Slimmer Fit over EMS-apparatuur van E-Fit: “Omzet per vierkante meter gaat omhoog”

Bodylife nummer 3 2021

Verschenen in Bodylife nummer 3 2021Eind maart jongstleden, in de lockdownperiode, startte de kleinschalige keten Slimmer Fit in Gelderland met EMS-apparatuur van E-Fit. “We zagen dit als een kans om weer traffic te genereren, iets dat natuurlijk iedere ondernemer wil,” zegt eigenaar Wouter ter Haar. “Inmiddels stellen we vast dat onze omzet per vierkante meter dankzij dit systeem merkbaar gestegen is en dat klanten het concept erg waarderen.”
 

Tekst: Aart van der Haagen, Fotografie: Slimmer Fit

Slimmer Fit liet aanvankelijk twee EMS-systemen van E-Fit rouleren over zijn clubs in Huissen, Oosterbeek, Arnhem en Bennekom, maar heeft inmiddels nummer drie aangeschaft en in september volgt waarschijnlijk nummer vier. “Dan kunnen we het op alle locaties vast aanbieden. Ik volg het EMS-concept al jaren, maar stond er aanvankelijk wat terughoudend tegenover, want zou niet een hype zijn? Inmiddels heeft het zich ruimschoots bewezen als een systeem dat je als ondernemer kan helpen om je omzet per vierkante meter omhoog te brengen. De EMS-apparatuur van E-Fit bevindt zich in dezelfde zaal als onze Milon Cirkel en springt daarmee in het oog bij onze klanten. Het ziet er spectaculair uit en als ze ontdekken dat zo’n volledige training slechts twintig minuten duurt, dan klinkt dat als muziek in de oren. Veel mensen besluiten dit er extra bij te nemen, wat dus het bestedingspatroon verhoogt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om na de coronatijd de abonnementsprijs met een tientje per maand te verhogen, maar accepteren klanten dat? Het EMS-systeem van E-Fit brengt zeker extra omzet.”
 
Twee mensen tegelijk
 
Volgens Ter Haar plukte Slimmer Fit de eerste vruchten van de apparatuur al tijdens de lockdown. “We trainden er mensen thuis mee. Later gingen we bij onze club naar buiten en inmiddels mag het ook weer binnen. Het geeft een heel grote meerwaarde aan onze bedrijfsvoering, want wij richten ons nadrukkelijk op coaching en klantenbinding. Dit past echt bij ons concept. Wij halen er omzettechnisch nog meer uit door twee mensen tegelijk te trainen, met als leuk neveneffect dat zij een band met elkaar opbouwen. Wie weet breiden we dat later nog uit naar groepssessies. De EMS-apparatuur van E-Fit laat dat prima toe, dankzij de draadloze communicatie, die feilloos en volstrekt storingsvrij werkt. We hebben van tevoren uitgebreide informatie gehad van Albert Goossen, die dit systeem in Nederland vertegenwoordigt. Hij kwam vervolgens naar ons toe om ons team te trainen en daarbij merkten we duidelijk dat hij over veel praktijkervaring beschikt, een factor die voor mij doorslaggevend is om een beslissing te nemen. In combinatie met de juiste trainers brengt E-Fit ons echt veel, zowel qua klantenbinding als qua omzet per vierkante meter.”
 
Meer informatie: www.efit.be / www.efitnederland.nl / www.slimmer-fit.nl

Edities