- Nabeschouwing FIBO

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2014

I body•LIFE 3I2014

In totaal werden 116.000 bezoekers genoteerd, waarvan bijna 60.000 werkzaam in het vakgebied, afkomstig van over de gehele wereld. Dat betekent een toename van bijna 15% vergeleken met vorig jaar. Op de vakbeurs presenteerden 697 bedrijven uit 38 landen hun producten en diensten.

Die producten en diensten waren niet alleen op het gebied van fitness, maar zeker ook afkomstig uit de gebieden die een plek vonden in de ‘deelbeurzen’ FIBO MED and FIBO WELLNESS & BEAUTY. Een voorbeeld van de belangstelling voor het eerste was het FIBOmed Congres, dat als thema had ‘Beweging is het medicijn van de 21e eeuw’.

Maar er werd ook gediscussieerd over de toekomst van de fitnessbranche, en wel tijdens het eerste ‘European Health & Fitness Forum’, waarbij doelstellingen voor 2025 werden geformuleerd. Wordt vervolgd in 2015, als de FIBO wordt gehouden van 9-12 april, weer in Keulen.

Op de FIBO presenteerden zich ook heel veel bedrijven uit Nederland. We geven hier een overzicht van de nabeschouwingen van enkele belangrijke spelers.

Greinwalder

Succes is geen toeval

Op de FIBO was de belangstelling voor marketingadvisering en succesconcepten als Slim Belly groter dan ooit. Al meer dan 15 jaar ontwikkelt Greinwalder & Partner bewezen succesvolle marketingconcepten die enerzijds de doelgroep aanspreken die nog niet aan fitnessactiviteiten deelneemt, anderzijds aantoonbaar directe return on investment realiseren. Op de FIBO konden fitnessondernemers kiezen uit vier onderzoekstroeven die gretig aftrek vonden:

• Het Fitheidsonderzoek Hoe Fit is Nederland/België

• Het Slim Belly onderzoek

• Het Nationale afslankonderzoek

• Hoe fit is uw rug

De traditionele standborrel is inmiddels uitgegroeid tot een big party met sexy modellen, coole muziek en drinks.

Zet alvast in uw agenda: Fitness en Wellness Top 18 en 19 september 2014 in Expo Houten, hét vakevent voor eigenaren van accommodaties die Fitness- en Wellness faciliteren.

Precor

Voor elke inspanning het juiste apparaat

De producent van premium fitnessapparatuur presenteerde op de FIBO 2014 zijn product-highlight uit het programma 'kracht'. Topproduct van Precor is de nieuwe Advanced Movement line, die een uitbreiding vormt van de in 2013 geïntroduceerde Discovery Line. Onafhankelijk werkende gewichtsarmen en een variërende bewegingsradius maken een training nu nog afwisselender. De Discovery Line heeft maar liefst drie lijnen krachtapparaten waarmee elke doelgroep en fitnessniveau wordt afgedekt: de Discovery Line Selectorized, de Discovery Plate Loaded en apparaten uit de serie Advanced Movement, die een nòg doeltreffender versterking van de spieren en individuele krachttraining mogelijk maken. Beginners vinden precies het juiste trainingsapparaat, evenals ambitieuze sporters en prof-atleten. Meer informatie: www.precor.nl.

Een ander highlight was de volledig webgebaseerde fitness-software Preva (meer informatie: www.preva.com).

Life Fitness

Innovator Life Fitness introduceert Synrgy BlueSky, voor buiten!

Life Fitness was ook dit jaar weer prominent in beeld als sterke innovator tijdens de FIBO in Keulen. Absolute blikvanger van 3 tot en met 6 april 2014 was de ‘vrolijke vrijbuiter’ Synrgy BlueSky. Daarmee is Life Fitnes de eerste grote fitnessleverancier die van binnen naar buiten gaat.

Synrgy BlueSky is de jongste telg in de Synrgy-familie en treedt in de voetsporen van grote broer Synrgy360 (in 2012 gelanceerd) en een aantal kleinere varianten uit 2013 die inmiddels wereldwijd bekendheid genieten en succesvol zijn.

Met Synrgy BlueSky komt Life Fitness feilloos tegemoet aan de meest in het oog springende fitnesstrends van dit moment zoals small group outdoor training, bootcamp, high intensity interval training, body weighttraining, functionele fitness en coretraining, aangepast aan het niveau van de sporter.

De stand van Life Fitness tijdens FIBO 2014 in hal 6 werd zeer goed bezocht. Volop aandacht was er bij de demonstraties op de Synrgy BlueSky en de HD Elite Rack van Hammer Strength. Bezoekers uit heel Europa namen tevens met grote belangstelling kennis van andere spraakmakende innovaties van Life Fitness. In de toplijn cardio Elevation zijn dat de nieuwe cardiobewegingen van de Powermill Climber en Flexstrider en de nieuwe selectorized krachtlijn Insignia Series, een combinatie van mooi design en bewezen biomechanica. Fibo 2014 gemist of wilt u de innovaties van Life Fitness nog eens op uw gemak nakijken?

Voor foto's en filmpjes: check onze facebook

pagina: www.facebook.com/lifefitnessbenelux 

Zie ook de digitale brochure: 

www.lifefitness.nl/catalog

Matrix

Matrix innovaties op FIBO

Matrix Fitness was uiteraard dit jaar weer van de partij op de FIBO. Met een stand van maar liefst 880 m2 konden de bezoekers hun hart ophalen op het gebied van fitness. Fitnessondernemers, fysiotherapeuten en personal trainers hebben ook dit jaar kunnen genieten van diverse nieuwe toppers zoals de cardio 7xi-series, de Magnum series Power Racks en de nieuwe fietsen.

Onze Magnum Power Racks: u kunt er niet om heen. Deze innovatieve krachttoestellen kunnen wel tegen een stootje. Met hun diverse features en eindeloze mogelijkheden, is dit een uniek product. In totaal kunt u kiezen uit 8 diverse Racks, die u naar uw eigen smaak kunt personaliseren. Wat dacht u van uw eigen unieke platform, met daarop het logo van uw fitnesscentrum of fysiopraktijk? Of van de reeks accessoires die u kunt toevoegen, zoals Jammin Arms of Rotating Chin Handles? Het is allemaal mogelijk met de Magnum Power Racks.

Daarbij zijn wij trots op onze nieuwe fietsen. De Recumbent, Hybrid en Upright bikes zijn beter dan ooit! Zo zijn de fietsen voorzien van een nieuwe zitting. Deze zitting zorgt voor een juiste ondersteuning, waardoor u een nog prettigere training ervaart. Ook aan gemak is gedacht. De zitpositie is met één hand af te stellen en met de geïntegreerde transporthendel kunnen de fietsen moeiteloos worden verplaatst.

And last but not least, dé tabletconsole onder de consoles: de 7xi. Dit is het enige console in de branche dat rekening houdt met de sporter en waarbij het gebruikersgemak volledig op de sporter is afgestemd. Met een intuïtief touchscreen heeft u gemakkelijk toegang tot diverse social media, muzieklijsten en daarbij internetconnectie.

Wij willen graag iedereen bedanken die onze stand dit jaar heeft bezocht! Niet een bezoekje kunnen brengen aan de FIBO of aan onze stand, maar wel nog graag even de sfeer willen proeven? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.803395683021785.1073741830.183546451673381&type=1

Megawalk op FIBO 2014

Megawalk Nederland was, in samenwerking met Keiser Europe, dit jaar voor het eerst aanwezig op de FIBO in Keulen van 3 tot en met 6 april 2014. We zagen de beurs daarmee ook voor het eerst van een andere kant, niet als bezoeker maar als een enthousiast team dat Megawalk onder de aandacht bracht van fitnessclubs in binnen- en buitenland.

De stand van Megawalk in hal 9 werd tijdens de demonstraties enorm goed bezocht. Niet alleen door ondernemers van Nederlandse fitnessclubs, maar ook door Duitse ondernemers. Ook zij zagen de vele voordelen van Megawalk, een 30 of 40 minuten durende groepsles op muziek met voor groepsles geschikte crosstrainers. Bepalend voor het succes van Megawalk is naast de muziek en de makkelijk te volgen oefeningen de laagdrempeligheid. Je hebt een eigen toestel, waardoor je de belastbaarheid naar eigen niveau kunt aanpassen. Daardoor heb je de zwaarte van de training zelf in de hand.

Los van de laagdrempeligheid van dit concept, was men ook enorm enthousiast over de brede toepasbaarheid. Daarbij hebben we het dan, naast Megawalk als groepsles, over small group training, personal training en het effectiever gebruikmaken van de vierkante meters. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan een squash-/ricochetbaan ombouwen tot Megawalk ruimte.

In Nederland zijn de eerste fitnessclubs reeds gestart met Megawalk. Onder de naam Megawalk International gaan we nu ook Duitsland veroveren. Gezien alle enthousiaste reacties op de beurs gaat het ook daar een succes worden.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Henk Uiterweerd van Megawalk Nederland, tel.nr. 06-24727676 of kunt u een email sturen naar info@megawalk.nl.

ICG

Tomahawk: IC7 & MyRide groot succes op FIBO beurs

Tijdens de FIBO vakbeurs in Keulen introduceerde de IndoorCycling Group haar nieuwste Tomahawk bikes, de IC5 en IC7. Met name de IC7 met de "Coach By Color" functie werd enorm goed ontvangen door het publiek. Nooit was resultaatgericht trainen zo gemakkelijk. De inspanningen worden gemeten op Wattage en Hartslag, welke gekoppeld zijn aan 5 kleur zones. Het display wordt verlicht in de kleur die past bij de inspanning, zowel zichtbaar voor de deelnemer als voor de instructeur. Voor instructeurs een geweldige manier om op individueel niveau te coachen tijdens een groepsles. Omdat iedere deelnemer zijn eigen niveau instelt (binnen 15 seconden te realiseren), is het mogelijk om op eigen niveau te trainen.

Een andere aanwinst voor de IndoorCycling Group is de vernieuwde MyRide. Met de IC7 is een koppeling tussen het virtuele systeem en de bike gerealiseerd. Ook zijn er nieuwe beelden met bekende bergen in Europa en is de bediening van het systeem vereenvoudigd. Voor clubs die al werken met de MyRide+ is er ook goed nieuws. Uw systeem kan een update krijgen, waardoor u met de nieuwe content en besturing kunt werken.

Tomahawk IC7: Colorful, Powerful, Original.

Indoorcycling Group Benelux – w: www.indoorcycling.nl - t: 033 – 47 25 469

Meijers

Meijers Fit & Gezond blikt terug op FIBO 2014

Het eerste weekend van april stond in het teken van de FIBO, de grootste internationale beurs voor fitness, wellness en health. Ook dit jaar was Meijers Fit en Gezond hier weer aanwezig om haar internationale topmerken groots te presenteren.

Zoals elk jaar werden onze topmerken zoals BOSU, Stroops, Dynamax en Hyperwear gepresenteerd op de product wall. Daarnaast was er een “functional playground” van 80m2, waar een team van toptrainers gedurende de hele dag demonstraties weggaven, met de nieuwste functionele trainingsmaterialen.

New Arrivals

Met trots konden we dit jaar een aantal nieuwe producten op onze “new arrivals” wall presenteren, die in de loop van dit jaar verkrijgbaar zullen zijn.

De “new arrivals” van dit jaar:

• BOSU Elite

• The Surge

• Hyperwear Sandrope

• Core Power

FIBO Workout in de

Core Power App

Dit jaar was de internationale lancering van Core Power, een functioneel trainingsprogramma ontwikkeld door Meijers Fit & Gezond, waarin de beste functionele trainingsmaterialen worden gebruikt. Onderdeel van het programma is de CORE Power App met meer dan 2.000 oefeningen!

De app is gratis te downloaden in the App store of Google Play store. Speciaal voor de FIBO is een GRATIS FIBO workout samengesteld met de oefeningen die tijdens de demo’s voorbijkwamen.

FIBO.meijers.com

Via de speciale FIBO website kregen bezoekers toegang tot alle digitale brochures, unieke video’s en links naar social media platforms. Deze website is nog steeds online en kan door iedereen gebruikt worden! Bezoek onze facebook pagina voor een impressie van FIBO 2014!

MoveTolive

Hoogtepunten MoveTolive FIBO 2014

Wij kijken terug op een zeer geslaagde en goed bezochte beurs; we zagen geanimeerde gesprekken, geboeide kijkers en vele participanten bij onze demonstraties. We boden u met plezier een kijkje in de wereld van MoveToLive en we hopen dat we uw interesse in onze concepten en producten binnen ons uitgebreid merkenportfolio hebben gewekt. Voor diegenen die we niet hebben mogen treffen of niet naar FIBO zijn geweest, hebben we een aantal hoogtepunten op een rijtje gezet.

Cybex

Bewezen resultaat en uitzonderlijke kwaliteit is waar Cybex voor staat en met de nieuwe Eagle krachtlijn toonde Cybex dat dit wederom het streven is geweest. Zoals we al verwachtten, was er een ook grote drukte op de stand bij de Arc Trainers.

FreeMotion

Van het small group personal training programma RapidFit, via de vernieuwde FreeMotion Tour de France fiets met iFit, tot de volledige kabelkrachtlijnen met high intensity trainingsprogramma’s.

Nautilus

Heeft u onze vernieuwende concepten van Nautilus gezien; Aging Gracefully en Expressway? De één specifiek gericht op een oudere doelgroep, de ander speciaal ontwikkeld voor die groep die weinig tijd heeft en toch snel resultaat wil bereiken.

Octane

Het Octane Cross Circuit trok volop bekijks en we zagen dat een aantal participanten toch echt even op adem moest komen.

Schwinn Carbon Blue

De Schwinn AC Performance met carbon blue belt zorgt door het tandprofiel op de riem, voor de meest authentieke fietservaring voor uw leden. Voor uw enthousiaste instructeurs is er nu de Schwinn Class Tamer App. Een handig hulpmiddel voor ‘what to play, say and do’ tijdens de lessen!

Natuurlijk was er nog veel meer te zien en ervaren op onze stands. Bent u geïnteresseerd naar aanleiding van onze hoogtepunten, dan staan wij u graag te woord of komen wij bij u langs. Maak uw interesse kenbaar via 073 594 7020 of marketing@movetolive.com. Graag tot ziens.

Virtuagym

Virtuagym, het Nederlandse bedrijf dat de alles-in-één software-oplossing voor fitnesscentra, personal trainers en fysiotherapeuten aanbiedt, was ook dit jaar weer aanwezig op de FIBO met een eigen stand. Hoe hebben zij FIBO 2014 als deelnemer ervaren? We vroegen het aan Mark Louter, Sales Manager bij Virtuagym: “De sfeer was echt geweldig. We hebben ook ontzettend veel interessante mensen gesproken. De FIBO was wederom goed bezocht en dat hebben wij ook zeker gemerkt. We waren in het totaal met een team van 10 man en er waren voortdurend bezoekers op de stand. Een deel van de bezoekers had vorig jaar onze stand ook al bezocht. Ze waren stuk voor stuk onder de indruk van ons ontwikkeltempo. Met name de geïntegreerde ledenadministratie met SEPA-ondersteuning en onze nieuwe Duitse vertaling werden met veel enthousiasme ontvangen. Ook ons nieuwe QR-code systeem voor in de club vond men indrukwekkend. Je plakt deze QR-codes op je fitnesstoestellen, bij het dumbbellrek of waar dan ook. Als klanten met hun iPhone de code scannen dan zien ze direct de oefening, compleet met instructies en kunnen ze deze loggen in de app. Al met al was de FIBO dit jaar weer een geweldig evenement en een aanrader om te bezoeken!”

Les Mills

Nieuw beweegprogramma voor kinderen van Les Mills

Op de FIBO lanceerde Les Mills BORN TO MOVE: een nieuwe serie beweegprogramma’s voor kinderen van 2 tot en met 16 jaar. Het programma is ontwikkeld om kinderen aan te zetten tot bewegen. Uit de praktijk blijkt dat steeds meer kinderen te weinig bewegen. Slechts één op de drie kinderen is dagelijks fysiek actief. Het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van kinderen en het veranderen van hun gewoontes, vindt Les Mills een uitdaging voor iedereen. Met BORN TO MOVE kunnen kinderen op een inspirerende manier kennis maken met disciplines als dans, martial arts, plyometrie, core training en yoga en is verdeeld in vijf leeftijdscategorieën: 2-3 jaar, 4-5 jaar, 6-7 jaar (+ 6-7 jaar dance), 8-12 jaar en 13-16 jaar. Elk programma is afgestemd op de betreffende doelgroep (leeftijdscategorie), met herkenbare muziek en bewegingen. Drie keer per jaar wordt elk programma voorzien van nieuwe muziek en choreografie. Als voordelen voor de club noemt Les Mills dat BORN TO MOVE bijdraagt aan een gezondere levensstijl van kinderen, wat positieve gevolgen heeft voor de toekomst. Het trekt een nieuwe doelgroep aan en de bezoekfrequentie stijgt, aangezien huidige leden hun eigen aanwezigheid plannen rondom de lessen van hun kinderen. Je komt op deze manier in contact met toekomstige klanten die nog jarenlang lid kunnen blijven. Tevens biedt het de mogelijkheid van lesblokken of familie lidmaatschappen. Verder kan BORN TO MOVE op rustige momenten het lesrooster opvullen. Neem voor vragen over Les Mills BORN TO MOVE contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl. Kijk ook eens op lesmills.com.

Pavigym

PAVIGYM, de wereldwijde leider in Premium Fitness Flooring Solutions, heeft met groot succes PRAMA geïntroduceerd op FIBO 2014.

PAVIGYM had twee stands, één in Hal 8 en één in Hal 9. In Hal 8 was er alle gelegenheid om met het internationale verkoopteam een gesprek aan te gaan over alle details van het uitgebreide product portfolio (voor iedere ruimte van een fitness centrum hebben ze de juiste vloer). In Hal 9 was er een spectaculaire show waar met 12 fitness modellen, de PRAMA tot leven kwam. Méér dan 4.500 bezoekers zijn langs geweest voor meer informatie.

PRAMA is een combinatie van het beste wat PAVIGYM te bieden heeft zowel voor vloer als voor muur, gecombineerd met interactieve licht- en geluidstechnologie (eenvoudig te bedienen met een iPad).

PRAMA vermaakt en motiveert, en het meet en registreert resultaten van de functionele trainingen. Klanten sporten en strijden samen (live of via internet), waardoor het een spel wordt waarin je een work-out doet. Competitief maar dan met veel plezier!

PRAMA is geschikt voor iedereen, omdat het volledig aan te passen is aan de behoeften en het niveau van de leden. Bovendien kan het gebruikt worden voor PT sessies, voor kleine groepstrainingen of in klassikaal verband.

PAVIGYM ™ heeft al enkele PRAMAs verkocht, o.a. in Duitsland. De dag vóór FIBO konden potentiele klanten geheel vrijblijvend een bezoek brengen aan INJOY (Dorsten), waar met veel succes de PRAMA 3 maanden geleden was geopend. Volgens de eigenaar is het aantal leden met 10% gestegen dankzij deze investering (300 nieuwe leden).

Samenvattend, PRAMA is een totaalpakket dat het ledenbehoud stimuleert en uw club weer nieuw leven inblaast!

Five

Bewegelijkheidstraining tegen rugklachten

Krachtraining was lang de basis van ieder fitnesscentrum. Cardiotraining kwam daar in de jaren negentig van de vorige eeuw massaal bij. Ook zien we steeds meer voedingsconcepten de kop op steken. Als het gaat om de lichamelijke componenten van trainen missen we dan dus nog één onderdeel: bewegelijkheid.

Met het unieke FIVE concept is het nu mogelijk uw leden veilig en verantwoord te laten trainen aan hun bewegelijkheid. En een verbeterde bewegelijkheid betekent minder klachten aan het bewegingsapparaat. Rugklachten, schouderklachten, nekklachten, verkorting van spieren, het wordt allemaal verholpen in het Five concept.

In tegenstelling tot stretchen wat alleen op de spieren gericht is, zorgt Five voor een betere bewegelijkheid van het totale bewegingsapparaat. Five herstelt als het ware de natuurlijke bewegelijkheid van het lichaam. Het ideale tegengif tegen het feit dat we ons leven teveel zittend doorbrengen met alle negatieve gevolgen van dien.

Meer weten? Ga naar www.five-concept.nl voor meer informatie.

Miha Bodytec:

Innovatie, resultaat, rendement

EMS (Electro Muscle Stimulation) is een revolutionair trainingssysteem dat de voordelen biedt van Hoge Intensiteit Interval Training om in een zeer korte tijd resultaten te boeken, maar zonder de zware impact van een HIIT training. In de topsport en revalidatie is EMS een bekende en beproefde methode om prestaties te verbeteren en bij letsel het herstel te versnellen. Nu is deze techniek buiten de topsport beschikbaar om een volledige lichaamstraining te doen die het lichaam versterkt, vormt en strakker maakt in slechts 20 minuten.

Full Body work-out

Veel systemen claimen een full body work-out te bieden. Vaak wordt hiermee een oefenprogramma bedoeld met verschillende oefeningen achter elkaar die elk maar een deel van het lichaam trainen. EMS is een korte training waarbij bij elke oefening elke keer het hele lichaam wordt getraind, met zelfs de mogelijkheid om extra accenten te leggen waar nodig.

Train als een Pro en treed toe tot de fanclub

Wat hebben Usain Bolt en Silvie Meis gemeen? Zij behoren tot de fanclub van Miha Bodytec gebruikers. Ongelofelijk? Nee hoor….de snelste man ter wereld geeft zijn voorkeur aan de marktleider door bewezen resultaten en veiligheid. Ook Silvie Meis blijft in shape en dit allemaal met één en hetzelfde toestel. Ongelofelijk ? Kijk eens naar de resultaten op Facebook.

Mansom

Deelname Fitfloor® by Mansom aan de FIBO een groot succes!

Ook dit jaar was Fitfloor® by Mansom tijdens de FIBO vertegenwoordigd. Het waren drukke dagen waarin de vele fitnessvloeren en oplossingen die zij bieden in grote belangstelling van de bezoekers stonden. Fitfloor® by Mansom spreekt dan ook van een groot succes.

Fitfloor Your Zone

Ook op hun nieuwe concept Fitfloor Your Zone werd door de vele bezoekers enthousiast gereageerd. Fitfloor Your Zone biedt de mogelijkheid om uw eigen functionele trainingsvloer te creëren. Maar ook bieden zij andere Custom Made producten zoals deadliftplateaus, vloeren voor small group equipment, groepslesvloeren, circuittraining plateaus en indoor cycling tribunes.

Mocht u hen tijdens de FIBO hebben gemist maak dan een vrijblijvende afspraak met één van hun adviseurs of bezoek hun vernieuwde website www.fitfloor.eu.

Tijdens kantooruren zijn zij te bereiken op telefoonnummer 035-6550510 of u kunt altijd een e-mail sturen naar: mail@mansom.nl.

Kijk voor foto- en videoreportages van de FIBO op onze website www.bodylifebenelux.nl of via onderstaand QR-code

nabeschouwing fibo I branche actueel

body•LIFE 3I2014 I

Life Fitness bewijst zijn leidende positie

Guido Wiskerke, Marketing Supervisor van Life Fitness Benelux, leidde ons rond op de stand van zijn bedrijf. Die stand was ruim opgezet, maar vanwege de grote belangstelling van de bezoekers was het er eigenlijk altijd druk.

Het eerste wat hij ons toonde was de SYNRGY BlueSky, een opstelling voor buitengebruik die gebaseerd is op de succesvolle SYNRGY360 binnenopstelling. Het idee van het SYNGRY BlueSky trainingsysteem is dat veel mensen er de voorkeur aan geven, in de openlucht te trainen. Daar was tot nu toe eigenlijk geen echte oplossing voor vanuit een fitnessgedachte, vertelt Wiskerke. “Wat er wel was op dit gebied, kwam eigenlijk neer op fitnessspeeltoestellen, die niet allemaal even biomechanisch verantwoord zijn. Wij hebben dat niveau, met onze kennis, flink omhoog getild en dit is het resultaat: een volwassen en volwaardige, complete fitnessoplossing voor buiten.”

Dat de BlueSky compleet is, blijkt uit de vele oefeningen die met de verschillende voorzieningen mogelijk zijn. Net als bij de SYNRGY360 zijn er meerdere niveaus mogelijk op elk station: je kunt het zo zwaar maken als je zelf wil – wat de BlueSky geschikt maakt voor veel doelgroepen.

De opstelling bestaat uit een aantal basisonderdelen, maar in feite kan de samenstelling heel erg variëren. Wiskerke: “In eerste instantie is de BlueSky bedoeld als aanvulling voor buiten van het aanbod aan apparaten binnen in een sportclub. Die clubeigenaar kan daarmee zijn aanbod aan mogelijkheden om te fitnessen op een schitterende manier uitbreiden, en zo leden behouden tijdens de zomermaanden, of zelfs nieuwe leden aantrekken, mensen die gewoon liever buiten sporten. Maar natuurlijk zijn er meer doelgroepen te bedenken: universiteiten, gemeentes, vakantiewoning-complexen, scholen, bedrijventerreinen, verzorgingstehuizen, legerplaatsen, enzovoort.”

Wiskerke is niet bang dat de BlueSky zal leiden tot ‘ongewenste situaties’ zoals blessures, vandalisme en dergelijke: de opstelling staat immers buiten. “Op elke hoek, station dus, is een afbeelding aangebracht waarop je kunt zien hoe een oefening kan worden gedaan. Bovendien staan er QR-codes op de afbeeldingen waarmee via je smartphone een video kan worden bekeken van de mogelijke oefeningen op dat betreffende station. Je kunt er in feite bijna alles op doen, van personal training tot small group training, van afvallen tot kracht. En dat vandalisme, nou het apparaat is zogezegd hufterproof en bestand tegen van alles en nog wat. De constructie is ontzettend stabiel en stevig, dat moet ook wel want als er bijvoorbeeld een groep mensen een circuit op traint, dan moet het wel het een en ander aan krachten kunnen weerstaan. En dat kan de BlueSky zeker.”

Hij vervolgt: “Net als bij de indoor Synrgy360 verwachten wij dat er op korte termijn ook andere fitnessleveranciers met een buitenoplossing komen. Wij beschouwen dit echter als een bevestiging van onze leidende positie in dit specifieke segment en ervaren het als een compliment. Aangezien we blijven innoveren in deze categorie, zullen we de concurrentie altijd een stap voor zijn. In 2012 introduceerden wij bijvoorbeeld de SYNRY360 in de nieuwe Life Fitness Candy Apple red kleur en als je nu om je heen kijkt zie je alleen maar functionele racks in die kleur.”

Vervolgens leidt Wiskerke ons naar twee nieuwe cardiotoestellen: de PowerMill Climber en de Flexstrider Variable Stride Trainer. Deze toevoegingen aan de Elevation serie cardiotoestellen zien er niet alleen schitterend uit, maar bieden ook veel functies. Wiskerke: “De PowerMill en de FlexStrider zijn uitermate geschikt voor de veeleisende sporter. Beide zijn het resultaat van onze baanbrekende research in biomechanica, en bieden veel extra details. En zoals je weet: kwaliteit zit hem in de details.” De Marketing Supervisor wijst ons op één van die slimme details: in de achterzijde van de treden van de PowerMill zijn uitsparingen aangebracht waarin een soort lamellen meedraaien die verhinderen dat je voet tussen de treden komt. “Daarmee is de PowerMill veiliger dan vergelijkbare apparaten op de markt. En dankzij de AC motor uit de loopband heeft de PowerMill een snelheidsbereik van 12 tot 185 stappen per minuut en dus ideaal voor zowel beginnende als gevorderde sporters.” Met de LFConnect app kan met de smartphone contact worden gemaakt met de apparaten, en zo kan een persoonlijk schema van de workout worden bijgehouden.

Vervolgens toont Wiskerke ons de HD Elite Rack van Hammer Strength, die veel aandacht trekt van de bezoekers, en velen maken gebruik van de gelegenheid om de diverse functies uit te proberen. Ook de daarnaast opgestelde Hammer Strength Select lijn is gebaseerd op de grondige kennis van de biomechanica, en biedt voor elke categorie krachtsporter een geschikte oplossing, van beginner tot gevorderde. Het design is robuust te noemen, maar wel uiterst functioneel en dus perfect afgestemd op de doelgroep van krachtsporters. Om het visueel aantrekkelijker te maken, kan worden gekozen uit maar liefst 15 frame- en werkarmkleuren en 30 kleuren bekleding.

Als laatste wil Wiskerke ons de zeer stijlvolle ´selectorized krachtlijn Insignia series´ tonen. Direct vallen twee zaken op: de smaakvolle afwerking met de lederen stoffering, en dat het toestel lager is dan gewoonlijk. Wiskerke: “Dat is bewust gedaan: zo lijkt het minder vol in een ruimte waar meerdere machines staan, je kunt er als het ware gewoon overheen kijken.” Ook bij deze lijn is duidelijk veel aandacht besteed aan details en afwerking – zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen.

Voor Life Fitness was deze editie van de FIBO ongetwijfeld een succes, gezien de enorme belangsteling op de stand. En volgens Wiskerke staat het bedrijf niet stil voor wat betreft de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve oplossingen voor de liefhebber van fitness en krachtsport. We kunnen dus nog wat verwachten, maar voorlopig mogen we even genieten van de getoonde noviteiten.

www.lifefitness.nl

Bekijk hier de video van de SYNRGY Bluesky:

http://mvmm.nl/p/synrgy

Op de FIBO was zoals gewoonlijk weer enorm veel te zien: reeds bekende, maar ook heel veel nieuwe producten en diensten. Life Fitness maakte van de gelegenheid gebruik om enkele noviteiten te presenteren aan het internationale publiek. Met die nieuwe producten verstevigde het bedrijf zijn positie als toonaangevende, innovatieve speler in de markt.

synrgy Bluesky I branche actueel

Edities