Hoe de trend van ketenvorming in fitness ook tijdens crisis doorzet

Verschenen in Bodylife nummer 5 2022


De afgelopen jaren heeft de trend van ketenvorming in fitness een belangrijk deel uitgemaakt van de groei van onze sector. Zelfs in tijden van crisis zet deze trend zich verder door en blijven er nieuwe locaties bijkomen.

 
Voorbeeld: BFT (Body Fit Training) van één naar nu meer dan tweehonderd locaties
Zo heeft de snelst groeiende fitnessketen van Australië, Body Fit Training zich niet laten weerhouden door lockdowns om van één naar meer dan tweehonderd studiolocaties te groeien.
 
Na Australië, USA, VK nu ook Nederland
De eerste studio locatie in Engeland is inmiddels een feit. Nederland is de volgende bestemming in Europa. Hidden Profits Marketing en Hans Muench faciliteren de discovery day op het kantoor van Hidden Profits Marketing in Amsterdam. Dat vindt plaats op 23 november van 18.00 tot 20.00 uur. BFT-ceo Richard Burnet is daarbij ook aanwezig en hij gaat uitleggen wat het succes is van BFT en waarom het interessant kan zijn voor mogelijke franchisenemers.
 
BFT, de snelst groeiende fitnessfranchise van Australië, kondigde eind oktober de lancering aan van de franchisemogelijkheid in Nederland. Het op de gemeenschap gebaseerde functionele training en op kracht gebaseerde programma van het merk wordt gecombineerd met een bewezen en robuust bedrijfsmodel, met lage opstartkosten en hoge marges, en is door de sector erkend met opeenvolgende APAC-franchise van het jaar 2020 en 2021, toegekend op de Fit Summit.
 
Bewezen, robuuste en aantrekkelijke investering
BFT is een bewezen, robuuste en aantrekkelijke investering met lage opstartkosten en overhead, hoge marges per lid en minimale exploitatiekosten. Met een minimale investering van 150.000 euro en aantrekkelijke cashflowmogelijkheden, krijgen franchisenemers een state-of-the-art trainingssysteem en doorlopende ondersteuning voor en na de opening, van operaties en logistiek tot HR, juridische zaken en financiën. Alle fitnessapparatuur is aanwezig en de toonaangevende, vooruitstrevende programma's en op maat gemaakte technologie worden voortdurend verder ontwikkeld en ontwikkeld om ervoor te zorgen dat leden betrokken blijven.  
 
BFT legt de lat hoog in de nieuwste sportschool van het VK en blijkt een doorslaand succes te zijn. Op zaterdag 24 september 2022 verwelkomden de inwoners van Leicester in Engeland de eerste BFT in het VK en schreven op de eerste dag van de opening 175 leden in. De sportschool maakt gebruik van wetenschap en technologie om resultaten te behalen op alle fitnessniveaus en heeft als doel de fitnessfanaten van Leicester de ultieme kracht- en conditioneringservaring te bieden.
 
De lancering markeert het begin van een spannend hoofdstuk voor de eigenaren van BFT, Brian Saund en James Kotak, beiden geboren en getogen in Leicester. “We zijn zo opgewonden dat de allereerste BFT van het VK hier in Leicester is. De Grand Opening is ongelooflijk goed verlopen en we hebben heel veel geweldige feedback gekregen van degenen die het evenement hebben bijgewoond”, aldus Saund.
 
Veerkrachtig
Oprichter Cameron Falloon wijst op de kracht van BFT en de wereldwijde snelle groei. “Het BFT-merk en ons netwerk van gemeenschappen waren verbazingwekkend veerkrachtig in 2021, lieten een sterke groei zien en legden een platform voor een zeer opwindend 2022. Onze focus voor het komende jaar blijft op het verleggen van de grenzen met technologie en programmering, en onze wereldwijde expansie om BFT te maken toegankelijk voor veel meer mensen over de hele wereld. Met onze recente samenwerking met Xponential (XPO op de New York Stock Exchange), die nu verantwoordelijk is voor de groei van het merk in de VS en Canada. We zijn verheugd om onze energie en middelen te richten op de groei van onze APAC-markten en na de succesvolle introductie in het VK in september is Europa onze volgende focus.”
 
Wil je meer weten over het franchiseconcept van Body Fit Training, ga dan naar de website van Hidden Profits Marketing: www.hiddenprofitsmarketing.nl
Edities