Marketing automation vs. Artificial Intelligence: wat is het verschil?

Verschenen in Bodylife nummer 2 2023


Marketing automation en artificial intelligence (AI) zijn twee technologieën die vaak door elkaar worden gehaald. Hoewel ze beide gericht zijn op het verbeteren van marketingactiviteiten, hebben ze elk een ander doel. Marketing automation is gericht op het automatiseren en stroomlijnen van specifieke marketingprocessen, terwijl AI een breder scala aan technologieën omvat die kunnen worden gebruikt om marketing te verbeteren, zoals het analyseren van data en het personaliseren van marketingboodschappen.


Start met het meten van je marketing en verkoopresultaten In de fitnessbranche is het meten van marketingresultaten van cruciaal belang voor ondernemers. Met YourFitStart, het online alles-inéén marketingportaal voor fitnessclubs, centra, studio's, boxen en praktijken in Nederland en België, is het meten van alle cijfers voor marketing en verkoop nu mogelijk in één dashboard en met één login. Dit omvat alle campagnes voor het werven van leden, landingspagina's en aanmeldformulieren, evenals een leadopvolgsysteem om de scores van het verkoopproces bij te houden.

Stop met het verliezen van leads
Met het Lead Management System van YourFitStart worden alle stappen in het salesproces gemeten en voorkom je dat leads verloren gaan. Via het dashboard is in één oogopslag duidelijk of de ledenwerving op koers ligt en worden de doelen, ontwikkelingen en trends inzichtelijk. Of je nu een individuele club hebt of een hele keten, alle resultaten zijn inzichtelijk via het platform.

Marketing is continu innoveren
Het FitnessMarketingLab deelt marketingtechnieken die ontwikkeld zijn door het eigen team en die steeds meer gebruikt worden door fitnessbedrijven in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche. Daarnaast is er LeadConnect, een virtuele telefoon assistent die binnen 2 minuten de lead aan de lijn heeft zodra deze binnenkomt, exclusief beschikbaar voor HPM klanten.

Download NU het Ebook “AI - Artificiële Intelligentie in Fitnessmarketing”
Met YourFitStart is hét startpunt voor strategische marketing-, verkoop- en zakelijke beslissingen binnen handbereik voor ondernemers en managers in de fitnessbranche. Wil jij ook efficiëntie en effectiviteit verbeteren in jouw fitnessbedrijf? Download dan het ebook “AI - Artificiële Intelligentie in Fitnessmarketing” met de waardevolle tips of plan vrijblijvend een 1 op 1 afspraak met een van onze specialisten.

Geschreven door: HPM MarkertingLab Wouter Cornelissen

"The HPM Marketing Lab is where we innovate and educate, internally and externally. Together, resourceful and result-driven.”

www.hiddenprofitsmarketing.com
Edities