Justfit brengt EMS-training de sportschool in

Verschenen in Bodylife nummer 10 2017

EMS (Electro Muscle Stimulation) is al langer een begrip in de fitnesswereld. In Duitsland heeft EMS zich al specifiek in de sportschool bewezen en in 2018 gaat dit ook in Nederland verder gebeuren. Bij First Degree Fitness uit Wijk bij Duurstede vinden ze ook dat EMS-training in de sportschool thuishoort. Hun nieuwe product Justfit EMS biedt iedere sportaanbieder op instapniveau de kans om EMS-training te integreren in de sportschool. Eigenaren Ruud Groenen en Jan Kronenburg verwachten dat EMS écht het verschil gaat maken in de sportschool.

Tekst: Niek Arts

Justfit EMS werkt met een draadloos pak met daarin elektronen verwerkt. Door de elektrische impulsen spannen de spieren van de gebruiker aan. Je doet in twintig minuten een totale lichaamstraining waarbij je gericht alle spiergroepen traint. Door het Justfit EMS-pak heeft de training meer impact. Met de speciale app volg je de trainingsvoortgang per sporter. Die verlegt sneller zijn grenzen. First Degree Fitness levert de Justfit EMS en voegt er een uniek trainingsconcept voor de sportschool aan toe.

EMS-training kort uitgelegd

Onze spieren trekken samen door kleine elektrische impulsen (bio-elektronica). EMS-training maakt gebruik van dit effect. Door nauwelijks merkbare uitwendige elektro-impulsen te gebruiken, wordt het natuurlijke effect extra versterkt en bereik je een effectieve training. Bij EMS-training worden ook de diepere spieren geprikkeld. Je activeert met een volledige lichaamstraining bij elke samentrekking tegelijkertijd 90 procent van je spieren. Hierdoor is het trainingseffect groter.

Verder intensiveert het de bloedstroom waardoor je je na de training energieker en fitter voelt. Ruud Groenen: "Door één tot twee keer per week een twintig minuten durende trainingssessie te doen, bereik je binnen enkele weken al duidelijk resultaat. Dit is ook afhankelijk van de conditie en gesteldheid van de sporter."

In de sportschool

In Duitsland is EMS-training al langer succesvol. Daar vindt EMS vooral plaats in kleine standalone studio's. Een concept dat niet toekomstbestending blijkt te zijn. Ruud Groenen: "We zien die kleine studio's na een paar jaar stoppen en worden samengevoegd met een sportschool. Dat is volgens ons ook de logische plek. Je combineert de EMS-training met kracht- en cardiotraining op fitnessapparaten. Je maakt er dan een circuittraining van onder begeleiding van een personal trainer. Omdat onze pakken draadloos zijn, kun je ze goed gebruiken op fitnessapparaten. Het is voor iedere sporter interessant, van jong tot oud en van beginnende sporter tot de sporter die graag zijn grenzen verlegt."

Belofte aan de sportaanbieder

Waarom zou een sportschool of sportaanbieder juist in EMS Justfit investeren? "Je voegt iets nieuws toe aan je (sport)aanbod dat snel zichtbaar resultaat oplevert. Een sporter die voor het eerst het pak draagt, krijgt zeker spierpijn. Je voelt echt dat het werkt. We hebben goed getrainde atleten Justfit laten dragen en ook zij hadden daarna spierpijn. Want je traint spieren die je anders niet bereikt. Je helpt als sportschool de sporter snel een stap verder. Je biedt echt meerwaarde aan de klant waardoor je sporters langer aan je bindt. Ook in de voortgang van zijn reguliere sportschoolprogramma."

Verder heeft de gear en de aanpak van Justfit zich bewezen. In honderden studio's in het buitenland wordt er al mee gewerkt. "Voor sportaanbieders hebben we de JustfitPro. Je koopt een totaalpakket inclusief ondersteuning en training. In het JustfitPro-pakket zit de gear om tegelijk met twee mensen te trainen. De trainingsvoortgang wordt per sporter apart bijgehouden in een app en is direct zichtbaar in de meegeleverde tablet. In die app volg je alles, zoals de trainingsvooruitgang, welke spiergroepen je hebt getraind en je trainingsprogramma. Ook kun je je voortgang vergelijken met andere sporters. Verder krijg je een uitgebreid 'train de trainer'-programma en goede support en marketingondersteuning. In het kader bij dit artikel staat precies wat er in het JustfitPro-pakket zit."

Return of investment

First Degree Fitness maakt EMS-training voor iedere sportaanbieder toegankelijk. Ruud Groenen: "We verwachten dat de sportaanbieder binnen zes maanden zijn investering heeft terugverdient. We gaan dan uit van lessen van twintig minuten die 20 tot 25 euro opleveren. Let op: EMS-training wordt niet alleen op primetime gebruikt. Het is voor veel doelgroepen interessant. Atleten gebruiken het voor specifieke training, ouderen en gehandicapten hebben er veel voordeel van en fysiotherapeuten gebruiken het voor revalidatie."

"Het bereik en de mogelijkheden zijn enorm. Er zullen nieuwe trainingsconcepten en groepstrainingen komen. Het kan net zo'n vlucht nemen als spinning. Verder zullen fanatieke sporters zelf een EMS-pak gaan kopen. Hiervoor is er de JustfitMe en de verkoop hiervan gaat ook via sportaanbieders. Doet u ook mee? We komen graag vrijblijvend meer vertellen over de mogelijkheden van EMS-training in de sportschool met Justfit."

Neem voor meer informatie contact op met:

Justfit Benelux I First Degree Fitness Europe bv
Hoge Maat 3
3961 NC Wijk bij Duurstede

T 030 7600670 I mail@fluidrower.eu  

www.fluidrower.eu I www.justfitart.com

Edities