‘De kracht van Hammer Strength is: what you see is what you get’

Verschenen in Bodylife nummer 5 2020


Hammer Strength staat voor toewijding. Toewijding om krachttraining apparatuur te ontwikkelen die atleten beloont die bereid zijn hard te werken. En alle toestellen zijn zo ontworpen dat ze de natuurlijke bewegingspatronen van het lichaam volgen. Hammer Strength was de eerste die de ergonomische voordelen onderzocht van onafhankelijk convergerende en divergerende bewegingsbogen. Met meer dan veertig plate-loaded producten biedt Hammer Strength alles wat een sporter nodig heeft. En nu voegen zij nog 4 nieuwe producten toe aan hun plate-loaded aanbod.


Als industrial pioneer heeft Life Fitness, de wereldwijde marktleider in de ontwikkeling van verkoop van kracht -en cardioproducten, de nodige innoverende projecten op hun roadmap staan. Zo introduceerde Life Fitness begin september ook de Axiom-Series: een nieuwe, Uitgebreide en stijlvolle lijn van krachtapparatuur. Deze serie combineert toonaangevende biomechanica met een indrukwekkend design. Nu volgen ook plate-loaded producten van Hammer Strength.

TREND
Met de introductie van vier gloednieuwe plate-loaded toestellen springt Hammer Strength in op de toenemende populariteit van strength en performance training, vertelt Fenne van den Hoeven, Marketing Manager Iberia & Benelux. “Drie toestellen zijn al beschikbaar. Met Vertical Smith Machine kun je heel veilig squaten. De stang wordt begeleid en is daarom ideaal om toe te werken naar powerliften met een barbell. Als je dat met een verkeerde techniek uitvoert of te overmoedig bent met gewichten, kan dat gevaarlijk zijn. Bij ons staat veiligheid hoog in het vaandel. En dat geldt natuurlijk ook voor alle clubs. Daarnaast is er nu ook de Belt Squat. Daarbij heb je geen stang meer op je schouders, maar squat je met een riem. De T-Bar Row focust zich vooral op de rug en binnenkort komt de Glute Drive. De laatste is vooral gericht op vrouwen die hun billen en benen willen trainen. Een trend die niet meer weg te denken is.”

“De kracht van Hammer Strength is: what you see is what you get. Robuust, solide, geen toeters en bellen. Het doet wat het moet doen”, geeft Van den Hoeven aan. “Hammer Strength is een sterk merk, het geeft een premium gevoel bij performance en strength training. Ooit is Hammer Strength gekocht door Life Fitness. De oorsprong ligt in 1989 toen het werd opgericht door Gary Jones. Hij was de eerste die zich echt bemoeide met de onderdelen performance en kracht. Dat deed hij door samen te werken met de American Footballers van Cincinnati Bengals. Hij werkte met hen samen om bij hun trainingsprogramma’s de meest geschikte producten te kunnen leveren. Om beter te kunnen presteren. Nu werken bijna alle teams in de NHL (ijshockey), NBA (basketbal), en NFL (American Football) met onze Hammer Strength-producten. Een van Jones’ mooiste en meest bekende uitspraken “We wanted to build the ultimate exercise machine, but keep it simple. We’re not just another rack company” Ik denk dat dat aardig is gelukt!”BEWEGINGSPAD
Het onderscheidend vermogen van de Hammer Strength plate-loaded toestellen zit volgens Fenne in de onafhankelijk convergerende en divergerende bewegingsbogen. “De gebruiker kan daardoor heel gericht aan spiergroepen werken en op een veilige manier. Bijvoorbeeld bij een Chest Press heb je een gedefinieerd bewegingspad. Bij het gebruik van dumbells is het vaak lastig om te stabiliseren en worden er ook andere spiergroepen gebruikt om te compenseren. Bij het gebruik van dumbells is het vaak lastig om te stabiliseren en worden er ook andere spiergroepen gebruikt om te compenseren.

Maar op het gebied van performance training willen sporters heel specifiek een bepaalde spiergroep trainen. Voor de fitnessclubs is de veiligheid van de apparatuur ook cruciaal. We hebben bovendien veertig plate-loaded toestellen en daarvan zijn er al zes verschillende voor Squats. Zo is er voor ieder wat wils. Niemand heeft zo’n uitgebreide lijn van plate-load toestellen”, aldus Fenne. “Met de plate-loaded toestellen kun je puur op kracht trainen. Wat je duwt, is wat je voelt. Voordeel is dat je explosief kunt trainen. En explosieve kracht kunt opbouwen. Je ziet plate-loaded toestellen ook steeds meer in clubs die circuits opstellen voor small group training. Daarnaast hebben wij ook een lijn met accessoires. Voeg daar onze plate-loaded toestellen en wat cardio units aan toe en je hebt de perfecte circuit training!”

MEER KRACHT
Hammer Strength denk anders bij de ontwikkeling van plate-loaded toestellen. “We kopiëren daarbij het bewegingspad van de sporter. You train the way you live. De plate-loaded toestellen zijn om de sporters gebouwd. Er zijn echt atleten in de computer gezet en hun bewegingen zijn geregistreerd en geanalyseerd. Er kwamen zo inzichten waardoor we tot extreem ergonomische toestellen kwamen. Daar is ook een grote vraag naar. Vroeger ging het in de clubs veel om cardio, maar de krachtapparatuur wint terrein, zeker ook in Europa. Er komen meer krachttoestellen en de performance en strength training zijn in opkomst”, aldus Fenne. “We hadden al fabrieken in de Verenigde Staten, maar met onze fabriek in Hongarije kunnen wij nu ook in de Europese landen snel leveren. Hammer Strength heeft mede daardoor een flinke boost gekregen in Europa.”

Website: www.lifefitness.nl
Contact: marketing.benelux@lifefitness.com
NL: +31(0)180 646 666
Edities