Symbio: cardio opnieuw uitgevonden

Verschenen in Bodylife nummer 2 2024


Na wereldwijd meer dan 55 jaar vorm te hebben gegeven aan fitness en een welverdiende reputatie te hebben opgebouwd voor het stellen van de normen op het gebied van innovatie en kwaliteit, heeft Life Fitness opnieuw een nieuw paradigma gecreëerd. Symbio, de nieuwe lijn ultra-premium cardioapparatuur, legt de lat nog hoger voor design en prestaties, waardoor sporters een extra persoonlijke dimensie krijgen in hun trainingen.

 
We leven in een wereld waarin de leden van sportscholen en fitnesscentra steeds vaker verwachten dat een training bij hen als individu aansluit, afgestemd op hun eigen behoeften en voorkeuren. Symbio is gemaakt om deze verwachtingen te overtreffen door esthetiek, kwaliteit en prestaties naadloos te combineren in een gepersonaliseerde, multi-zintuiglijke cardio-ervaring. Het levert boeiende, meeslepende trainingen op die sporters motiveren en ervoor zorgen dat ze terugkomen voor meer.
 
Zoals Life Fitness Chief Product Officer Daniel Wille uitlegt: “Symbio is de perfecte manifestatie van het menselijk lichaam en de machine in harmonie. Ons biomechanica-team heeft talloze uren onderzoek gedaan naar de interactie van het lichaam met onze nieuwe technologieën. Het resultaat is de ultieme multisensorische trainingservaring, net zo uniek als de individuele sporter.” Deze baanbrekende nieuwe productlijn is, zegt hij, de volgende stap in de voortdurende evolutie van het merk, waarbij wordt geïnnoveerd op basis van de kenmerken die het in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld.
 
Stijl opnieuw vormgeven
De luxueuze, eigentijdse looks van Symbio zijn gecreëerd op basis van onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met een Europees ontwerpbureau en worden geëvenaard door prestigieuze prestaties en functionaliteit. Het doel, zegt het bedrijf, is om opnieuw te definiëren hoe sporters over cardio denken.
 
Zelfs op het eerste gezicht is het duidelijk dat de Symbio Runner™ (loopband), Symbio™ Incline Elliptical, Symbio SwitchCycle™ en Symbio™ Recumbent Cycle geen typische fitnessapparatuur zijn. Het volledige Symbio-assortiment is ontworpen om elke premiumfaciliteit aan te vullen en te verbeteren, met strakke, elegante vormen en doelgerichte details, evenals hoogwaardige touchpoints zoals 24-inch meeslepende schermen en aangepaste LED-verlichting. “Je wordt meteen aangetrokken door het strakke, eigentijdse ontwerp en de slimme LED-verlichting die zowel een wow-factor als functionaliteit biedt”, zegt Senior Product Manager Tracy Barrett.
   
De Symbio-collectie krijgt al internationale onderscheidingen. De Symbio Runner werd geëerd in een van 's werelds grootste en meest prestigieuze ontwerpwedstrijden, de Red Dot Award 2024: Product Design. Tot grote vreugde van het Life Fitness-team heeft een jury van 40 vooraanstaande experts de Symbio Runner het Red Dot-label toegekend, een zeer gewild kwaliteitskeurmerk voor goed design en innovatie.
 
Kennis opnieuw vormgeven
Het Symbio-concept is vanaf de basis opgebouwd op een diepgaande basis van marktonderzoek en directe interacties met duizenden sporters over de hele wereld. Uit enquêtes en interviews bleek dat er behoefte was aan apparatuur die vooruitgang en verbeteringen biedt op het gebied van technologie, functionaliteit, industrieel ontwerp en beweging. Zowel gebruikers als sporters willen verder gaan dan de bestaande consolefuncties om echt innovatieve trainingen te ervaren. Bovenal willen ze personalisatie: cardioproducten die unieke, op maat gemaakte ervaringen bieden om hen te begeleiden op boeiende persoonlijke fitnessreizen.
 
Rigoureus onderzoek ligt ook ten grondslag aan de revolutionaire biomechanische kenmerken van Symbio. Hier kon Life Fitness putten uit tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen van geavanceerde cardioapparatuur, maar voor Symbio ging het bedrijf zelfs nog verder en gaf het zijn biomechanica- en technische teams de opdracht om ongeëvenaarde ergonomie, comfort en prestaties te creëren.
 
Een nieuwe kijk op fitness
Als we kijken naar de apparatuur in het assortiment, wordt het meteen duidelijk waarom Symbio’s slogan ‘Fitness Reimagined’ is en waarom het meer dan 10 functies heeft waarvoor patent is aangevraagd. De Symbio Runner heeft bijvoorbeeld een groot aantal innovatieve details die hem anders maken dan elke andere loopband. Met het Adaptive Flex Deck® kunnen sporters kiezen uit vijf niveaus van stevigheid van het deck, waarbij de schokabsorptie wordt verhoogd voor minder impact of de stevigheid wordt vergroot voor een hoger reactievermogen. Interactieve terreinen simuleren verschillende oppervlakken uit de echte wereld, terwijl Advanced Performance Metrics unieke loopanalyse en coaching bieden op basis van nauwkeurige realtime sensoren die elke voetstap registreren.

Schakel over naar de SwitchCycle en de opvallende kenmerken blijven bestaan. Een innovatieve twee-in-één hybride van rechtopstaand en indoor fietsen van het bedrijf dat meer dan 50 jaar geleden de originele LifeCycle uitvond, de SwitchCycle biedt een revolutionaire fietservaring. Zowel binnen als buiten het zadel heeft de gebruiker toegang tot meer dan 100 weerstandsniveaus plus meeslepende on-demand coaching terwijl hij geniet van de vloeiende rit.
 
Voor een meer ontspannen ervaring, qua positie, maar niet qua trainingsintensiteit, is de Recumbent Cycle een ergonomische openbaring. Gemakkelijk op te stappen, de stoel op het scherm en de positioneringsbegeleiding zorgen ervoor dat u niet meer hoeft te raden bij het opzetten, waardoor de stoel niet alleen toegankelijk is, maar ook zeer tijdbesparend.
  
Wellicht nog indrukwekkender is de Incline Elliptical, die een standaard cardioapparaat transformeert in een ultramoderne maatstaf voor geavanceerde biomechanica en eersteklas design. De soepele, natuurlijke werking moet je voelen om te geloven, waarbij de natuurlijke loopbeweging van het lichaam wordt nagebootst dankzij een gepatenteerd hellingsmechanisme. Wilt u zich richten op een specifieke spiergroep van het onderlichaam? De interactieve Muscle Map™ maakt het gemakkelijk, waardoor gebruikers variatie kunnen toevoegen en hun persoonlijke doelen kunnen bereiken.
 
De nieuwe Symbio-lijn demonstreert de voortdurende toewijding van Life Fitness aan klanttevredenheid en vertegenwoordigt een hoogtepunt van de diepgaande ervaring en passie van het bedrijf voor innovatie. Symbio baant de weg voor sporters en eigenaren van faciliteiten om hun perceptie van wat mogelijk is te transformeren. Met een groter aanpassingsvermogen, betere functies en verhoogde personalisatie brengt Symbio lichaam en machine echt samen in beweging om de cardio-ervaring opnieuw vorm te geven.
 
Wil je meer weten over de producten van Symbio? https://go.lifefitness.com/symbio
Edities