PT-ROOM ontrolt formule voor de complete mens

Verschenen in Bodylife nummer 3 2022
De PT-ROOM-formule, gestart in Rotterdam, breidt zich snel uit in Nederland. De boutique fitness van eigenaar Kevin van der Hor is gericht op personal training, small group training en zelfstandig trainen (via een gepersonaliseerd trainingsschema in de my wellness cloud). De focus ligt daarbij op de complete mens: beweging, ontspanning, rust en voeding. En in de succesvolle formule is nu ook suppletie ingepast. Dat gebeurt vanuit de infusion klinieken in Rotterdam (Hillegersberg) en Amsterdam (The Valley op de Zuidas). “De kwaliteit van onze suppletie is hoogwaardig.”
 
Hij begon ooit als stagiaire in een sportschool en groeide van clubmanager uit tot personal trainer en fitnessondernemer. Van der Hor opende zijn eerste PT-ROOM in Rotterdam en in september worden de vierde en vijfde PT-ROOM in Nederland geopend in Lelystad en Noordwijk. De nieuwe PT-ROOMS maken deel uit van een joint venture met Van der Valk-hotels.

MEERDERE FRONTEN
Samen met zakenpartners Herman de Haas en Bart Timmers van IDBB Groep, een onderneming in de vastgoedontwikkeling, wil Van der Hor zijn PT-ROOM-formule blijven uitrollen. “Onze samenwerking is ontstaan met het idee om de PT-ROOM-formule naar de fitness-, wellness en gezondsheidsketen te brengen”, aldus Van der Hor.
 
De Haas en Timmers hielden zich als vastgoedontwikkelaars bezig met wonen, zorg en gezondheid en ontwikkelden luxe zorgvilla’s, senior living-complexen en een ouderenzorg instelling. Ze slaan nu al enige tijd met PT-ROOM en Van der Hor de brug van de gezondheidszorg naar fitness, met de focus op gezondheid.
 
“We acteren via onze holding PT HEALTH op meerdere fronten: we hebben vanaf september vijf boutique studio’s en vanuit België hebben we de master franchise van Body Training Studio (EMS training). Dat is een succesvolle organisatie die zich uitbreidt in Europa”, zegt Van der Hor. “Wij gaan dat concept verder uitrollen in Nederland. Het doel is om veertig tot zestig studio’s neer te zetten van 70 tot 110 m2. Daar worden EMS-trainingen gegeven.”
 
“Dan hebben we de Booster Company, met Dokter Robert-klinieken, op het gebied van cosmetica en esthetica. Dan moet je aan huidverzorging, botox en fillers denken. En er komen nu infusion clinics bij in Rotterdam en Amsterdam, op een nieuwe locatie aan de Zuidas. Daar gaan we na een screening en bloedonderzoek onze cliënten de juiste hoeveelheid supplementen voorschrijven. Die kunnen via een infuus, oraal of via injecties toegediend worden. We kijken daarbij wat mensen tekort komen in hun lichaam. Dat kunnen vitamines of mineralen zijn, maar ook hormonen. Suppletie biedt zowel mentaal als fysiek ondersteuning. De suppletie is niet eenmalig, we maken een plan met onze leden om de gezondheid te bevorderen. We zoeken naar de optimale balans tussen bewegen, voeding, rust en suppletie.”
 
COMPLETE MENS
Van der Hor en ook partner De Haas merkt dat de vraag niet alleen vanuit leden maar ook in zijn algemeenheid toeneemt voor suppletie. “In de Verenigde Staten is suppletie in de fitnessbranche al heel gebruikelijk. Dat hebben we gemerkt toen we daar waren. We kwamen in contact met Dokter Robert van de Booster Company. Hij was al langer bezig met vitamine infusen. Daarbij is de vraag: wat heeft mijn lichaam nodig. We zijn toen in gesprek gegaan en nu gaan we naar een volgende stap. Mensen willen steeds exclusiever worden begeleid. Dan doen we al jaren op sportgebied, maar voeding en suppletie is nu minimaal net zo belangrijk als sporten, bewegen”, aldus Van der Hor.
 
De infusion clinics zijn volgens De Haas lang niet alleen gericht op zeer actieve sporters die naar een hoger doel toewerken. “Iedereen is welkom, van jong tot oud. Dat betekent dat er verschillende aanleidingen kunnen zijn waarom je de regie wil pakken. Het draait om keep up with your lifestyle. Als je sportprestaties nastreeft, kun je kijken hoe je die wil beïnvloeden. Maar als je wat ouder bent en je worstelt met bijvoorbeeld je immuniteit  weerstand, energieniveau  en/of gemoedstoestand dan kun je er op deze manier ook wat aan doen. Ga je daarmee naar de huisarts, dan is die er niet voor je. De gezondheidszorg in ons land is curatief, niet preventief. Hier gaat het om mensen die zelf met hun lichaam aan de slag willen gaan. De overheid noemt het Leefstijlinterventie. De overheid heeft het zaadje gepland, maar dat moet je weer veel verder trekken. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en Australië zijn ze hier in bepaalde kringen verder mee: neem ownership over je eigen lichaam, je eigen leven. Dit gaat verder dan obesitas. Dit gaat over thema’s waarbij je echt iets voor jezelf kunt betekenen”, aldus De Haas.
 
Van der Hor merkt niet dat Nederlandse fitnessbeoefenaars huiverig zijn voor suppletie. “Veel van onze leden hanteren al een heel bewust leefstijl. Ze nemen al hoogwaardige suppletie. Het draait om het totale plaatje bewegen, voeding, rust en ontspanning. Voeding is inname, je hebt het dan over bewustzijn, over een gecombineerde leefstijl. Het verbijzonderen van die formule, gaan wij branden onder de naam infusion clinics.”
 
“Voeding, training en rust moet je op elkaar afstemmen voor resultaten. Daar heb je mentale kracht voor nodig. Die drie zijn niet los te zien van elkaar. We hebben onze eigen supplementenlijn binnen PT-ROOM: Vitblend, met de meest hoogwaardige collageen-eiwit die je in Nederland kunt vinden. We zijn niet de goedkoopste, maar wel de beste. Daar komen drie nieuwe producten bij. Er is veel vraag naar”, aldus Van der Hor.
 
UITBREIDING
Suppletie wordt steeds meer omarmd door leden, merken Van der Hor en De Haas. “Onze leden zijn ervan overtuigd geraakt, mede door hun goede band met de personal trainer, dat de suppletie in het huidige leven gewoon noodzakelijk is geworden. Ook door de beperkte voedingswaarde in veel van de huidige producten in de supermarkten. Op het gebied van suppletie is de VS wel een voorloper in onze branche, maar daar zie je ook veel wildgroei. Wij willen het daarom high end wegzetten. We willen onderscheidend zijn op kwaliteit. Wat je inneemt is uiteindelijk niet wat je lichaam opneemt. Het is belangrijk dat de kwaliteit van suppletie hoogwaardig is. In een potje van A tot Zink zitten veel vitamines, maar het is dan maar de vraag is wat het lichaam opneemt. Dat is per individu anders.”
 
Leden van de PT-ROOMS kunnen kiezen op sportgebied uit een pakket met personal training, small group training en training via de my wellnesscloud. De leden dienen dan wel minimaal één keer per week een personal training-sessie af te nemen. In Lelystad en Almere is dat minimaal één small group training per week. “Daar willen we PT-ROOM laagdrempeliger maken. Wij blijven als personal coaches bij PT-ROOM ook nauw betrokken bij leden buiten trainingsuren. Dat kan door programma’s met hen te schrijven die ze ook kunnen volgen buiten de PT-ROOM. Hiervoor maken we gebruik van de wellnesscloud van Technogym. Verder maken we sinds kort gebruik van VYtal een app waarmee we onze leden kunnen coachen op gebied van voeding.  De trainer is meer dan iemand die alleen een uurtje sportles geeft. Daarom trainen we ook personal trainers.”
 
Bij PT-NEXT worden personal trainers die verbonden zijn aan PT-ROOMS verder geschoold. “Daar wordt hen in een interne opleiding niet geleerd hoe je personal training geeft, want personal trainers die bij ons werken, hebben al hun diploma’s binnen en opleidingen gevolgd. We kijken samen naar hoe we de personal trainers succesvol kunnen laten functioneren in een compleet plaatje: sporten, voeding, ontspanning en suppletie. Zo kunnen ze ieder individu optimaal begeleiden. De volgende stap is een externe opleiding voor personal trainers starten.
 
Met de opening van de joint ventures in Noordwijk en Lelystad breken voor PT-ROOM nieuwe tijden aan. De Haas: “En we gaan ook nog in Almere een bestaand fitnesscentrum ombouwen tot een PT-ROOM. De ambities is om verder door te groeien. We hebben nu vijf clubs, waarvan er twee openen in september. Voor de nabije toekomst willen we eerst deze clubs goed wegzetten. Daarna kunnen er altijd weer mooie buitenkansen voorbij komen. Ondertussen waarborgen de kwaliteit van alle onderdelen binnen de PT-ROOM voor onze leden.”
Edities