Life Fitness lanceert Gymspiration met Lookbook vol ideeën

Verschenen in Bodylife nummer 5 2022


‘Beleving’, dat is het sleutelwoord geworden voor elke fitnessondernemer die zich wil onderscheiden in de markt. Life Fitness maakt dat begrip heel tastbaar met Gymspiration, waarbij inspiratie en cocreatie met de klant centraal staan. Een Lookbook op de website reikt talloze ideeën aan, verzameld vanuit clubs over de hele wereld. Dat loopt uiteen van bijzondere kleuren en materialen tot een uitgekiend verlichtingsplan en slimme oplossingen voor ruimte-inrichting.

 
“Kijk naar andere sectoren", steekt Thomas Hoeven, country manager Benelux bij Life Fitness, van wal. “De consument wordt het meest geroerd en geraakt door experiences, ervaringen. Dat heeft de fitnessbranche zeker niet gemist, want overal duiken succesvolle formules op die de beleving centraal stellen. Wij als wereldwijde leverancier steken in alle denkbare landen onze voelsprieten uit en komen vele inspirerende plekken en concepten tegen, die we graag beetpakken. Eenheidsworsten verkopen, daar geloven wij niet in. Natuurlijk hebben we een stevig fundament gebouwd met een allesomvattend programma rondom de apparatuur van Life Fitness en Hammer Strength, maar wij kijken verder. Samen met de klant ontwikkelen we een concept dat aanhaakt bij zijn of haar merk en visie. Niet door het op te leggen, maar door handvatten te geven en een proces van cocreatie op te starten. Dat alles vatten wij onder de naam ‘Gymspiration’ samen.”
 
Boven het maaiveld
 

“De basis is dat wij in nauwe samenspraak met de clubeigenaar een inrichtingsvoorstel doen dat de gewenste look and feel opwekt", vervolgt Hoeven. “Tal van interessante concepten die we wereldwijd samen met onze klanten hebben bedacht zijn nu terug te vinden in het Lookbook op onze website, bedoeld om andere clubeigenaren op ideeën te brengen. Je zou het kunnen vergelijken met een woonmagazine, waar je doorheen bladert om geïnspireerd te raken. Gymspiration houdt tevens in dat we de klant van A tot Z begeleiden in het realiseren van de wensen die hij of zij op tafel legt. Daarbij zullen, in het kader van cocreatie, ook andere partners om de hoek komen kijken. Specialisten in vloeren, wanden, verlichting enzovoorts; wij hebben ze in ons netwerk en brengen de clubeigenaar graag met hen in contact. Uiteindelijk gaat het erom dat je de juiste vibe creëert om je doelgroepen aan te spreken én dat je je onderscheidt, dat je op een positieve manier boven het maaiveld uitsteekt. ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik leuker ben en beter waargenomen word dan mijn concurrent?’ Sla je eigen richting in en breng een beleving in je club die je enerzijds uniek maakt en anderzijds goed voelt bij je leden. Laat je om te beginnen eens inspireren door het Gymspiration Lookbook.”
 
Anytime Fitness

 


Toegankelijkheid, dat schrijft Anytime Fitness met hoofdletters. “Alle faciliteiten laten zich heel makkelijk ‘lezen’ en gebruiken, terwijl de algehele sfeer toch een premiumkarakter ademt,” zegt Thomas Hoeven. “Bij de meerderheid van de 135 vestigingen mochten wij daar vanuit Life Fitness een belangrijk steentje aan bijdragen. Ondanks een zonering lopen de ruimtes voor krachttraining en vrije training naadloos in elkaar over. De inrichting van een relatief compact oppervlak om te sporten blinkt uit in efficiëntie. Zo neemt ons systeem Synergy 180 vrijwel geen vloerruimte in beslag en biedt het toch veel functionaliteit en modulariteit, een kenmerk dat je sterk terugziet in onze combinatieapparatuur. Leden van Anytime Fitness kunnen zelfstandig honderden verschillende cardiolessen volgen met Life Fitness On Demand, een mogelijkheid die we kosteloos aanbieden. Dat is uniek.”
 
RPTC Fitness
 


Resilience Performance Training Center in Barendrecht, kortweg RTPC Fitness, ontwikkelde zich van crossfit naar een locatie waar specifieke klanten hoge doelstellingen willen behalen en Life Fitness hielp die transitie te realiseren. “Er is bijvoorbeeld een grote vraag vanuit Defensie in relatie tot commando-opleidingen,” legt Thomas Hoeven uit. “Verder ontvangt deze club veel mensen die hun gezondheid uiterst serieus nemen en een begeleiding op ‘puntkommaniveau’ verwachten ten aanzien van voeding en krachttraining. Met Hammer Strength voorzien wij in een uitgebreid programma aan plate loaded-apparatuur met 35 verschillende versies, om elke spiergroep te trainen. Dat vraagt om zware toestellen met een extreme duurzaamheid. In goed overleg hebben we dat samen op een ijzersterke manier weten in te vullen, met talrijke variatiemogelijkheden.”
 
Caesar Fitness + Spa Resort
 


In een prachtig pand aan de Mauritskade in Den Haag huist Caesar Fitness + Spa Resort, één van meest exclusieve clubs in de regio, die zijn leden de allerbeste trainingsbeleving wil geven. “Het gaat om een internationale klantenkring", weet Thomas Hoeven. “Het is daarbij belangrijk om die mensen een gevoel van herkenning te geven bij de apparatuur, zoals zij die ook in hotels en op andere plaatsen in de wereld tegenkomen. Met Life Fitness en Hammer Strength dekken we dat op een perfecte wijze af. Het zal de bezoeker direct opvallen dat Caesar graag met sprekende kleuren werkt, die je niet alleen terugziet in de ruimtes zelf, maar ook in onze apparatuur. Een andere succesvolle keuze betreft een duidelijke scheiding tussen personal training op de begane grond en reguliere gym op de eerste verdieping. Wij werken nauw met elkaar samen en houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen die we internationaal signaleren. Bij Life Fitness vinden we het namelijk heel waardevol om met ondernemers te spreken over wat er in hun club gebeurt, om daar steeds - zonder vertraging - een actueel beeld bij te hebben.”
 
B_FitHet ligt ver weg, maar de case is vermeldenswaardig: B_Fit in Jeddah (Saoedi-Arabië) speelt op geraffineerde wijze in op de cultuur waarin mannen en vrouwen geacht worden separaat van elkaar te sporten. In samenspraak met Life Fitness en specialisten in andere disciplines ontstond een fraai concept om deze scheiding te visualiseren. Thomas Hoeven: “Kleuren, verlichting en decoratie scheppen een zachte uitstraling in deze ‘female only’-club. Onze cardio-apparatuur werkt hier samen met Myzone-hartslagmeters, met een directe weergave op de consoles. Aan de achterkant vergde dat de nodige ontwikkeling om alles te integreren. Dat vertaalt zich nu in laagdrempelig trainen zonder frictie, waarbij de hartslag de leidraad voor de coaching vormt.”
 
Meer informatie: www.lifefitness.nl
Edities