De grootste 1-daagse fitness, dance en groepsfitness convention van Europa

Verschenen in Bodylife nummer 1 2018

Op 11 maart is het weer zo ver. Het is de dag van de Solid Sound Convention! Het evenement in Utrecht is sinds zijn aanvang in 1998 uitgegroeid tot de grootste en mooiste eendaagse fitness conventie van Europa. De laatste jaren zie je een verschuiving in aanbod. Het begon als freestyle groepsles conventie, met veel sfeer, lichtshows, live muziek en Dj's. Deze lessen volgen is anno 2018 meer een beleving dan een les. Een unieke beleving! Een inspirerend en sportief dagje uit voor fitness trainers, groepsfitness docenten, managers, clubeigenaren en andere fitness fanaten.


De Solid Sound Convention biedt opnieuw een uitgebreid programma met workouts en lectures en een fantastische line up van presenters. De drie mede organisatoren zijn ClubJoy, Aalo Opleidingen en Technogym en zij zorgen voor een gevarieerd en interessant programma met vele vertrouwde en nieuwe gezichten. De Solid Sound Convention is anno 2018 zelfs een officiële kwartaal meeting van ClubJoy.

Presentaties

Tijdens de Solid Sound Convention presenteren de mastertrainers van ClubJoy de nieuwste lesuitgaven in een mooie entourage en op het grote podium. Iedere bezoeker kan verschillende lezingen bijwonen, vooral interessant voor managers en hun teams. Belangrijke doelstellingen van de ClubJoy Convention zijn:· 

 • het creëren van een beleving die bijdraagt aan het enthousiasme van de instructors;
 • het creëren van een sportief dagje uit met collega's en met andere ClubJoy instructors;
 • inspiratie opdoen, voor de instructors, op het gebied van presentatie skills;
 • inspiratie opdoen, voor het managementteam, op het gebied van groepsfitnessmanagement.

AALO opleidingen, mede organisator van het eerste uur, levert niet alleen top presenters voor de freestyle groepslessen, zoals Larz Schuijling en Janneke Bakker, maar ook Yin Yoga workshops. Best gedurfd om een volledige 'rust' les te geven tussen al dat muziek geweld. Ook zijn Functional Training workouts alweer vijf jaar gangbaar tijdens het Solid Sound-event. Dit jaar zal AALO een workout Kettlebell Training organiseren, iets wat een aantal jaren geleden ondenkbaar was op een Solid Sound Convention. Deze workout wordt gegeven door Kettlebell-goeroes Roel en Jorden. Sinds drie jaar worden er ook lezingen gegeven. Deze editie levert AALO zijn bijdrage met lezingen over 'Duurzame sportvoeding', 'Meten is weten' en 'Train the invisible'. De AALO Master Trainers die deze lezingen verzorgen zijn Sandra (sportdiëtist bij onder andere Feyenoord), Daniel (embedded scientist bij de atletiek unie) en Virgil (voormalig Olympisch top atleet).

Technogym presenteert drie onderwerpen op deze dag. In de Skillathletic workout ga je trainen als een Olympisch Atleet. Je werkt aan je atletisch vermogen en vergroot je vaardigheden in een super dynamische HIIT workout, die niet zou misstaan in een hippe boutique studio in downtown Manhattan! De Skillathletic trainingsmethode is ontwikkeld in samenwerking met Olympische Atleten, trainers en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen. De methode ontwikkelt het volledige spectrum aan fysieke vaardigheden: kracht, power, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. De tweede workout is het Functional Fit Format. Die is opgebouwd uit drie delen:

 • Functional Office - een sessie als tegenbeweging van het zittend werken.
 • Functional Locomotion - stilstaan is niet toegestaan, van enkelvoudige naar samengestelde dynamische oefeningen.
 • Functional Power Block - power training in combinatie met hartslag, de nieuwe norm!

De derde les is de Technogym Group Cycle. Danny Janson, Technogym master Trainer, neemt de deelnemer mee in een state of the art Group Cycle class. Een les vol digitale features en vooral heel veel energie. De deelnemer kan zelf de digitale revolutie in cycling ervaren.

Lectures

De lectures zijn een aansprekend onderdeel van de dag. De drie mede organisatoren presenteren een reeks van onderwerpen aan de toehoorders, hierna volgt een korte omschrijving van wat er tijdens deze lezingen behandeld wordt:

Lecture ClubJoy Support: Teaching Skills

Wat kan je zeggen & doen om een betere coach te worden? Tijdens deze lezing leggen we de focus op lesgeef fase 2, kortom het geven van vervolg & intrinsieke cues: Je gebruikt hier specifieke woorden & zinnen zodat jouw deelnemers de bewegingen beter begrijpen (kortom het 'aha' moment). Hoe 'creëer' je nu optimale lesgeef fase 2 coaches? Deze lezing geeft je voldoende inzicht en 'ready 2 steal' tips en maakt jou zo een betere coach!  Jouw deelnemers gaan steeds beter bewegen en ervaren de bewegingen intensiever. Jijzelf? krijgt complimenten en jouw lessen worden steeds voller.

Lecture ClubJoy Support: Ontwikkeling naar Meesterschap

De lezing staat volledig in het teken van het ontwikkelen van jezelf, ofwel meesterschap. Maar wat is dat nou eigenlijk? Meesterschap zou je eenvoudigweg kunnen definiëren als een zeer goede beheersing van het vak. Tijdens deze lezing maken wij de vertaling naar meesterschap binnen het vakgebied van de groepsfitness docent. Welke bouwstenen maken jou de perfecte docent en hoe ontwikkel je die bouwstenen nou eigenlijk? Sta jij open voor het proces om beter te worden in alle vijf de bouwstenen van het lesgeven? Dansen als Michael Jackson, techniekbeheersing als Bruce Lee en performen als Jim Carey. Een utopie, maar onze Master Trainers helpen je graag om een stap verder te komen in de richting van meesterschap.

Lecture Technogym: Trends & Insights: The Future of Fitness?

In deze sessie presenteert Henkjan Thoes een overzicht van trends en insights uit de wereldwijde fitness industrie. De Fitness branche is volop aan het professionaliseren en het aanbod van diensten en services wordt steeds groter en gevarieerder. Welke van deze trends zijn relevant voor jouw club en jouw klanten?

Lecture AALO: Duurzame sportvoeding

Voor topsporters, maar ook voor amateursporters is het een must om er een gezonde levensstijl op na te houden. De juiste sportvoeding, supplementen en kennis van nutritions kunnen het verschil maken tussen winst en verlies. Hierdoor hebben veel sporters behoefte aan begeleiding op het gebied van sport en voeding. Tijdens de lezing zal Sandra ingaan op feiten en fabels omtrent het nut en werking van eiwitten, maar ook hoe combineer je gezonde (sport)voeding met een druk schema (en gezin).

Lecture AALO: Train The Invisible

Virgil geeft een interactieve lezing over trainingsonderwerpen waarvan je waarschijnlijk niet eens het bestaan van weet. Hierin gaan gerenommeerde trainingsschema's, methodieken en dergelijke op de schop. Gewaagd en revolutionair! De Olympische topatleet Virgil zal inzicht geven hoe je met improvisatie en met het trainen van 'vergeten spieren' betere resultaten behaald zowel voor jezelf als voor je klant(en).

Lecture AALO: Testen & Meten

Interessante materie voor de sportprofessional: Het testen en meten van sportprestaties. Maar wat, hoe, waarom, waarmee en wanneer? Deze vragen en meer zullen worden behandeld tijdens deze seminar.

De reeks van leuke en leerzame onderwerpen maken de Solid Sound Convention op zondag 11 maart tot een 'must' om te bezoeken. Iedere zichzelf respecterende fitness liefhebber in Nederland is van harte welkom op deze dag om het unieke programma zelf te ervaren. Tot 11 maart in Utrecht!

Presenters

 • Lars Schuijling
 • Marcel Wille
 • Anton Todorov
 • Aneudi Cabral
 • Evert van der Zee
 • Yamine Saoudi
 • Gilton Franklin
 • Tatjana Plotnikova
 • Gladys Trichet
 • Taras Klimov
 • Myra Versteeg

 

Locatie Solid Sound Convention op zondag 11 maart:

Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

Voor meer informatie: Happy Sports Events BV

T: (+31) 010 742 0108

E: info@solid-sound.com

I: www.solidsoundconvention.nl

 

Edities