miha bodytec: maatwerk in personal training

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2015
miha bodytec: maatwerk in personal training

miha bodytec benadert trainen vanuit een totaal nieuwe invalshoek: door middel van elektrische impulsen worden de acht grote spiergroepen, zowel agonist als antagonist, simultaan gestimuleerd. In minder dan een half uur een full body work-out doen, klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar mensen die trainen met miha bodytec, zijn unaniem enthousiast.En de resultaten zijn verbluffend. Het geheim achter ‘Bodyteccen’ ontrafeld door Personal Trainer Marjolein Englebert.

Fysiotherapeuten gebruiken de methode achter miha bodytec al jaren; in de medische wereld is het een gangbare manier om door middel van stroomtoediening spieren te stimuleren. De Duitse firma miha bodytec heeft na diepgaand onderzoek het principe EMS (Electrical Muscle Stimulation) enkele jaren geleden omgezet naar de wereld van de fitness. Met succes: het innovatieve trainingsconcept wordt inmiddels door zowel gebruikers als Personal Trainers omarmd. Het biedt de Personal Trainer de mogelijkheid om personal training breder toegankelijker te maken. Doordat je met elektrische spierstimulatie werkt is het bereiken van resultaten veel minder afhankelijk van aspecten zoals het goed uitvoeren van complexe bewegingen. Daardoor brengt dit principe een bredere groep mensen binnen het bereik van trainen en sporten. Een volledig nieuwe doelgroep.

Vakvrouw kiest voor efficiëntie

Personal Trainer Marjolein Englebert werkt vanuit haar eigen PT studio Allwaysfit in Schiedam dagelijks met de miha bodytec. Marjolein: “Waarom het zo’n succes is?

Doordat de bodytec training slechts 20 minuten duurt, je persoonlijke en professionele aandacht krijgt, je getraind wordt en daar niet bij na hoeft te denken wat je zelf moet doen, de spectaculaire resultaten en de vaste afspraken. Dit ervaar je als spreekwoordelijke stok achter de deur.”

Laag belastbare groep juist goed belastbaar

“Mijn klantengroep is zo breed dat je die vaak met reguliere weerstandstraining niet goed kunt bedienen. Van klanten met overgewicht tot mensen met diabetes. Juist de groep met reuma en fybromyalgie zijn zeer lastig te trainen. Terwijl juist die groep mensen er het meeste baat bij hebben, omdat het direct hun levenskwaliteit positief beïnvloed. Voor deze groep mensen gebruik ik het reguliere trainingsprogramma van miha bodytec met het spierontspanningsprogramma voor pijndemping. Mij verbaasde juist hoe goed ik deze groep mensen heel gericht kan belasten. Zelfs mensen die minder medicatie zijn gaan gebruiken en dat is toch wel erg mooi om te zien wat een beetje training kan doen.”

Personal training binnen ieders handbereik

Marjolein inspireert mensen om op een verantwoorde manier het beste uit zichzelf te halen. “De miha bodytec heeft mij binnen de kortste keren overrompeld door de opzienbarende resultaten die mijn klanten boeken. Met recht een revolutionaire methode.” Als richtlijn adviseert Marjolein 1 a 2 keer in de week een training van nog geen half uur. “Dankzij de persoonlijke begeleiding zijn mensen even heel geconcentreerd met zichzelf en hun lijf bezig. Een totaal andere beleving dan op eigen houtje een circuit afwerken in de sportschool. Voor velen ook een prima methode, maar in de praktijk blijkt dat uiteenlopende doelgroepen de persoonlijke begeleiding erg waarderen. “

Trainen door middel van EMS is totaal anders dan met gewichten, kabels, hydrauliek of circuit. miha bodytec werkt vanuit een volstrekt ander perspectief door te trainen met lichaamseigen weerstand. Marjolein geeft een toelichting: “Door middel van elektrische impulsen worden de spieren gestimuleerd om aan te spannen. Dit creëert een lichaamseigen weerstand. Hierna is iedere beweging van het lichaam tegen deze weerstand in, een intensieve full body work-out. Maar dan zonder de negatieve krachten die bij traditionele trainingsmethoden werken op de spieren, pezen en gewrichten. Allemaal aspecten die de brede inzetbaarheid verklaren. Van fysiotherapie en revalidatie tot personal training en topsport en van figuur correctief trainen tot gewoon lekker bewegen voor je gezondheid.” Tijdens een miha bodytec training worden alle grote spiergroepen tegelijkertijd getraind. Om de vier seconden vindt aanspanning plaats van alle spiervezels, waarna weer ontspanning plaatsvindt van vier seconden. Door de elektrische stimulatie wordt het prestatievermogen van het gehele lichaam verhoogd, met merkbare en zichtbare resultaten binnen korte tijd. “Het lichaam wordt sterker, sneller en fitter zonder dat je eerst spiermassa hebt ontwikkeld. Er wordt efficiënter omgegaan met dezelfde spiermassa, die een groter percentage aan spiervezels activeert om meer power te kunnen leveren die langer vol te houden is.”

Voelen = Geloven

“Ik zeg altijd: voelen = geloven. Dat zie ik dagelijks in mijn studio. Sportief zijn en lekker in je vel zitten, hangt van meer af dan een rondje fitness. De juiste balans tussen fysiek en mentaal welzijn bereik je door bewust te leven. De miha bodytec is een mooie en handige tool: het kost weinig tijd, de training is geschikt voor jong en oud en de resultaten zijn spectaculair. Het bevordert spieropbouw, kracht en het reactievermogen neemt toe en het lost spierspanning en kramp op. Ook bij behandeling van rugklachten zijn de resultaten verbazingwekkend. Voor wie het niet geschikt is? Bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker. Ik adviseer iedereen die zich afvraagt wat miha bodytec met je doet: kom langs en ervaar het zelf. Een betere raadgever is er immers niet.”

www.miha-bodytec.com - www.allwaysfit.nl

Tekst Pien Koome

Trainen vanuit een nieuw perspectief

De miha bodytec heeft mij binnen de kortste keren overrompeld door de opzienbarende resultaten die mijn klanten boeken", aldus Marjolein Englebert

Marjolein Englebert

Personal Trainer, Medisch Trainingstherapeute en Mental Coach. Al 24 jaar docent van diverse EFAA opleidingen (Fitvak! A/B, NASM en Functionele Houdingsspecialisatie CES). Als Sportvastencoach kwam ze in aanraking met de orthomoleculaire geneeskunde. Ook hierin beet ze zich vast; ze volgde een studie voor Orthomoleculair voedingsdeskundige en gewichtsconsulente.

Edities