- Oproep body LIFE Award

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2014

Wielrenners kunnen nu ook bootcampen

Vanaf vandaag kunnen wielrenners in verschillende Nederlandse steden zich inschrijven voor een wielerbootcamp. Onder begeleiding van een professionele trainer wordt in 60 minuten een total body workout gegeven die bestaat uit wielrennen en core stability training. Met de wielerbootcamps biedt SpurtBOM de enthousiaste wielrenner de kans wekelijks trainingen te volgen die hen in één uur op sportief gebied verder helpen, en bijdragen aan de veiligheid en het plezier op de weg.

Maximale inzet, minimale tijd

SpurtBOM is een initiatief van vier enthousiaste wielrenners uit Den Haag die op zoek waren naar een manier om op de racefiets in een korte tijd, alles uit hun wielrentraining te halen, zonder direct lid te moeten worden van een vereniging. In samenwerking met wielerprofessionals en bewegingswetenschappers hebben zij een concept bedacht waarmee in 60 minuten, onder begeleiding van een professionele trainer, een total body workout wordt gegeven bestaande uit wielrennen en core stability training, oftewel maximale prestatie in minimale tijd.

De wielerbootcamp bestaat altijd uit drie blokken. Elke training begint met een warming-up van 5 tot 10 minuten, waarin onder andere core stability oefeningen zijn opgenomen, zoals squats, tricep dips en oefeningen met de fiets als gewicht. De wielrentraining bestaat uit een mix van kracht-, tempo-, interval- en sprinttraining. Elke training wordt afgesloten met een cooling down. Tussentijds stopt de trainer om uitleg en tips te geven.

Iedereen in het bezit van een wielrenfiets, fietshelm en fietsschoenen kan zich via www.spurtbom.com inschrijven voor wielerbootcamps in de omgeving van Amsterdam, Den Haag, Gouda en Utrecht. De komende maanden zal SpurtBOM ook in de rest van Nederland worden uitgerold.

Een wielerbootcamp kost 12,50 euro. Een proefles wordt voor de helft van de prijs aangeboden. Daarnaast biedt SpurtBOM 5- en 10-rittenkaarten aan.

Keiser heeft de lat weer hoger gelegd

Keiser Corporation, wereldleider op het gebied van indoor cycling bikes, heeft de lat weer hoger gelegd. Het bedrijf dat het magnetische weerstandssysteem heeft geïntroduceerd, de eerste bike met personal display op de markt bracht en die het fenomeen trainen met power (kracht x snelheid) tot standaard binnen de branche maakte, komt nu op de markt met de meest geavanceerde techniek: Keiser M3i met Bluetooth wireless display.

Met de nieuwe Keiser Bluetooth wireless display kan de informatie worden gedeeld met een smartphone, tablet of pc. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze baanbrekende technologie heeft Keiser een nieuw projectiesysteem ontwikkeld: de Keiser GX. In tegenstelling tot andere systemen die verbinding maken met een door de gebruiker gedragen unit, maakt de Keiser GX gebruik van de draadloze Bluetooth technologie om de gegevens te verkrijgen en de projecteren.

De Keiser M3i valt op door het kleurgebruik: zwart is de nieuwe standaard, aantrekkelijke rode accenten vallen direct op. Van de M3 zijn wereldwijd inmiddels zo’n 150.000 exemplaren verkocht, waarmee dit de best verkopende indoor cycling bike ter wereld is. Met de toevoeging van de Bluetooth-technologie legt Keiser de lat weer een stukje hoger.

Meer informatie: www.keisereurope.com

Reebok & Les Mills organiseren groots fitness event in Ziggo Dome: ONE

Op zaterdag 7 juni 2014 organiseert Les Mills samen met Reebok in Ziggo Dome te Amsterdam het gaafste fitness event dat ooit in Europa heeft plaatsgevonden: ONE! Overdag volgen instructeurs en andere sportfanaten te gekke workouts, waaronder BODYPUMP, RPM en SH’BAM, gepresenteerd door de beste trainers ter wereld. ’s Avonds genieten deelnemers tijdens de ‘Colors of ONE’ party van de sound van populaire DJ’s, waaronder Shermanology.

Wat kun je verwachten van dit unieke event?

• Uniek dagprogramma met spectaculaire workouts & special acts

• Acht Les Mills choreografen en andere (inter)nationale top trainers

• Unieke locatie met het beste licht & geluid van Europa: Ziggo Dome

• Mega Reebok clothing store aanwezig op ONE

• Day-ticket is inclusief ticket voor het feest van 22.00 – 7.00 uur

Schrijf je in voor ONE via www.thisisone.nl. It will be ONE to remember… See you there!

Beat&Burn: uniek sportfestival van het Diabetes Fonds

Op 24 mei organiseert het Diabetes Fonds voor het eerst een grootschalig sportfestival: Beat&Burn. Rond het historische Slot Loevestein gaat het maar om 1 ding: verbrand met je team al sportend zoveel mogelijk calorieën. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de genezing en behandeling van diabetes.

 

Deelnemers schrijven zich in met een team van maximaal 500 kilogram. Tijdens Beat&Burn moeten ze in 1 middag gezamenlijk minimaal 10.000 kilocalorieën verbranden door te kiezen uit bootcamp, hardlopen, spinnen, wandelen, crosstrainen en andere sporten. Het wordt een bruisend festival met sportieve hoogtepunten waarin teamspirit centraal staat, omgeven door swingende muziek. Als klap op de vuurpijl gaan ’s avonds alle verbrande calorieën symbolisch de lucht in. Naast sporters zijn ook fans, vrienden en familie van harte welkom om de geleverde prestaties te komen vieren.

Inschrijven is vanaf deze week mogelijk op www.beatandburn.nl

nieuws I branche actueel

body•LIFE 3I2014 I

Edities