Fitfair 2021: hét event om samen sterker uit de coronatijd te komen

Bodylife nummer 3 2021

Verschenen in Bodylife nummer 3 2021De ingrijpende coronamaatregelen zijn inmiddels versoepeld en in veel branches staan de lichten na een zware tijd op groen. Dat betekent ook goed nieuws voor Fitfair 2021. Het ziet ernaar uit dat het netwerk- en lifestyle event in de Jaarbeurs in Utrecht dit jaar wél doorgaat. Tijdens de vierde editie van Fitfair (op 25 en 26 november) zal ook stilgestaan worden bij het overlijden van Fitfair-oprichter Norman Soares (43). Hij overleed vorig jaar juni aan de gevolgen van een hartstilstand.


“Fitfair moet the yearly place to be worden voor fitness professionals. We zijn goed op weg, toch?", zei Soares twee jaar geleden in ons magazine, toen we met hem vooruitblikten op Fitfair 2019. Dat Fitfair goed op weg is, is een understatement. Alleen zal Soares de toekomst van zijn event helaas niet meer meemaken.

De missie van de CEO van Fitfair (en Dancefair) was om zich met Fitfair door educatie, inspiratie en participatie te onderscheiden van traditionele fitness- en wellnessbeurzen. En met die gedachte in het achterhoofd blijven Karen Euser en Denise van Rijn met het Fitfair-team werken aan het onderscheidend vermogen van het event in de Jaarbeurs in Utrecht.

Nadat Fitfair vorig jaar door de coronamaatregelen geen doorgang kon vinden, staan de lichten op groen om in november een bijzondere vierde editie te organiseren. “Ja, dat kun je wel stellen. Niet alleen doordat we na FIBO het eerste grote event in de fitnessbranche organiseren na een periode van lockdowns en andere ingrijpende maatregelen, maar ook omdat het de eerste editie van Fitfair wordt zonder Norman”, vertelt Euser. “We staan daarom ook zeker stil bij zijn afwezigheid. We gaan een mooie gedenkplaats inrichten met foto’s en beelden van Norman. Hij was een bekend gezicht in de fitnessbranche en het blijft een gekke situatie dat hij er niet meer is. Bovenal voor zijn partner en kinderen. We blijven Fitfair organiseren in de geest van Norman: op grootse wijze, niet halfbakken.”

REÜNIE
Euser en Van Rijn besloten daarom vorig jaar geen online-event te organiseren toen bekend werd dat Fitfair 2020 niet plaats kon vinden in de Jaarbeurs. “Nee, een virtuele editie zagen we niet zitten", aldus Van Rijn. "Dan bereik je lang niet hetzelfde als wanneer je met de hele fitnessbranche samenkomt onder één dak. Norman stond ook voor alles of niets. Fitfair moet live op locatie plaatsvinden. Dat is de kracht van Fitfair. Zoals het er nu uitziet kunnen we in november zonder restricties de fitnessbranche gaan verwelkomen. We hebben wellicht alleen te maken met een aantal sprekers uit het buitenland die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. In die gevallen zullen zij via een livestream te horen zijn op Fitfair.”

Voor de fitnessbranche wordt het tijd voor een reünie, na een lange periode van online werken en beeldbellen. “Onze missie is om fitnessondernemers te inspireren na een moeilijke periode. Door te netwerken kun je onderzoeken waar voor jou nu kansen liggen om uit deze crisis te komen. Je leert ook juist door naar andere ondernemers te luisteren. Ga gesprekken aan en verbreed je horizon. We hebben veel mooie kennissessies op de planning staan met interessante sprekers. Zij staan echt al te popelen om hun steentje bij te dragen aan deze bijzondere editie van Fitfair. We merken dat de fitnessbranche eensgezind is om met elkaar uit deze moeilijke periode te klimmen”, verklaart Euser.

Dat ervaart Van Rijn ook in de gesprekken met de exposanten. “De exposanten zijn heel enthousiast over hun rol op Fitfair. In april begonnen we met de inventarisatie voor Fitfair 2021 en we merkten toen al dat veel partijen zich graag wilde presenteren in november, onder voorbehoud van de maatregelen tegen die tijd. Inmiddels is de beursvloer voor 75 procent gevuld. Dat is nooit zo snel gegaan. Meestal komen we pas na de zomervakantie aan dat percentage. We merken dat er echt veel behoefte is om samen te komen en elkaar te inspireren. We verwachten de beursvloer optimaal te kunnen benutten voor iedereen.”

THEMA’S
Fitfair 2021 draait om thema’s als vitaliteit, bewegen en weerstand, nu belangrijker en actueler dan ooit! Het tweedaagse event biedt bezoekers de kans om twee dagen lang de kennis te vergroten op het gebied van fitness en/of ondernemen. Denk daarbij aan seminars of workshops over (nieuwe) trainingstechnieken en de laatste trends op het gebied van fitnessapparatuur, voeding, mindset en zakelijke vaardigheden.

“We willen ook weer speciale, inspirerende areas inrichten die aansluiten bij de actuele thema’s in onze branche. Eigenlijk staat alles nog meer dan in voorgaande jaren in het teken van het helpen van ondernemers, dus elkaar. We zullen ook zeker veel aandacht besteden aan het hybride model van sportaanbod, dus in de sportschool, outdoor en online. Hoe ga je als ondernemer om met die drie verschillende onderdelen?", vertelt Van Rijn.

Euser: “Voor de exposanten biedt Fitfair een podium om nieuwe klanten te vinden voor producten. Met de “professional only” insteek is de standhouder verzekerd van kwaliteitspubliek! Het programma van Fitfair bestaat uit 150+ masterclasses, business seminars en workouts verdeeld over 18 state of the art conferentie zalen. De energieke innovatieve beursvloer van 6000 m2 maakt Fitfair tot een uniek event in fitness. En nu ook zonder hindernissen. We kunnen Fitfair in november organiseren als in de pré-coronatijd. We hopen de fitnessbranche een kickstart te geven op weg naar een betere tijden."


bodyLIFE is officieel mediapartner van Fitfair en daarom mogen wij aan alle sportschool- en studio eigenaren 2 gratis tickets beschikbaar stellen. Claim hier je tickets!

Beschik je niet over een eigen trainingsruimte, maar wil je Fitfair wel graag bezoeken om te netwerken, inspiratie op te doen en je vakkennis te vergroten? Met de kortingscode 'BODYLIFE' ontvang je 25% korting op jouw ticket(s)* Klik hier om je kaarten te bestellen. 


*LET OP:  met deze kortingscode kun je maximaal 4 kaarten per persoon aanschaffen en de korting is geldig tot twee weken voor het event (t/m 10 november 2021).
 

Edities