"TrainMore groeit omdat ideeën en inzet geen grenzen kennen!"

Verschenen in Bodylife nummer 1 2018

De founders van de TrainMore fitnessketen TrainMore zijn Han Doorenbosch en Marjolein Meijer. Hun ideeën en inzet kennen geen grenzen, ze zien altijd nieuwe kansen en ze hebben beiden een hele sterke wil om iets moois te maken van elke nieuwe fitnessclub. Het zijn fitnessentrepeneurs in hart en nieren. Daarom gaat het nu heel hard met TrainMore. Na de komst van een nieuwe investeerder, Jordy Kool van Infotheek, opent de fitnessketen vijf nieuwe clubs in 2018 en gaan er in de daaropvolgende jaren in Nederland nog drie à vier nieuwe clubs geopend worden.

Tekst: Peter Vader - Fotografie: daviddillen@live.nl

Maatschappelijke kansen

De kracht om te groeien komt mede voort uit de versterkende partnerships die de founders aangaan. Zoals die met hun vastgoedadviseur, of die met hun architect Jan Paul Scholtmeijer van JPS-architecten. Als team weten zij telkens op het juiste moment in te springen op maatschappelijke kansen. Ze weten bestaande panden op de juiste "hotspot" in de stad te vinden, altijd op A-locaties, en ze weten deze panden dan te transformeren tot plekken waar mensen aan hun gezondheid kunnen werken. Ze maken gesloten panden weer openbaar, ze geven het een nieuwe identiteit, ze maken het tot een plek waar iedereen gebruik van kan maken. Je moet door dingen heen kunnen zien, een trend kunnen zetten, creatief zijn, stijlgevoel hebben en visionair zijn. Al deze eigenschappen combineren is iets waaraan Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer dagelijks uitvoering geven.

Early adopter

Door de bril van een organisatiekundige is de TrainMore organisatie een echte early adopter. Fitness en een active lifestyle de dagelijkse routine laten zijn, meer mensen laten sporten, fitness meer een beleving maken in steden, die overigens steeds voller en voller worden. En dat met de unieke prijsstrategie waarmee zo veel succes is behaald: hoe meer je sport des te minder je betaalt.

De eigenaren en het managementteam proberen de TrainMore organisatie in deze groeifase om te vormen tot een disruptieve organisatie. Er wordt ingezet op big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën. Het businessmodel voor de komende jaren wordt exponentieel, met veel gebruik van dashboards, korte input, zelfsturende teams, realtime kanalen met de klanten en een klantbeleving die continu wordt gemeten. Aangevuld met een kleine, wendbare organisatie voor de backoffice, die specifieke kennis gebruikt van externe bureaus zodra dat nodig is.

TrainMore Foundation

Ook zet men in op maatschappelijke betrokkenheid met als doel de drempel voor sporten zo laag mogelijk te maken. Hiervoor is de TrainMore Foundation in het leven geroepen, die in februari gelanceerd gaat worden. Binding hebben met de stad, met de wijken, met bewoners en met bedrijven. Ze willen de omgeving versterken met behulp van sport, fitness en een gezonde lifestyle. Met de TrainMore foundation worden projecten gefinancierd die gericht zijn op de verankering van een sportieve lifestyle bij kinderen. Ook gaat de TrainMore Foundation haar eigen sport-professionals inzetten om kinderen en tieners aan het bewegen te krijgen. Het sporten wordt gestimuleerd doordat van ieder lid dat meer dan vijftien keer per maand gaat sporten, er één euro naar de TrainMore Foundation gaat.

De strategie op de fitnessmarkt wijzigt snel. Dit vraagt om een organische organisatie (front- en back office) samen met fitnessclubs die een verduurzaamde inrichting hebben. TrainMore gaat primair voor de korte termijnstrategie en zet daarom in op in house brands, die elkaar versterken en inspireren. In dit licht komen in alle nieuwe clubs, de inpandige boutique studio's met hun specifieke boutique beleving. Voorbeelden hiervan zijn de High Studio's, Brooklyn-fit boxing en Cycling, die allemaal een eigen branding en look & feel hebben. Ze worden aangevuld met strategische partnerships, die ondersteunen in een gezonde lifestyle zoals fysiotherapie, biologische voeding, meerdaagse cleanses tot voedingsadvies, sportkleding en lezingen over bijvoorbeeld mindfullness.

TrainMore Black Label

De innovatieve filosofie werd vlak na de feestdagen bevestigd met de opening van haar eerste 'TrainMore Black Label-fitnessclub' in het voormalige monumentale politiebureau in het chique Amsterdam Oud-Zuid. Het is de eerste fitnessclub van de keten met vier inpandige boutique studio's met een geheel eigen brand, stijl en beleving. Trainen in een stijlvolle, branded boutique gym, doe je er in kleine groepen in een eigen sfeer. Korte intensieve trainingen met boksen, fietsen of hardlopen zijn ontwikkeld om het cardiovasculaire systeem een enorme boost te geven. TrainMore Black Label voegt daar in Amsterdam Oud-Zuid nog een unieke faciliteit aan toe. Op de zolderverdieping is een boutique yoga studio minimalistisch ingericht met een uit gebleekt hout opgetrokken interieur. In de ruimte hangt een kalme en harmonieuze sfeer. Het is een plek voor meditatie en bezinning, waar een bezoeker kan opgaan in de verschillende soorten holistische yogalessen en meditaties die op het programma staan. Zoals Amsterdam Oud-Zuid betaamd heeft de locatie, het gebouw en het interieur een "wow factor". De typische TrainMore stijl is ruimtelijk, minimalistisch afgewisseld met expressieve materialen en kleuren. Historische details worden in takt gelaten of juist geaccentueerd. De totale oppervlakte van de fitnessclub is circa 1.350 vierkante meter. Een Black Label fitnessarea betekent cardio, functioneel- en zware krachttraining uitvoeren op de fitnessapparatuur lijn van Technogym onder begeleiding van ervaren, gediplomeerde en gecertificeerde trainers. In Amsterdam Oud Zuid is een grote free weight zone met een grote collectie van dumbells, kettlebells, benches en squat racks & plates. In de HIIT-BOX Trainingszone wordt iedere week een nieuwe intervaltraining van dertig minuten gegeven. Alles onder één dak qua sport- en fitness wensen, het TrainMore Black Label biedt haar leden een totaal beleving!

TrainMore Black Label lidmaatschap:

 • Bedrijfsfitness plus, o.a. op maat gemaakte boutique studio trainingen voor teams.
 • Juice Brothers: healthy bar, grap & go: proteïne shake's, detox, slow juice, ontbijt, lunch, voedingsadvies.
 • Gediplomeerde en gecertificeerde personal trainers.
 • (Sport) fysiotherapie met topsport specialisatie en vast inloopspreekuur.
 • From horse power to man power.

TrainMore Black Label faciliteiten

TrainMore Black Label lidmaatschap: hoe meer je sport hoe minder je betaalt, met inbegrip van:

 • Vier stijlvolle, luxe boutique studio's:
 • High Studio
 • Brooklyn Fit Boxing Studio
 • Group Cycle Studio
 • Yoga Studio
 • HIITBOX trainingszone
 • Keuze uit ruim 45 studio lessen per week in boutique studio's
 • Onbeperkt fitnessen.
 • Grote freeweight en HIIT-BOX Trainingszone.
 • Ruime en luxe kleedkamers.
 • Onbeperkt gebruik van Finse sauna en zonnebank.
 • Onbeperkt Health drink sportwater.
 • TrainMore pro app met voeding begeleiding.
 • Wifi.
 • Branded music.
 • Trainen bij alle TrainMore fitnessclubs in Amsterdam en Nederland.

Voor meer informatie: www.trainmore.nl

Edities