Eleiko brengt jaarlijks duurzaamheidsrapport uit

Verschenen in Bodylife nummer 2 2024


Eleiko, een toonaangevende wereldwijde leverancier van krachtapparatuur, is verheugd de publicatie van haar jaarlijkse duurzaamheidsrapport voor het fiscale jaar 2023 aan te kondigen. Het rapport benadrukt Eleiko's toewijding aan milieubeheer en duurzaamheidspraktijken in al haar activiteiten – een essentieel onderdeel van onze visie voor Een Sterkere Wereld.


Voor Eleiko geloven wij dat duurzaamheid een evenwicht inhoudt tussen economische groei, zorg voor het milieu en sociaal welzijn. Ons duurzaamheidswerk wordt geleid door drie kernwaarden: prestatie, leren en vriendelijkheid.

Wij streven naar uitmuntende prestaties door het ontwikkelen en maken van de allerbeste krachtproducten die veel langer meegaan dan de industrienormen.

We willen blijven leren over onze impact en hoe we de wereld een betere plek kunnen maken.

We streven ernaar vriendelijk te zijn voor elkaar, onszelf en de planeet.

“Het bouwen aan een sterkere wereld begint met toewijding aan verantwoorde praktijken”, zegt Erik Blomberg, CEO van Eleiko. "Onze focus op duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu; het gaat over het versterken van mensen en gemeenschappen. We streven naar een wereld waarin mensen sterk en gezond zijn en vriendelijk omgaan met elkaar en de planeet. Daarom zijn we toegewijd aan het bouwen een sterkere wereld door middel van onze duurzame krachtapparatuur, trainingsprogramma's en gemeenschapsinitiatieven. Door mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen, kunnen we een sterkere wereld voor iedereen creëren."

De belangrijkste hoogtepunten uit Eleiko's jaarlijkse duurzaamheidsrapport zijn onder meer:

Product innovatie
Opmerkelijke nieuwe productontwikkeling gedurende het jaar omvat onder meer de voortdurende uitrol van het Eleiko Prestera Strength System met de lancering van Eleiko Cables, zowel als geïntegreerde als vrijstaande oplossingen. Het systeem demonstreert onze ontwikkelingsfocus op vereenvoudiging van het assortiment om de complexiteit te verminderen en onze investeringen te richten op minder producten met verhoogde duurzaamheid en algehele kwaliteit. De kern van duurzaamheid is dat de producten langer meegaan. In het Eleiko Prestera-project hebben we ons ook gericht op het minimaliseren van lucht- en verpakkingsmateriaal in de zendingen, waardoor de algehele impact van het transport van de producten wordt verminderd.

Duurzaamheid van de toeleveringsketen
Eleiko werkt samen met leveranciers en partners die haar inzet voor duurzaamheid delen. Staal is bijvoorbeeld het meest kritische materiaal, omdat het de grootste bijdrage levert aan de uitstoot in onze industrie. We blijven ons partnerschap met onze staalpartner Ovako versterken en ontwikkelen, waarbij we ons richten op oplossingen met een lage CO2-voetafdruk voor de productie en producten van staal. Dit werk houdt verband met enkele van de belangrijke groene investeringsinitiatieven die plaatsvinden in het noordelijke deel van Zweden, gericht op de productie van fossielvrij staal. Onze partner Ovako wil de transitie binnen de staalindustrie leiden en inspireren en heeft sinds 2015 de CO2-uitstoot met 58% verminderd.

Emissies verminderen
Eleiko zet zich in voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Het bedrijf bewaakt en beheert de emissies in de hele organisatie nauwgezet via vastgestelde procedures. Belangrijke aandachtsgebieden voor reductie zijn onder meer materialen, productie en transport.

Gemeenschapsbetrokkenheid
Eleiko zet zich in voor het bevorderen en veiligstellen van sterke gemeenschappen door middel van duurzaamheids- en gezondheidsinitiatieven. Het bedrijf gelooft dat sterke gemeenschappen en individuen essentieel zijn voor een duurzame toekomst. Jaarlijks engageert Eleiko zich met zowel lokale als mondiale gemeenschappen door middel van sociale activiteiten en financiële steun, waarbij hun waarden of prestaties, leerervaringen en vriendelijkheid worden afgestemd op de acties van hun partners en werknemers.

Het jaarlijkse duurzaamheidsverslag 2023 van Eleiko kan worden gedownload op de website van het bedrijf: www.eleiko.com/a-stronger-world . Door dit rapport te delen wil Eleiko andere spelers in de sector, klanten en belanghebbenden inspireren en aanmoedigen om duurzame praktijken toe te passen en gezamenlijk aan een groenere toekomst te werken.
Edities