Jury body.LIFE Innovatie Award 2015 stelt zich voor

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2015
body•LIFE Innovatie Award 2015 Vakjury stelt zich voor

Na het succes van 2014 organiseert body•LIFE wederom de body•LIFE Innovatie Award. John van Heel, Thomas Verheij, Kim de Vor en Pauline Rebel vormen samen de vakjury. body•LIFE stelt hen graag aan u voor.

John van Heel, EFAA en Life Style Vitea in Weert

John van Heel (53) startte in 1983 met een sportinstituut in Weert. In 1989 startte hij EFAA opleidingen en in 1994 met de Fitness Expert en kwaliteitsmanagement trainingen. Hij begeleidde meer dan 100 ondernemers naar een ISO certificering en meer dan 80 naar een Preventiecentrum certificering. Vanaf 2009 zet John zich in tegen inactiviteit en voor de toepassing van de WHO beweegrichtlijn (Schijf van 3) met Bewegen is Medicijn. In 2012 werd gestart met het FitCoach activeringsprogramma voor particulieren en bedrijven, en in 2014 met het overgewicht preventie programma Leefstijl Challenge, wat inmiddels een NISB erkende interventie is. John is 29 jaar getrouwd met Regina en samen hebben ze drie jongens, Tim (20), Rick (17) en Sem (12). Tevens heeft John een passie voor Afrikaanse muziek, hij speelt ruim 9 jaar djembé, Afrikaanse trommel. Waar John zich momenteel mee bezig houdt is Nederland activeren volgens het model Nieuwe Gezondheid, dat is de Schijf van 3 toepassen in combinatie met de richtlijn goede voeding van de gezondheidsraad. Deze elementen zitten geïmplementeerd in de opleidingen van EFAA zoals de Fitness A, B en de Overgewicht Preventie coach opleiding. Als jurylid let John met name op de praktische toepasbaarheid van de innovatie in de huidige markt en de commerciële vertaalbaarheid en ondersteuning: Kan de ondernemer of trainer er meteen mee aan de slag, worden specifieke doelgroepen aangesproken, is er meteen klandizie mee aan te trekken, wordt er een duidelijk concept aangeboden enzovoort.

Kim de Vor, Green Health Center in Bodegraven

Kim de Vor (26) werd samen met Christa Belt twee jaar geleden eigenaar van Green Health Center. Na de opleiding Sport & Bewegen kwam zij als stagiaire bij Green Health Center terecht.“Samen met Christa Belt heb ik in januari 2014 de club overgenomen. Het leuke is dat we allebei als stagiaire zijn begonnen, zijn doorgegroeid van medewerkers naar managers en uiteindelijk nu eigenaar zijn geworden van Green Health Center!”

Green Health Center is gespecialiseerd in sport en gezondheid in de breedste zin van het woord. Zo is er fitness, groepslessen (indoor en outdoor), voedingsbegeleiding, leefstylecoaching, Personal Training, Small Group training en fysiotherapie. “We werken vanuit ons hart en niet volgens een bepaald vast businessmodel en/of procedure van een keten.” Kim woont samen met haar vriend en heeft geen kinderen. Naast de lessen in de sportschool doet zij al jaren aan waterpolo. Verder houdt ze van lekker eten, leuke dingen doen met vriendinnen en hardlopen. “Maar ik kan ook af en toe genieten van een goede Netflix-serie.”

Wanneer gevraagd wordt waar zij op gaat letten bij het beoordelen van de inzendingen voor de Innovatie Award, antwoordt ze: “De bruikbaarheid van de ingezonden producten. In hoeverre zijn de producten een toevoeging op het huidige aanbod en zijn ze gemakkelijk te gebruiken/implementeren in een club? Verder vind ik het belangrijk dat er bij het produceren en/of het gebruik van de nieuwe producten is gedacht aan bijvoorbeeld groene energie, materiaalkeuze, kosten enzovoort. Bewust zijn van je eigen gezondheid, maar ook van de gezondheid van de aarde wordt steeds belangrijker.”

Thomas Verheij, Forumupgrade in Arnhem

Thomas Verheij (32) is samen met zijn vrouw Sade van Huuksloot eigenaar van Forumupgrade, dat in 2011 is opgericht. Met vestigingen in Arnhem op Klarendal, Malburgen en Presikhaaf is Forumupgrade met name gespecialiseerd in preventieve beweegprogramma’s voor overgewicht, diabetes, copd, cardiovasculair risico management, fysiotherapie, diëtetiek, leefstijlcoaching, begeleid sporten, Small Group Fitness en Personal Training. Waarbij zij zich vooral richten op mensen woonachtig in krachtwijken (lage SES). “We hebben vanuit onze visie ‘elk individu heeft recht op persoonlijke professionele begeleiding, waarbij maatwerk en betaalbaarheid kernwaarden zijn’ het mogelijk gemaakt dat een professioneel beweegaanbod voor iedereen toegankelijk is”, vertelt Thomas. “Ook voor mensen in de bijstand of uit een lager economisch sociale klasse.”

Thomas heeft twee zonen Micah (6) en Jay (3). Zijn hobby’s zijn: fitness, snowboarden, ondernemen en internationale voetbalwedstrijden bezoeken. Wanneer hem gevraagd wordt wat zijn selectiecriteria zijn voor de Innovatie Award, antwoordt hij: “Betaalbaarheid, toegankelijkheid en functionaliteit.”

Pauline Rebel, Rebel Sport in Huizen

Pauline Rebel (52) richtte in 1960 Rebel Sport op in Huizen. Bijzonder aan Rebel Sport is dat het uit vijf interne scholen bestaat, namelijk Team: groepslessen, Zwem: lessen voor 0 tot 100 jaar, Respect: verdedigingssporten, Fitness: Personal Training, Small Group Training, vrije fitness en groepslessen, Dans: van klassiek ballet tot streetdance. “Wij zijn vooral een school”, aldus Pauline. “Bij ons leer je vaardigheden. Om een voorbeeld te geven: Er zijn meer dan 200 zwarte banden voor judo en karate en jiu jitsu uitgedeeld, maar ook heel veel zwemdiploma’s. Ook kun je hier bijvoorbeeld terecht voor obstacle run vaardigheden, musicalvaardigheden en klassiek ballet. Alle lessen worden gegeven door specialisten/vakkrachten. Van alle sportenvakken kunnen we Personal Training, Small Group Training en groepslessen geven.”

Pauline is getrouwd met Remco de Jong en ze heeft twee kinderen. Haar hobby’s zijn sporten en verbouwen. De belangrijkste vragen waar zij een antwoord op zoekt tijdens het beoordelen van de genomineerden zijn: ‘Wat maakt het product zo innovatief en wat is het effect op de fitnessbranche? Maar ook: hoe goed gaat het werken in de praktijk?’

John van Heel

Kim de Vor

Thomas Verheij

Binnenkort wordt een vijfde jurylid aan de jury toegevoegd, namelijk de winnaar van de Fitnessclub van het Jaar verkiezing. Deze was bij het ter perse gaan van deze editie van body•LIFE nog niet bekend.

Breng nu je stem uit op de

genomineerden voor 2015 op

www.bodylifeinnovatieaward.nl

Pauline Rebel

Edities