ICG Connect - de interactieve indoor cycling ervaring

Bodylife nummer 3 2021

Verschenen in Bodylife nummer 3 2021Samen fietsen door adembenemende landschappen, als team specifieke trainingsdoelen bereiken of als eerste over de finish komen - ICG Connect creëert een unieke, interactieve en verbindende trainingservaring voor voor deelnemers van elk niveau.

Interactief en connected

Indoor Cycling Group (ICG), specialist en meervoudig bekroonde marktleider in indoor cycling, lanceert het vernieuwde ICG Connectsysteem. Het is een digitaal systeem dat trainingsdata visualiseert van de hele groep, gevormde teams en individuele riders. Het combineert klassieke indoor cycling met stateof-the-art technologie. Zo kun je jouw leden een unieke trainingservaring bieden!

Het ICG Connect-systeem sluit naadloos aan op de andere digitale oplossingen van ICG, waardoor het digitale ecosysteem nog completer wordt. De bekende kleuren van het Coach by Color-principe worden van de console van de fiets overgebracht naar het ICG Connectsysteem waardoor de workout verandert in een interactieve groepservaring.

Het welbekende Coach-by-Color-principe vormt nog steeds de basis van de groepsles en met behulp van de ICG App heeft elke deelnemer de mogelijkheid om zijn eigen trainingsresultaten op te slaan en te delen met vrienden. Alle oplossingen van ICG staan op een unieke manier met elkaar in verbinding – dit bevordert de sociale interactie, het stimuleert de motivatie en het helpt sporters hun persoonlijke trainingsdoelen te bereiken!

Multimedia, doelgericht en motiverend
Met de behoeften van instructeurs en sporters in het achterhoofd, is het ICG Connect-systeem verder ontwikkeld en zet het nu nieuwe standaarden voor interactieve indoor cycling lessen. De vernieuwde hardware en verbeterde fuctionaliteiten zorgen ervoor dat het systeem breder inzetbaar is – zowel instructeurs als deelnemers zullen nog meer gemotiveerd worden. 

Het maakt niet uit hoe fit en ervaren de deelnemers zijn, hoe lang ze willen trainen, of welke workout hun voorkeur heeft - het ICG Connect systeem levert een geoptimaliseerde alles-in-één oplossing voor veelzijdige lesprogrammering.

Uiteraard biedt deze upgrade ook voor ondernemers meerdere voordelen. Naast de klassieke indoor cycling lessen kan er een verscheidenheid aan nieuwe lessen worden aangeboden. Dit betekent dat er meer doelgroepen kunnen worden bediend – een absolute win voor het aantrekken en behouden van leden. Ondernemers kunnen vertrouwen op de programmering van ICG Connect die afwisselende, motiverende, interactieve en inspirerende groepslessen biedt.

Instructeurs beschikken met het nieuwe ICG Connect-systeem over meerdere les varianten. Van de visualisatie van trainingsgegevens tot het onderdompelen van de hele groep in adembenemende landschappen of wedstrijden in het velodrome - instructeurs kunnen hun indoor cycling lessen naar een nieuw niveau tillen. Een indoor cycling les voorbereiden en verzorgen was nog nooit zo leuk!

Voor de fanatieke sporters gaat hun indoor cycling ervaring een nieuw tijdperk in en niemand wordt uitgesloten. De instructeur combineert de playlists met activiteiten die door de groep worden uitgevoerd, zoals de beklimming van een bergpas in de Alpen of dat winnaarsgevoel wanneer je als team als eerste over de finish komt. ICG Connect gaat over de pure beleving van indoor cycling en dat terwijl gezondheid en veiligheid onverminderd voorop blijven staan. De console op de fiets past zich namelijk aan aan de vaardigheden van de deelnemer met behulp van Coach by Color.

Effectief, uniek en adembenemend
Om diverse doelgroepen te motiveren zijn er verschillende soorten lessen nodig. ICG Connect biedt een breed scala aan oplossingen om iedereen effectief en langdurig bij de workouts betrokken te houden. Dit gebeurt door middel van drie geïntegreerde apps: ICG Connect Ride, ICG Tour Coach en ICG World Tour.

ICG Connect Ride maakt het mogelijk om de gebundelde groepsgegevens (Group Mode) en gegevens van individuele deelnemers (Personal Mode) te registreren en te visualiseren. Dat gebeurt met behulp van verschillende trainingsfuncties om belangrijke prestatie-informatie in detail weer te geven (Pro Mode). Om de individuele deelnemers of de totale groep te motiveren, biedt het systeem adembenemende landschapsbeelden met verschillende hellingsprofielen (Scenic Coach). En tot slot zijn er de Personal of Team Race functies, die de visualisatie van wedstrijden tussen individuele renners en complete teams mogelijk maken.

De meer dan 500 unieke landschapsvideo's van 5 minuten die in ICG Tour Coach zijn opgenomen, maken van elke indoor cycling les een meeslepende ervaring. De Forward Motion Video biedt baanbrekende mogelijkheden voor simulatie, interactie en deelname op afstand om renners te helpen hun individuele fitnessdoelen te bereiken. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om de wereld rond te fietsen.

De gechoreografeerde ritprofielen van de ICG World Tour zijn gebaseerd op prachtige landschappen van over de hele wereld. Instructeurs kunnen hun eigen playlist en choreografie creëren op de vooraf gedefinieerde routeprofielen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is jezelf onderdompelen in de rit en genieten!

Ga voor meer informatie over ICG Connect naar www.teamicg.com/nl/digital/icg-connect/overzicht

Edities