Fitstudio over EMS-apparatuur van E-Fit: “Vrijwel volgeboekt”

Bodylife nummer 3 2021

Verschenen in Bodylife nummer 3 2021


Wat begon als een aanvulling ontwikkelde zich binnen de kortste keren uit tot een hoofdactiviteit. Annelies Valepyn en Virgil Ergo kozen bij het uitrollen van hun formule Fitstudio voor de EMS-apparatuur van E-Fit en dat sloeg in als een bom. “Na het openingsweekend zaten we vrijwel volgeboekt. Van alle mensen die we het gratis laten proberen zet negentig procent het om in een abonnement.”


Tekst: Aart van der Haagen, Fotografie: Fitstudio
 
Fitstudio bestaat twee jaar en opende onlangs zijn tweede vestiging in Groot-Waregem (België), waarmee de eigenaren goed op dreef zijn in het creëren van een merk in Oost- en West-Vlaanderen. “We richten ons op personal training en voedingsbegeleiding, binnen een kleinschalige setting met volledig maatwerk,” legt Annelies Valepyn uit. “Omdat niet iedereen op hetzelfde moment sport, zochten we iets om de gaatjes op te vullen. Toen de EMS-apparatuur van E-Fit ons pad kruiste, waren we daar aanvankelijk sceptisch over, want het leek ons utopisch om in twintig minuten een volledig trainingsresultaat te bereiken.” Virgil Ergo: “Ik zat in de volleybaltop en hield me dagelijks drie, vier uur met trainen bezig. Nu zou ik ineens een pakje aantrekken en binnen korte tijd een full work-out krijgen? Enfin, we stapten er met een open vizier in en deden zelf twee sessies achter elkaar. In veertig minuten waren we helemaal stuk en zo stijf als een plank. Ik heb nog nooit zoveel buikspieren bij mezelf gezien in de spiegel.”
 
Hoofdrol

 
De eigenaren waren overtuigd; nu de klanten nog. Annelies Valepyn: “Na ons openingsweekend, waarin we de EMS-apparatuur van E-Fit met succes introduceren, zaten we zoals gezegd vrijwel volgeboekt. Wanneer mensen het verschil voelen, verkoopt het zichzelf, vandaar dat iedereen het een keer gratis mag uitproberen. Tijdens een speciale introductieweek die we onlangs hielden reageerden de klanten zo enthousiast dat ze er bijna zonder uitzondering allemaal voor kozen om met E-Fit te blijven trainen. Eigenlijk haalden we het concept twee jaar geleden als een extra in huis, maar inmiddels vervult deze EMS-apparatuur de hoofdrol bij Fitstudio. Eigenlijk wel verklaarbaar, want iedereen heeft het druk. We onderscheiden in hoofdzaak twee doelgroepen: zelfstandige ondernemers met een hectisch bestaan en de gemiddelde man of vrouw die wel iets wil doen om fitter te worden, als het maar niet teveel tijd kost. Na een intensieve fase motiveren hen om het minstens één keer per week te blijven onderhouden.”
 
Eervolle award
 
De kracht van Fitstudio zit in de combinatie van EMS en persoonlijke begeleiding, wat zelfs een eervolle award vanuit E-Fit opleverde. “We behoren tot de topdrie van succesvolle vertegenwoordigingen in de Benelux,” vertelt Annelies Valepyn met gepaste trots. “Overigens mag ik daar wel bij zeggen dat E-Fit ons fantastisch ondersteunt met uitgebreide trainingen, maar ook met zeer effectieve marketing. Het bureau dat wij daar zelf voor hebben ingeschakeld hoeft er nog maar weinig aan toe te voegen. Wil je ervoor zorgen dat klanten het maximale resultaat bereiken, dan is het wel van belang om het trainen met de EMS-apparatuur te koppelen aan voedingsbegeleiding. Ook op dat gebied maken wij dankbaar gebruik van de faciliteiten die E-Fit biedt. Verder voeren we op onze beide locaties het passieve programma Beauty & Slim en gaan we vanaf eind september de wielertoeristen bedienen met de module E-Cycling. Het past allemaal perfect in onze plannen om Fitstudio tot een merk uit te bouwen in Oost- en West-Vlaanderen.”

Meer informatie: www.efit.be / www.efitnederland.nl / www.slimmer-fit.nl
Edities