E-Fit Benelux omringt EMS met totaalpakket inclusief trainingen en marketing: Winst voor klant, coach en ondernemer

Verschenen in Bodylife nummer 1 2021


EMS oftewel elektro-musculaire stimulatie heeft zich ontwikkeld tot een vertrouwd fenomeen in de sportwereld. Toch blijkt er op meerdere vlakken een toegevoegde waarde mogelijk, zowel productinhoudelijk als qua ondersteuning met technische service, trainingen en marketing. Op deze diverse fronten maakt E-Fit Benelux zich verdienstelijk, waarbij er een sterk merk achter de organisatie staat.


Tekst: Aart van der Haagen, Fotografie: E-Fit Benelux

Het begrip EMS behoeft in algemene zin geen toelichting meer, maar er zitten wel wezenlijke verschillen tussen de diverse producten en de organisaties die ze aanbieden. E-Fit International ontstond in 2009 en sinds tien jaar verdeelt E-Fit Benelux de apparatuur in België en Nederland, met Andy Compernolle en Stephanie Raedt aan het roer. “In eerste instantie hebben we gesleuteld aan een bijzonder EMS-concept dat verschillende doelgroepen aanspreekt, dankzij een verscheidenheid aan apparaten,” vertelt laatstgenoemde. “Inmiddels zijn we Belgisch marktleider en beginnen we ook steeds meer onze vleugels uit te slaan naar Nederland, waar we binnenkort onze vijftiende partner aanstellen. Totaal maken nu meer dan 140 bewegings- en gezondheidscentra, personal trainers, schoonheidsinstituten en kinesisten gebruik van onze toestellen en de bijbehorende dienstverlening. Vanaf 2021 kijken we nadrukkelijk over de grens heen. Dit doen we samen met een Nederlandse partner, om de service zo vlot mogelijk te houden. Het lijkt misschien alsof we daar lang mee gewacht hebben, maar onze filosofie is dat we alles wat we doen grondig aanpakken. We wilden zogezegd beheersbaar groeien.”

Activeert beurtelings
Wat onderscheidt E-Fit van andere EMS-apparatuur? “De impulsen zijn intenser door de gepatenteerde Impulse Shift Technology, kortweg IST. Deze activeert de spiergroepen niet tegelijk, maar beurtelings, in een zeer hoge frequentie en met slechts 3,5 watt, waar je ook wel systemen ziet die tot 42 watt gaan. Daardoor raakt het lichaam veel minder in stress en kun je zelfs de intensiteit verhogen, zonder dat in het lichaam gewenning optreedt, die het resultaat zou verminderen. Niet voor niets verkreeg E-Fit als één van de eerste EMS-aanbieders de strenge FDA-certificering. De gebruiker krijgt 48.000 contracties op tien verschillende spiergroepen, wat in twintig minuten tijd een achttien keer efficiënter resultaat geeft. Daarnaast verhoogt het de stofwisseling. Je hebt voorgeprogrammeerde impulsprogramma’s, maar je kunt ze ook individualiseren.”

Zowel isometrisch als dynamisch
Bewegingscentra kiezen veelal voor het type Infinity, dat zich laat inzetten voor zowel isometrisch als dynamisch trainen. Raedt: “Het werkt met een medische draadloze verbinding; in vaktermen peer-to-peer genaamd. Dat functioneert veel veiliger en stabieler dan bluetooth en wifi. Je kunt tot tien personen koppelen aan één toestel en het systeem ook in de buitenlucht gebruiken. De Virtual Trainer-app maakt het mogelijk om bij klanten een oefenschema in te stellen, hetgeen de werkdruk voor de coach verlaagt. Handig tijdens drukte in de zaak. Naast de standaard Full Body-workout, die tien spiergroepen omvat, kennen we een tweede upgrade in de vorm van E-Cycling, populair bij onder anderen wielrenners. Hier ligt de nadruk op het onderlichaam en de buik. Gekoppeld aan speciale bike shorts met elektrodes activeert het programma de negen spiergroepen die je nodig hebt per volle pedaalslag plus de buik- en rugspieren. Je kunt dit integreren in heel leuke concepten. Niet alleen spinning, maar ook daadwerkelijk fietsen op de openbare weg en zelfs specifiek tegen de berg op. De peer-to-peerverbinding zorgt gedurende twintig minuten voor een onbeperkt bereik.”

Afvallen, pijnreductie
Het type Beauty & Slim scoort volgens Raedt erg goed bij schoonheidsinstituten en afslankfilialen, mede door de handsfree-oplossing. “In enkele minuten start het op. Zonder dat je het dan nog hoeft aan te raken, ondergaat de klant een behandeling van twintig minuten om zonder te sporten een strak en slank lichaam te ontwikkelen. Passief afvallen, dus. Hier wordt EMS gecombineerd met infrarood en kent het programma’s voor huidversteviging, cellulitisbehandeling, centimeterverlies, cardiotraining en pijnreductie via TENS-impulsen. Daarmee kun je op de korte en lange termijn zenuwpijnen verdoven, die vaak ontstaan door verzwakte spieren. Deze worden tegelijkertijd versterkt via dit programma, waardoor je naast de symptomen ook de oorzaak aanpakt. Aanvullend op dit alles voeren we een assortiment thuisverzorgingsproducten in de vorm van gels, bestaande uit voornamelijk natuurlijke ingrediënten: Anti-cellulitis, Sixpack om vetverbranding te stimuleren, Fast Recovery om het herstel na de training, Hot Relieve ter opwarming van de spieren of bij chronische pijnproblemen - zoals artrose - en Cold Relieve voor de cooling down of ontstekingen.”

Helpen groeien
Voor de techniek biedt E-Fit Benelux een 48-uursservice met desgewenst een vervangend toestel, maar de dienstverlening omvat nog veel meer elementen, waarbij de term ‘totaalpakket’ zeker de lading dekt. “In onze eigen vestiging testen wij nieuwe trainingsschema’s en -methodes en ontwikkelen we marketing voor alle partners die ons merk vertegenwoordigen, van advertentiecampagnes inclusief sociale media tot formats voor nieuwsbrieven en uitnodigingen. We promoten nationale campagnes, zoals de E-Fit Discovery Day en open dagen, bieden een studiopagina waar klanten een gratis proefsessie bij een filiaal in de buurt kunnen aanvragen. Kortom, we brengen ook klanten naar onze klanten. Daarnaast verzorgen we trainingen op het gebied van vakkennis, werken met gespecialiseerde programma’s, sales en business coaching: hoe start je een zaak op en hoe laat je deze groeien, hoe neem je mensen in dienst en houd je ze gemotiveerd, hoe optimaliseer je je concept, om meer tevreden klanten simultaan te begeleiden, met een hoger rendement en oog voor resultaat. Zelfs stage bij ons in Deinze behoort tot de mogelijkheden en we hebben sowieso een kennisbank: met video’s, handleidingen, adviezen en marketing. Succes zit voor ons niet alleen in kwalitatief hoogwaardige apparatuur, maar ook in het helpen groeien van onze partners met een langetermijnvisie, rondom een serie producten die hun kwaliteit bewezen hebben. Zo gaan we voor een win-win situatie voor beide partijen.

Meer informatie: www.efit.be
Edities