- Retentiemanagment in de praktijk - 9

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2014

Sika Nederland B.V. en Descol Sportvloeren gaan fuseren

Sika Nederland uit Utrecht, onderdeel van de Zwitserse multinational Sika AG, zal in de zomer van 2014 fuseren met zusterbedrijf Descol sportvloeren. Dit is een logische vervolgstap op de jarenlange intensieve samenwerking en zal de gezamenlijke marktpositie en de interne efficiëntie versterken.

Sika Nederland en Descol sportvloeren zijn beide actief in de markt van vloeren, wel ieder met een eigen specialisme. In de steeds groeiende complementaire marktvraag zal de nieuwe opzet de klanten van beide ondernemingen beter, sneller en vollediger bedienen. Door de gecombineerde know-how en supply chain mogelijkheden wordt het serviceaanbod uniek en ongeëvenaard in de Nederlandse markt.

Descol sportvloeren biedt met haar merk Pulastic® totaaloplossingen voor sportfaciliteiten, zowel indoor als outdoor. Sika Nederland levert producten voor de realisatie van vloeren aan professionals in de bouw en geeft advies aan applicateurs. Dit blijft in de basis hetzelfde. Descol zal zich qua applicatie en service blijven richten op sportvloeren en de focus binnen bijvoorbeeld de markten multifunctionele sportaccommodaties en scholen zal niet veranderen of verder uitbreiden. De vloerspecialisten die materialen van Sika Nederland inzetten zullen zich in de volledige breedte op de markt van hoogwaardige industriële, commerciële en decoratieve naadloze gietvloeren blijven richten. Onder één noemer wordt nu een nog krachtiger organisatie gecreëerd, waarbij elkaars netwerk en expertise in het belang van de klant zullen worden ingezet.

Profitz gaat verhuizen naar StrijpSX

Vanaf medio mei betrekt Profitz het nieuwe kantoor StrijpSX, het centrum voor sport, marketing en media in Eindhoven. Het toch al zo bruisende Strijp-S, het terrein van de oude Philips-fabrieken in Eindhoven, is vanaf komende zomer een bijzonder initiatief rijker. Het historische pand SX (1914) wordt geheel verbouwd en omgetoverd in een ‘centrum voor sport, marketing en media.’ Sport vormt de rode draad voor de bewoners, die allen binnen de eerder genoemde driehoek actief zijn. We gaan volop profiteren van elkaars expertise en competenties, maar ook genieten van het ondernemen in een sportieve context. Naast Profitz worden Triple Double, Golazo en Energy Lab bewoners van SX. Organisaties als Sport-Netwerk.nl 24 uur in bedrijf, de Rabobank Topsportdesk, Arko Sports Media, SportNext.nl, Fontys Hogescholen, onderstrepen de diversiteit van het concept. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de invulling van het sportscafé, er komt een vleugel voor startende (sport)ondernemers, een auditorium en flexplekken voor studenten/docenten

Meer informatie www.sx-eindhoven.nl

nieuws I business

Keiser M3: Prestigieuze ISO-certificaat EN ISO 20957-1

De Keiser M3 indoor cycling bike heeft als eerste indoor cycling bike het ISO-certificaat EN ISO 20957-1 uitgereikt gekregen voor de accuratesse van het power display. Deze accuratesse certificering is de allereerste die TÃœV Product Services uitreikt na uitvoerige testen op het gebied van nauwkeurigheid van de gegevens. Deze mogen gedurende heel de serie testen niet meer dan 10% afwijken van de werkelijkheid. Dit geeft de gebruiker vertrouwen in wat hij/zij leest op het display.

Meer informatie: www.keisereurope.com

Doorstart

Het bedrijf Health Software is onlangs failliet gegaan, maar het goede nieuws is dat Rene van Vessum, de programmeur van diverse producten van Health Software, het bedrijf heeft overgenomen van de curator en heeft gezorgd voor een doorstart. De onderneming zal verder gaan onder de naam Health Software-R.V. B.V. Van Vessum heeft het bedrijf overgenomen voor de programma's Exercise Assistant en Survival of the Fit-test waarvan hijzelf de programmeur is. Voor de continuering en het onderhoud van deze software alsmede nieuwe software voor sport- en fysiotherapie-ondersteunende processen kunt u bij het bedrijf terecht. U kunt tegelijkertijd zowel met de oude software als de nieuwe software werken omdat deze automatisch de data met elkaar uitwisselen indien u dat wenst.

De doelstelling van Health Software-R.V. B.V. is om voor processen in de sport en fysiotherapie ondersteunende software te bieden tegen een reële vergoeding. Meer informatie: R. van Vessum, telefoon 0624255503 of 0321 701 678.

Website: www.gymsystem.nl en www.healthsoftware.nl

body•LIFE 3I2014 I

I body•LIFE 3I2014

Hardlopen: de trend voor de zomer 2014

Wat mij, bij de eerste warme dagen weer opvalt, is dat eenieder die zijn eigen conditie een warm hart toedraagt weer gaat denken aan hardlopen buiten. En met eenieder bedoel ik niet alleen de doorgewinterde atleet die met deze prachtige temperaturen weer volop kan genieten maar ook de novice die voor de zomer misschien wat gewicht wil verliezen of zoveel heeft gehoord over het plezier van hardlopen. En de laatste groep die we de afgelopen jaren snel groter zien worden, de sporters die mee willen doen aan verschillende obstakelwedstrijden.

Nu zien wij in ons centrum ieder jaar veel atleten die blessures hebben opgelopen tijdens hun training, dus we weten dat hardlopen een vak apart is. Echter die novice die enthousiast aan hardlopen begint, heeft daar veelal geen idee van. Allereerst moet ik een scheiding maken tussen mensen die willen rennen en mensen die willen joggen. In Nederland hebben we het eigenlijk altijd over hardlopen. In de VS heb je een distincte scheiding tussen de twee vormen van hardlopen, nl. joggen en rennen. Hierbij wordt joggen omschreven als: to go at a steady trot. Onder rennen verstaat men: to race.

Dit impliceert dat er een verschil in snelheid en intensiteit is tussen joggen en rennen. In werkelijkheid kun je aangeven dat je bij joggen tussen de 4,5-7 mijl oftewel 7-11 kilometer per uur loopt en bij hardlopen tussen de 6-14 mijl oftewel 9-22 kilometer per uur. Dat betekent natuurlijk ook dat snelheden tussen de 9 en 11 kilometer per uur voor de een nog joggen is, maar voor de ander al hardlopen betekent. Echter aangezien de snelheid pas van belang is wanneer je de techniek goed beheerst, geldt voor zowel de joggers als de renners dat de techniek het belangrijkste onderdeel is. Niet alleen om snelheid te kunnen opbouwen heb je een goede techniek nodig, maar zeker ook om blessures te voorkomen. Maar wat is een goede techniek? Als je de gemiddelde jogger/renner vraagt waar de techniek uit bestaat hoor je voornamelijk ‘heel strike’ of ‘midfoot strike’; paslengte en pasfrequentie als onderdelen.

Elk hardloopprogramma dat ik tot nu toe gezien heb, belooft de sporter dat men een aantal kilometers kan hardlopen binnen een periode van 10-12 weken. Vervolgens rept men met geen woord meer over de basistechnieken van hardlopen, maar bouwt het schema alleen op in duur en snelheid. Geen enkel programma werkt aan de techniek om duur en snelheid op te KUNNEN bouwen. Dus als zo’n programma niet de vruchten afwerpt die men wenst, gebeurt er één van twee dingen. Of men stopt weer net zo snel als men begonnen is, óf men sluit zich aan bij een atletiekvereniging. Dit laatste in de veronderstelling dat men daar leert hoe te hardlopen. Maar wat gebeurt er vaak? Er wordt gesproken over de basistechniek van hardlopen in de training, maar er wordt nooit geanalyseerd of de voorwaarden aanwezig zijn om de basistechniek eigen te kunnen maken. Er wordt gesproken dat de paslengte vergroot moet worden of dat de frequentie omhoog moet zonder dat aangegeven wordt hoe dat verantwoord te kunnen bereiken. Met als gevolg dat blessures alsnog ontstaan of dat men wordt verwezen naar het recreatieve groepje. Het groepje waar geen trainer op let en waar men één keer per week met een groep probeert mee te komen.

Met andere woorden geen enkel programma geeft hen de mogelijkheden om blessurevrij te kunnen hardlopen.

Echter, wanneer je de tijd investeert om te analyseren of iemand kan joggen/rennen en dan vervolgens de mogelijkheden aangeeft om te werken aan de voorwaarden die nodig zijn om dit op een verantwoorde manier te doen, dan kan training en jogging/rennen samengaan. Zo blijft de klant ook in de zomer lid om te werken aan de voorwaarden terwijl hij/zij als extraatje buiten kan joggen/rennen.

In deze editie van body LIFE staat de FIBO centraal. Eenieder die wel eens naar FIBO of een andere grote beurs is geweest, weet dat dit altijd een goede mogelijkheid is om de nieuwe trends te bekijken. Maar wat zien we in de daagse werkelijkheid?

Edities