- Opleidingen en Trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2014

JUST BOUNCE

De datum voor de 3 daagse JustBounce®

opleiding: Zaterdag 17 mei, zondag 18 mei en zaterdag 31 mei

Locatie bellicon nederland Zandvoort

Voor meer informatie: I: www.justbounce.eu E: info@justbounce.eu T: 023-5731835

Fit!vak Personal Trainer

Zaterdag 24 mei, Zwolle, Zaterdag 14 juni, Den Haag

Tijdens deze 2-daagse Fit!vak cursus leer je wat het vak van Personal Trainer inhoudt en hoe jij het onderscheid maakt. Belangrijke vragen zijn: Hoe kom ik aan klanten? Hoe zet ik mijn kwaliteit optimaal in? Hoe verdien ik een goed belegde boterham?

Bootcamp trainer

Zondag 11 mei, Amersfoort, Zaterdag 24 mei, Zwolle

Deze 2-daagse cursus is geschikt voor trainers die graag gerichte en gevarieerde buitentrainingen willen verzorgen aan groepen of individuen. Je leert uitdagende en veelzijdige trainingen aan te bieden voor zowel de absolute beginner als de gevorderde sporter. De cursus kan worden afgesloten met een branche-erkend examen Bootcamp Trainer.

Functional Trainer

Zaterdag 14 juni, Tilburg

Deze 2-daagse cursus richt zich in het bijzonder op Personal Trainers die met hun klanten op een leuke en effectieve manier aan de slag willen met vrije materialen zoals de TRX, Kettlebell en Bosu-bal. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de meerwaarde van functionele trainingsvormen.

Sport en Voeding

Zaterdag 17 mei, Amersfoort

Deze 4-daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan. De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetespatiënten.

Fit!vak Fitnesstrainer B

Zondag 18 mei, Amersfoort

Deze erkende Fit!vak opleiding is geschikt voor ervaren trainers die graag met een Europees erkend diploma EREPS 4 aan de slag willen als Personal Trainer of zich verder willen verdiepen als trainer.

Workshop Zwanger en Fit

Zaterdag 21 juni, Zwolle

Deze workshop richt zich op (toekomstige) Trainers die zwangere dames optimaal willen gaan begeleiden om zowel tijdens als na de zwangerschap optimaal fit te worden/blijven.

Pakket Personal Trainer Basis+ (Nieuw!)

Diverse locaties, diverse startdata april en mei

Dit pakket vormt de basis voor elke Personal Trainer die graag met een Europees erkend diploma (EREPS 3+4) aan de slag wil met specifieke doelgroepen (gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten en/of wensen).

Pakket Personal Trainer Basis (Nieuw!)

Diverse locaties, diverse startdata april en mei

Dit pakket met o.a. de erkende Fit!vak opleidingen Fitnesstrainer A en Personal Trainer zorgt voor het fundament om aan de slag te gaan als Personal Trainer.

Pakket Personal Trainer Pro (Nieuw!)

Diverse locaties, diverse startdata april en mei

Dit pakket is geschikt voor de ambitieuze Personal Trainer die naast het begeleiden van specifieke doelgroepen ook graag een deskundige voedingsbegeleiding wil kunnen bieden aan zijn of haar klanten. Dit zeer complete pakket met diverse Europees erkende Fit!vak opleidingen (EREPS 3+4) biedt bovendien uitstekende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

www.start2move.nl

NASM Personal Training verkorte

opleiding

In deze vierdaagse praktische Personal Training opleiding worden alle trainingsvormen van het OPT model doorgenomen. Deze opleiding is bedoeld voor fitness professionals die in het bezit zijn van een Fitnesstrainer B diploma of een gerelateerde fitness of Personal Training opleiding hebben afgerond op niveau 4 (of gelijkwaardig) of fysiotherapeuten. Informatie of inschrijven; info@efaa.nl, www.efaa.nl of 0405-533229

Specialisaties voor trainers en

personal trainers

NIEUW: Voedingsspecialist/Gewichtsconsulent opleiding voor Personal Trainers

Specialiseer je op het gebied van voeding met deze erkende opleiding Voedingsspecialist/gewichtsconsulent. Na het behalen van dit diploma kan je aansluiten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de consulten die gegeven worden door een BGN geregistreerde gewichtsconsulent. Informatie of inschrijven; info@efaa.nl, www.efaa.nl of 0405-533229

FitCoach leefstijladviseur

Fitness begeleiding wordt actieve leefstijl begeleiding met de FitCoach beweegmonitor en het leefstijladviseur coach programma. Een must voor alle trainers en sportcentra die leden willen begeleiden naar duurzaam bewegen. Informatie of inschrijven; info@efaa.nl, www.efaa.nl of 0405-533229

Outdoor training: Loop Academie

Vanuit de Hardloop Academie (centraal in het land) presenteerd EFAA vanaf maart 2014 de volgende modulen:

• Running Instructor opleiding

• Persoonlijke hardloopschema’s module A

• Persoonlijke hardloopschema’s module B

• Hardlopen en Techniek

• Oefenvormen voor alle loopniveaus

• Trainen en hartslag

Dit complete aanbod van hardloopopleidingen is ondergebracht binnen de Hardloop Academie. Na het volgen van deze opleidingen mag je jezelf een hardloopspecialist noemen! Informatie of inschrijven; info@efaa.nl, www.efaa.nl of 0405-533229

Excellente Service in Fitness

Wat is het verschil tussen goede service en excellente service? Ontdek dit samen met uw team in het nieuwe Excellente Service programma van Grow in Excellence i.s.m. EFAA. Dit 3 maanden programma omvat een management training, een team training, een management e-learning en 2 team e-learning programma, om het gehele team te betrekken. Maak uw sportcentrum sterker en aantrekkelijker en blijf de concurrentie voor. Informatie: http://www.efaa.nl/web/management/excellente_service_in_de_fitness#info

Meer informatie;

EFAA - T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

I body•LIFE 3I2014

producten en concepten I Opleidingen

Hoe het begon

Mijn avontuur begon in 2006. Destijds werkte ik nog fulltime als fitness- en groepsfitnessinstructrice. Mijn fascinatie voor motivatie was groot. Waarom lukt het maar zo weinig mensen gemotiveerd te blijven? Ik wilde antwoord geven op deze vraag en ging op onderzoek uit, wat veelal bestond uit interviewen.

Kennis = Resultaat = Motivatie

Op basis van mijn bevindingen ontwikkelde ik een programma, speciaal voor sportclubs. Bij sportclub Indoor Action in Arnhem kreeg ik in 2007 de kans mijn programma te testen. Ik noemde het de Sixpack Challenge en de methodiek gaf ik de naam: de K=R=M methode. Kennis= Resultaat=Motivatie. Het programma neemt de deelnemers van dag tot dag mee, gedurende zes weken. Voor de club interessant, want het programma creëert ontzettend veel contactmomenten (retentie), samenhorigheid en stimulans om aan groepslessen deel te nemen.

Het was één groot succes! Op basis van deze ervaringen schreef ik het boek Fitnessbijbel voor vrouwen. (Om daarna een boek voor mannen te maken.)

Nu, ruim zes jaar verder hebben er duizenden mensen het programma gevolgd. Bij sportclub Indoor Action (drie edities), landelijk met het tijdschrift Santé (twee edities) en zelfs in het bedrijfsleven.

Tegenslagen

Nu klinkt dit als een groot succesverhaal. Geloof me, ik heb flink wat tegenslagen gehad. In 2012 kwam de eerste versie van Fitnessbijbel voor vrouwen uit. Ik was zeer ontevreden over het eindresultaat en de samenwerking met de uitgeverij. Dit moest anders. Gelukkig leerde ik Pim Christiaans (uitgever van o.a. de Hormoonfactor) kennen. Hij geloofde in mijn methodiek en in Fitnessbijbel. Contractueel moest ik nog anderhalf jaar uitzitten. Hoe vreselijk ik dat ook vond, het gaf mij de kans om het boek opnieuw te schrijven en alle bevindingen van de afgelopen twee jaar te verwerken. Het is gelukt, de nieuwe Fitnessbijbel voor vrouwen is een feit én een succes!

Fitter Nederland

Met mijn bedrijf Fitter Nederland produceer ik tegenwoordig –samen met een fantastisch team – programma’s, opleidingen en producten voor sportclubs, consumenten en het bedrijfsleven.

Het is een feit dat hard werken en een volhardende mentaliteit je dromen doen uitkomen. Ik voel me vooral bevoorrecht dat mijn avontuur mij alle lessen heeft geleerd die nodig waren om te staan waar ik nu sta.

Met mijn column in body LIFE hoop ik mijn kennis met je te delen. Je nieuwe input geven en te motiveren dat je te allen tijde moet geloven in je eigen product, visie en bedrijf.

Heb jij een vraagstuk waar je graag antwoord op wil? Reactie geven op dit artikel? Stuur een e-mail naar marije@fitternederland.nl.

Column marije de vries I producten en concepten

Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Kijk op www.fitternederland.nl voor meer informatie.

body•LIFE 3I2014 I

Zumba® lanceert op FIBO Zumba® Step

“Zumba® Step is afgelopen november geïntroduceerd in Amerika”, vertelt Beto. “En in januari in Duitsland bij Fitness First. Zumba® Step is gebaseerd op het wereldwijd bekende step-programma. Een programma waar in de afgelopen 20 jaren qua choreografie weinig aan is veranderd. Onze eerste gedachte was dat er meer met het step-programma te doen valt. Vandaar dat we Zumba® Step hebben ontwikkeld, met veel elementen uit de andere Zumba® programma’s zodat het een total body workout is geworden – in combinatie met natuurlijk veel fun.” Het bijzondere aan Zumba® Step noemt Beto dat leden in een club met dit programma een groter effect bereiken dat met het originele Step-programma. Met een mix uit 30 procent fitness oefeningen, 40 procent danselementen en 30 procent Step Aerobic bewegingen wordt vooral de buik-benen-billen optimaal getraind. De eenvoudig te leren workout dient deelnemers aan de Zumba® Step les aan te moedigen met hun eigen lichaamsgewicht te trainen tegen de zwaartekracht. Naast een uitdagende interval training, bevordert Zumba® Step de spieropbouw met name de dieper liggende spieren en tegelijkertijd de balans en coördinatie. Met Zumba® Step kun je volgens Beto nog meer calorieën verbranden dan met het traditionele programma. Zumba® biedt voor de Zumba® Step lessen een eigen ontworpen ronde stepboard aan dat verkocht wordt via de webshop van Zumba®. Daarnaast kunnen fitnesscentra ook de lessen volgen op de bestaande stepboard van o.a. Reebok. Zumba® Step is nu geïntroduceerd in Duitsland. Binnenkort volgt de rest van Europa. “We willen de introductie in Europa in fasen doen. Eerst moeten namelijk de instructeurs getraind worden. Daarbij moet het marketingmateriaal voor Zumba® Step nog verder ontwikkeld worden, evenals de bijbehorende muziek die door een speciaal bedrijf voor ons wordt gearrangeerd.”

Zumba® Circuit

Naast de introductie van Zumba® Step, was er ook veel belangstelling voor Zumba® Circuit dat Zumba® begin vorig jaar heeft geïntroduceerd. Een programma dat volgens Beto goed aanslaat en meer dan een alternatief is voor traditionele cardiotraining op apparaten dat door steeds meer mensen saai wordt gevonden. “Met Zumba® Circuit bieden we een dynamisch cardioprogramma aan, bestaande uit een mix van andere Zumba® programma’s met Latijns-Amerikaanse muziek en krachtoefeningen op vaste tijden. Het is in principe een workout van 30 minuten, maar nu al blijkt uit de praktijk dat er lessen gegeven worden van 45 minuten vanwege het enthousiasme van de deelnemers. Zumba® Circuit creëert dezelfde sfeer als alle andere Zumba® programma’s. Het is leuk, uitdagend en effectief en houdt op deze manier de deelnemers aan Zumba® Circuit betrokken.”

Het succes van Zumba® deelt Beto graag met alle instructeurs wereldwijd. “Zij zijn het die met hun kennis en enthousiasme mensen verleiden om deel te nemen aan Zumba®.” Om de kennis op peil te houden, heeft Zumba® ZIN (Zumba® Instructor Network) opgericht. Iedereen die door de Zumba® Academy een licentie heeft, kan toetreden tot ZIN, een systeem met carrièremogelijkheden waarmee de instructeurs het maximale uit hun potentieel kunnen halen. Zumba® biedt met ZIN ook verdere scholing aan. Beto: “De komende tijd gaan we meer het accent leggen op de Zumba® Academy en willen we meer diepgang creëren in onze trainingsprogramma’s. Het is belangrijk dat onze instructeurs professioneel te werk gaan zodat ze succesvoller kunnen opereren. Daarnaast geven we ze hulpmiddelen zoals een eigen profiel op de Zumba® website waar miljoenen bezoekers kunnen zien wie waar welke Zumba® lessen geeft.” Verder stelt Zumba® maandelijks de instructeurs muziek en choreografieën ter beschikking evenals persoonlijke marketing materialen om promotie mee te kunnen maken. “Als Zumba® proberen we steeds nieuwe tools te verzinnen, want van belang is dat onze instructeurs over goede materialen beschikken, en onze ambitie is om dit proces continu te verbeteren”, aldus Beto. “Ondanks de toenemende concurrentie van dansgroepprogramma’s op muziek, groeit Zumba® nog steeds. Vorig jaar was Zumba® vertegenwoordigd in 185 landen en we zitten momenteel op 205 landen wereldwijd. In landen als Noord-Korea, Pakistan en Koeweit komen we niet aan de bak omdat we een Amerikaans bedrijf zijn.” Beto vindt dat niet erg: “Er zijn nog genoeg landen waar Zumba® nog marktaandeel kan veroveren.” Op de vraag of er nog nieuwe programma’s komen, antwoordt Beto dat het huidige aantal van 10 programma’s voorlopig genoeg is. “We willen de markt ook niet overvoeren en we focussen ons momenteel om de huidige programma’s nog beter te promoten in de markt. Op zich heb ik nog genoeg ideeën en het is zeker niet denkbeeldig dat er over enkele jaren weer nieuwe programma’s bijkomen. Maar dat is nog toekomstmuziek.”

Bekijk hier het interview met Beto Perez over Zumba Step:

http://mvmm.nl/p/zumba

Op de Zumba® stand op de FIBO swingde het als vanouds. Instructeurs uit de hele wereld waar naar Köln gekomen om de nieuwste kledingcollectie te bewonderen en de introductie bij te wonen van Zumba® Step. Dit programma is de nieuwste loot aan de stam van Zumba®, dat inmiddels 10 programma’s telt. De redactie van body LIFE sprak met Beto Perez, oprichter en bedenker van alle Zumba® programma’s.

Edities