedoc en Arie Boomsma. Gregory Sedoc is voormalig topatleet, analist bij Studio Sport, maker van zijn eigen tv-programma Sportlab Sedoc en innovatieadviseur bij Sportinnovator. Hij vertelt op inspirerende wijze zijn persoonlijke verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport. ‘Wetenschap kan het verschil maken tussen goud en niets’. Hij kijkt vanuit diverse perspectieven naar topsport, naar het belang van meer sporten en sportief bewegen, en het belang van innovatie in de sport. Onderwerpen die ook in onze sector spelen en het verschil kunnen maken, zoals ze dat ook deden en nog steeds doen voor Sedoc.

Arie Boomsma is voor de fitnesswereld de meest vertrouwde naam en spreker op het affiche van ons symposium. Als schrijver en eigenaar van de Vondelgymsportscholen promoot hij al vele jaren onze sector. Tijdens het symposium neemt hij de bezoekers mee in het gedachtegoed van zijn boek ‘Trainen voor het leven’. Krachttraining verbetert de kwaliteit van leven. Ook, en misschien wel zeker als je ouder wordt. Arie Boomsma deelt in ‘Trainen voor het leven’ de oefeningen die hij gebruikt als hij zijn vader van tachtig traint, steeds vanuit een praktische benadering: wat wil je nog kunnen doen als je ouder wordt, welke bewegingen heb je nodig om goed te blijven functioneren en hoe kunnen we daarvoor trainen? Drie topsprekers die van binnen én van buiten naar onze branche kijken en in hun dagelijks leven voor vergelijkbare uitdagingen staan als de gemiddelde fitnessondernemer. Drie sprekers die opvallen door waardecreatie en innovatie. Drie sprekers ook die we met trots presenteren voor ons symposium. Voor leden van NL Actief is het symposium gratis, niet-leden betalen € 350. Wees er snel bij, er zijn slechts 150 plaatsen beschikbaar! Aanmelden doe je via de website van NL Actief.

Ronald Wouters
Algemeen directeur NL Actief
Edities