Coverstory Precor

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2010

branche actueel I Column marie-anne van laak

I body LIFE 8I2010

Beursbezoek of Internet surfen?

Of je nu jong bent of al wat langer meegaat, uiteindelijk is het in beweging houden van je lijf en je hersenen de basis voor vitaliteit, toch? Nadat ik wat informatie opvang over hart- en vaatziekten bij dames, (weet u trouwens dat tegenwoordig hart- en vaatziekten ook bij het vrouwelijk deel van de bevolking doodsoorzaak nr.1 is?) weet het nieuws mij te melden dat we vandaag 21 september schrijven en aan het begin staan van een heerlijke zonnige dag met temperaturen tot wel zo’n 22 graden. De troonrede met de voorgenomen bezuinigingen, en de waxinelichthouderwerper, is het belangrijkste nieuws van de dag .

Wat gaat de tijd toch snel, we zijn net terug van de Fibo, we hebben genoten van de wereldkampioenschappen, waarbij de dip zich pas in de finale openbaarde, en nu is het alweer bijna oktober. Herfst, de beurstijd breekt aan en de Health & Fitness Benelux vakdagen staan weer voor de deur.

Even de site raadplegen; de gebruikelijke 2 hallen zijn gereduceerd tot 1 hal. De vakdagen zijn verzet naar donderdag tot en met zaterdag, wat fijn is voor de exposanten. Zij mogen nu, na drie intensieve beursdagen, van een vrije zondag gaan genieten. Jammer voor de bezoekers. Velen van hen benutten immers hun vrije zondag om zich te oriënteren of en hoe de markt in beweging is. De ervaring leert dat ook het onderhouden van contacten voor velen van hen op zondag een favoriete bezigheid is. Een snelle blik over de deelnemerslijst verraadt mij dat meerdere trouwe exposanten dit jaar hebben afgehaakt. Er zijn nog enkele plaatsen te verkrijgen en ook zie ik nog wat “sterretjes”, optionele deelname dus. Het opvallende aantal theater activiteiten geeft aan dat ook de beursdeelname volop in beweging is. Aardig wat veranderingen zijn doorgevoerd bij zowel organisatie als deelnemers.

De maatschappij verandert. De (fitness)ondernemer verandert. De communicatiemiddelen veranderen. Voor zowel leverancier als klant is het, zo net na de zomermaanden, een drukte van jewelste. Als een ondernemer zich wil oriënteren kan hij zich natuurlijk ook laten bedienen door het internet. Allerlei sites staan voor hem klaar en de informatie die hij graag hebben wil kan hij gemakkelijk verglijken. Hij kiest zijn favoriete product en nodigt vervolgens de leverancier bij hem uit. Dit bespaart voor zowel klant als leverancier niet alleen tijd maar ook geld waarbij de informatie geconcentreerd binnen komt. In de wetenschap dat er een nieuwe vakbeurs op stapel staat ga ik er vanuit dat deze gereduceerde deelnemerslijst van tijdelijke aard zal zijn en vertrouw erop dat “de beurs” ook dit jaar weer een groot succes zal worden.

Half zeven, tijd voor mijn dagelijks bewegingshalfuurtje. Op Nederland 1 helpt Max mij met de training van mijn geheugen en Duco huppelt met zijn kornuiten vrolijk over het beeld in een heerlijk ochtendzonnetje. Nederland al 10 jaar in beweging, en ik roei er nog steeds lustig op los.

MArie-anne van laak,

Delcom

Edities