- Van bankzitter tot topper!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2014

I body•LIFE 3I2014

Fotografie: Behrendt & Rausch

Wat u goed onderhoudt, wordt goed én gracieus oud

Kansen voor ondernemers

We worden allemaal ouder, we kunnen het niet ontkennen. En terwijl een jong lichaam veel aankan, heeft een ouder lichaam meer preventieve aandacht nodig. Het MoveToLive Aging Gracefully programma biedt de ondernemer en haar leden een compacte oplossing die een nieuwe en veelbelovende groep aanspreekt en welke, minstens twee keer per week de daluren vult. Het geeft fitnessondernemers de mogelijkheid om te anticiperen op – en actief bij te dragen aan de verlaging van – hogere zorgkosten, die gepaard gaan met de vergrijzing. Er is een enorme groep die wel weet dat zij actief zou moeten zijn en de kracht van preventieve training onderkent, maar die nog net dat zetje nodig heeft welk het laagdrempelige Aging Gracefully nu kan bieden. En met de juiste begeleiding (instructeur of personal trainer die past bij de doelgroep) biedt dit circuit kansen voor small group training.

Herstel sneller, blijf langer vitaal

Het Aging Gracefully programma heeft haar effectiviteit bewezen. Het is in Amerika al veelvuldig ingezet en is nu door MoveToLive toegepast op de Europese markt. De circuittraining leidt tot een toename van kracht en een afname van lichaamsvet. Echter, het meeste effect is zichtbaar op het gebied van functionele onafhankelijkheid: het volgen van het Aging Gracefully programma maakt het mogelijk dat men alledaagse activiteiten moeiteloos kan blijven doen. Onder andere verkleint het de kans te vallen, verbetert het de houding, behoudt het bewegingsvrijheid en heeft het een grote positieve invloed op de mentale gezondheid.

Zo veel mensen, zo veel verschillen in het proces van ouder worden. Bij MoveToLive zijn ze ervan overtuigd: ‘Het Aging Gracefully krachtcircuitprogramma zal iedereen die zijn of haar lichaam goed wil onderhouden profijt brengen’. Degene die nog jarenlang uitstapjes wil maken met zijn/haar kleinkinderen of de persoon die uren lang aan het klussen is in en rond het huis en die nog niet bereid is dat op te geven. De persoon die na een eerdere revalidatie de kans dat er nogmaals iets gebeurd zo goed mogelijk uit wil sluiten. Die mensen die weten dat ze ouder worden, die niet het idee hebben dat zij meer vrije tijd hebben gekregen nadat ze zijn gestopt met werken, maar die wel voelen dat hun lichaam verandert en goed onderhouden zou moeten worden.

Complete marketingondersteuning

MoveToLive biedt met Aging Gracefully een totaaloplossing, inclusief de marketingondersteuning om de oudere doelgroep naar uw club te krijgen. Het marketingpakket bestaat uit middelen die de doelgroep benaderen op een respectvolle en enthousiaste manier en die een motiverende werking hebben. Het bestaat uit een instructiehandboek, flyers, posters, (web)banners, vloerstickers, clubinrichting (shop-in-shop principe aan te raden) en promotionele teksten. Zowel gericht op de doelgroep binnen het centrum (bestaande leden, personal trainers en medewerkers) als buiten (nieuwe leden, lokaal, verzorgingstehuizen, etc.).

Compact senioren circuit

Het compacte circuit bestaat uit 5 veilige, niet-intimiderende Nautilus toestellen, welke in nog geen 20 minuten per sessie gegarandeerd resultaat geven. De toestellen die gebruikt worden zijn 5 toestellen van de Nautilus One lijn: de leg press, low back, mid row, triceps press en four-way neck. De Nautilus One toestellen zijn lage toestellen met een uitnodigend design, die ook de doelgroep die zich wat minder comfortabel in de fitness voelt aanspreekt. Het gebruik is meer dan simpel: met een draai aan de knop wordt het gewicht verhoogd of verlaagd. De verbetering gaat in kleine stappen van 2,5 kilo en van buitenaf kan iemand niet zien met welk gewicht er getraind wordt. Maar het belangrijkste: de toestellen zijn veilig en hebben een optimale bewegingsuitslag. In de VS wordt het programma gebruikt in meer dan 1300 verzorgingstehuizen en zijn er meer dan een miljoen trainingen al uitgevoerd, maar geen enkele blessure is gemeld.

Ervaring uit de praktijk

Tijdens FIBO liet MoveToLive het Aging Gracefully concept presenteren door een drietal ouderen. Eén van hen, Joe West (70 jaar), verwoordde zijn ervaring als volgt: “Ik ben nu fit, maar heb ontzettende rugklachten gehad waardoor ik minder ging bewegen. De fysiotherapeut liet me echter inzien dat bewegen juist enorm belangrijk is. Toen ik eenmaal weer ging wandelen, steeds wat verder, en inderdaad krachtoefeningen ging doen zoals Aging Gracefully ook stimuleert, werden mijn klachten drastisch minder. Het is gek hoe het werkt in je hoofd: je hebt pijn dus je doet niks meer, terwijl in veel gevallen bewegen de pijn juist verlicht. En vervolgens preventief werkt!”

Aging Gracefully, the fitness program that keeps your motor running!

Voor meer informatie:

marketing@movetolive.com of 073-5947020

Met deze slogan presenteerde MoveToLive op FIBO 2014 haar nieuwste concept: Aging Gracefully. Specifiek gericht op de oudere doelgroep. Een doelgroep die gestaag doorgroeit, maar ook een doelgroep die volop in het leven staat en dit zo lang mogelijk wil blijven doen. Aging Gracefully is een compleet fitnessprogramma dat ervoor zorgt dat senioren meer kracht en souplesse verkrijgen en de alledaagse activiteiten moeiteloos kunnen (blijven) doen.

aging gracefully I health

Aging Gracefully,

circuittraining voor senioren, in het kort:

- Getest en bewezen

- Laagdrempelige en effectieve training in nog geen 20 minuten

- Veilig: geen blessures n.a.v. programma gemeld

- Positieve invloed op lichaam én geest

- Sneller herstel, langer vitaal

- Meer flexibiliteit en kracht voor alledaagse activiteiten

body•LIFE 3I2014 I

Edities