Nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2015

PEC Zwolle en Life Fitness starten samenwerking

Aan het begin van het huidige eredivisieseizoen zijn de fitnessfaciliteiten van PEC Zwolle nog verder geprofessionaliseerd. Zo is de fitnessruimte in het IJsseldelta stadion uitgebouwd en in samenspraak met Life Fitness compleet vernieuwd volgens de laatste fitnesstrends in de topsport: Herman Bakker, Country Manager van Life Fitness Benelux: “Bij het inrichten van de Zwolse fitnessruimte wilden we de club voorzien van trainingsapparatuur die past bij een topsportorganisatie. Met ons merk Hammer Strength hebben wij een trainingsoplossing die wereldwijd door (top)sportorganisaties erkend is, van teams uit de American Football league tot NBA teams. We zijn content dat we nu ook met PEC Zwolle een samenwerking zijn gestart en een bijdrage kunnen leveren aan de sportieve ambities.”Informatie: www.lifefitness.nl.

Sitting is Killing: De waarheid over zitten

Op zaterdag 17 oktober barst de Ziggo Dome weer uit zijn voegen tijdens de tweede editie van het niet-te-missen groepsfitness event van Reebok & Les Mills; ONE LIVE. Naast het fysieke work-out programma is er ook een ander dagprogramma met de titel “Sitting is Killing”. 

Het veelbesproken Sitting is Killing is voor de meeste mensen nog steeds aan de orde van de dag. We zitten in de auto, achter ons bureau en eenmaal thuis, op de bank voor de tv. Tientallen studies tonen aan dat een overwegend zittend bestaan kan leiden tot hart- en vaatziekten, kanker en diabetes Type 2. Regelmatig sporten verkleint de kans, maar neemt niet volledig het verhoogde risico weg. Mensen moeten daarom meer aangemoedigd worden om, naast het sporten, zoveel mogelijk te bewegen bij dagelijkse activiteiten. 

Deze conventie met onder andere fitness goeroe Phillip Mills en prof. dr. Erik Scherder gaat over de waarheid van zitten en de gevolgen op onze gezondheid hiervan. De conventie vindt eveneens plaats op zaterdag 17 oktober, in Hotel Breukelen van 13.00 tot 18.00 uur.  Informatie: www.hddgroup.com

Nieuwe hallen-indeling voor ISPO München 2016

Met de nieuwe indeling van de hallen doet de ISPO München, het Europese evenement voor de sportbusiness, zijn opzet eer aan. De vakbeurs, die volgend jaar van 24 tot en met 27 januari zal plaatsvinden in Messe München, biedt de bezoekers van het evenement een nog efficiëntere en verbeterde presentatie van de belangrijkste trends en ontwikkelingen. De aangepaste indeling geeft een goed overzicht van de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de markt en versterkt groeigebieden zoals Health & Fitness in context met gevestigde sport- en outdoor segmenten.

De vakbeurs gaat dus duidelijk met zijn tijd mee, en als evenement dat alle aspecten van sport aan bod wil laten komen, wil de organisatie niet alleen een weergave zijn van de branche, maar ook aandacht schenken aan nieuwe zakelijke mogelijkheden. Mede daarom zal de indeling in 11 van de in totaal 16 hallen worden aangepast.

Informatie: www.ispo.com / Facebook: www.facebook.com/ispomunich.

Edities