20 jaar Milon Benelux: het ontstaan van de Milon Cirkel

Verschenen in Bodylife nummer 2 2024


In 2004 introduceerde Raf Swerts de Milon Cirkel in de fitnessmarkt. Op dat moment had hij samen met zijn echtgenote al twee traditionele clubs met cardio, krachttraining, groepslessen en spinning. Hoewel ze al sinds 2002 over Milon
-apparatuur beschikten, besloten ze in 2004 om deze toestellen te combineren in een cirkel concept binnen hun club.
 
Uitdagingen
De introductie van de Milon Cirkel verliep niet zonder problemen. In het begin was er zowel weerstand van medewerkers als van klanten. Er werden zelfs petities georganiseerd om terug te keren naar de oude situatie, waarbij klanten vrij gebruik konden maken van de Milon-toestellen. Desondanks besloten ze toch door te zetten.

Als kleine fitnessclub was het een voortdurende strijd tegen de grote ketens. Ze hoopten met de Milon Cirkel een nieuw publiek aan te trekken en zo een sterke positie te behouden in de competitieve markt.
 
20 jaar na de introductie van de Milon cirkel is een elektronisch circuit in een sportschool de normaalste zaak van de wereld geworden 
 
De Milon cirkel heeft uiteindelijk zijn grote toegevoegde waarde voor de fitnessbranche bewezen. Het beste bewijs van succes is wanneer anderen je beginnen te kopiëren.  Het succes van de Milon cirkel ligt echter niet alleen in de bijzondere toestellen, maar ook in het revolutionaire concept erachter. Met de slogan "Eindelijk een oplossing voor mensen die niet graag sporten of weinig tijd hebben", wist Raf Swerts veel mensen aan te spreken.

Een nieuw businessmodel
Raf Swerts speelde slim in op de vraag uit de branche en begon met de verkoop van de Milon cirkel als concept. In plaats van alleen toestellen te verkopen, bood hij ondernemers een compleet pakket aan waarmee ze vanaf dag één meer omzet konden genereren dan de maandelijkse leasekosten hen zouden kosten. Dit vernieuwende businessmodel sprak veel ondernemers aan en de Milon cirkel verspreidde zich vooral door mond-tot-mondreclame snel over de Benelux.
 
Milon X: Een revolutie in elektronisch gestuurd trainen
Als er één ding is dat we kunnen leren van afgelopen decennia, is het wel dat concurrentie essentieel is voor groei in elke markt. Bedrijven zoals Milon begrijpen dit en hebben succes geboekt door continu te streven naar verbetering. Vandaag de dag mogen we weer een mijlpaal vieren, want Milon heeft wederom een sprong gemaakt ten opzichte van de concurrentie.

Met trots presenteert Milon de nieuwste innovatie: de Milon X. Dit functionele circuit is volledig elektronisch gestuurd en biedt een geheel nieuwe trainingservaring. Of je nu houdt van functioneel trainen of de voorkeur geeft aan elektronische begeleiding, met de Milon X slaat Milon een brug tussen beide werelden.

Het is geen verrassing dat de Milon X direct een groot succes is. Functioneel trainen en elektronisch gestuurd trainen zijn immers beide zeer populair in de fitnesswereld. Na de Fibo-beurs zijn de eerste 12 systemen al besteld. Het is een opmerkelijke prestatie, gezien het feit dat het destijds meer dan 2 jaar duurde voordat een vergelijkbaar aantal Milon cirkels in de markt werd geïntroduceerd.

Net als bij eerdere producten heeft Milon niet alleen geïnvesteerd in vernieuwende toestellen, maar ook in een compleet concept rondom de Milon X. Milon streeft ernaar om niet alleen de beste te zijn, maar ook de meest complete oplossing te bieden.

Met de introductie van de Milon X laat Milon opnieuw zien waar het bedrijf voor staat: innovatie, kwaliteit en excellentie. Het is duidelijk dat Milon de concurrentie opnieuw ver vooruit is en een nieuwe standaard wordt gezet in elektronisch gestuurd trainen.

Het is tijd om mee te gaan met de revolutie in trainingsland. Ontdek nu zelf de ongekende mogelijkheden van de Milon X en ervaar hoe dit functionele circuit jouw prestatieniveau naar nieuwe hoogten kan brengen. Gun jezelf het beste en maak kennis met de toekomst van elektronisch gestuurd trainen.

Ook de bestaande Milon Q cirkel krijgt een erg mooie update met de nieuwe lijn Q +
 
In de wereld van fitness en gezondheid is het belangrijk om te blijven innoveren en verbeteren. Bij Milon begrijpen ze dat maar al te goed. Daarom hebben ze niet alleen nieuwe producten geïntroduceerd, maar hebben ze ook de bestaande Milon cirkel een mooie upgrade gegeven.

De vernieuwde Milon cirkel is voorzien van grotere schermen, die ook ergonomisch beter geplaatst zijn. Maar dat is niet alles. Ze  hebben ook een aantal unieke tools toegevoegd die Milon clubs gaan helpen om hun klanten nóg beter te coachen.
 
Gratis beschikbaar voor bestaande Milon klanten
Wat het extra mooi maakt, is dat deze vernieuwingen ook gratis ter beschikking worden gesteld aan de bestaande Milon klanten. Uiteraard worden de bestaande schermen niet vervangen, maar de nieuwe functionaliteiten zullen ook beschikbaar komen op de kleinere schermen vanaf het 3de kwartaal 2024. 
 
Een nieuwe telg binnen de Milon Familie: Easy Motion Skin
Easy Motion Skin is het meest innovatieve en kwalitatieve EMS-systeem dat momenteel op de markt is. De gepatenteerde droge elektroden, het unieke draagcomfort en de software maken het mogelijk om EMS-training op een tot op heden ongekende manier in te zetten. Zelfs tot in de ruimte tijdens de Cosmic Kiss missie van de Nasa.
 
Geïntegreerde EMS-training
Tot op heden wordt EMS vooral aangeboden als EMS boutique studio of als shop-in-shop. Met het Easy Motion Skin systeem wordt het echter ook mogelijk om EMS-training te integreren in je normale training in de club. Op de Milon cirkel, tijdens cardio- of krachttraining, en zelfs in groepslessen.
 
Innovatieve eigenschappen van Easy Motion Skin
Het Easy Motion Skin systeem maakt gebruik van gepatenteerde droge elektroden die geen gel nodig hebben. Hierdoor is de training veel comfortabeler en hygiënischer. Daarnaast zorgt de bijbehorende software ervoor dat de EMS-training op maat gemaakt kan worden voor elke individuele gebruiker.

Wil je meer info over Milon X, Milon Q + of Easy Motion Skin?
Raf Swerts: swerts@milongroup.com +32 476 478 477

Edities