Kwaliteit verloochent zich niet: Uitgekiend leaseconcept houdt fitnessondernemer overeind

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2015
Uitgekiend leaseconcept houdt fitnessondernemer overeind

Fitness Occasions in Rijssen biedt als leverancier van gebruikte fitnessapparatuur al jaren een betrouwbaar alternatief zonder torenhoge investeringen. Daarnaast biedt een uitgekiend leaseconcept ondernemers de gelegenheid om optimaal rendement te creëren tegen beheersbare kosten. Ook voor fitnessapparatuur geldt immers: kwaliteit verloochent zich niet.

Fitness Occasions is één van de grootste leveranciers in de Benelux van professionele, tweedehands fitnessapparatuur. In Rijssen beschikt de sportgroothandel over drieduizend vierkante meter magazijn, waardoor vrijwel alle apparatuur direct uit voorraad leverbaar is. De specialist in gebruikte cardio-en krachtapparatuur richt zich op in- en verkoop in binnen- en buitenland, onder andere van de kwaliteitsmerken Technogym, Life Fitness en Panatta. Fitness Occasions is bovendien exclusief dealer van Panatta Sport geworden voor de Nederlandse en Duitse markt. Hierdoor is de dienstverlening uitgebreid met een groot assortiment nieuwe kwaliteitstoestellen. Via de eigen leasemaatschappij www.fitlease.nl kunnen ondernemers ook voordelig nieuwe en gebruikte apparatuur leasen.

Italiaanse roots

Eigenaar Rob Wagemaker van Fitness Occasions en Fitlease kent de fitnessbranche van binnenuit. Voordat hij zich in 1998 specialiseerde in tweedehands kwaliteitsapparatuur, was hij behalve sportfanaat jarenlang monteur bij het Italiaanse merk Panatta. “Niet geheel toevallig, want ik heb met mijn familie tot mijn 24e in Italië gewoond en ben dus tweetalig opgegroeid. Dat zag ik vroeger niet als iets bijzonders, maar in mijn werk heb ik er veel profijt van.” Het exclusieve dealerschap van Panatta ziet hij ook als een mooie bekroning. “Ik ken alle finesses van dit topmerk. Geweldig om ze nu officieel te kunnen vertegenwoordigen.” Zijn ervaring als monteur zet Wagemaker ook in om bij tweedehands apparatuur kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen. “Alle toestellen worden in ons filiaal zorgvuldig gereviseerd voordat ze op de markt komen. We werken met originele onderdelen, waardoor de apparatuur weer jaren mee kan. Goede fitnesstoestellen verslijten niet, hooguit raken de modellen verouderd of moeten onderdelen na intensief gebruik vervangen worden.”

Verantwoord investeren

De afgelopen jaren heeft ook de fitnesswereld de gevolgen van de recessie gevoeld. “De markt raakt overvoerd en de concurrentie van budgetclubs is moordend. Om een speler van betekenis te blijven en te overleven in een grillige economie, moeten ondernemers verantwoord investeren. Dankzij het hoge kwaliteitslevel van moderne fitnessapparaten is een combinatie van nieuwe en gebruikte apparatuur een prima oplossing om de kosten beheersbaar te houden.”

Uitgekiend leaseconcept

Ook met het betrouwbare leaseconcept dat Wagemaker samen met twee compagnons via Fitlease aanbiedt, toont de bevlogen ondernemer zijn betrokkenheid met eigenaren van sportscholen en fitnesscentra. “Voor de crisis deden banken nergens moeilijk over. Zelfs een simpel businessplan werd gehonoreerd, waardoor er jarenlang flink geïnvesteerd kon worden. Nu de banken de geldkraan rigoureus hebben dichtgedraaid, moeten ondernemers inventief zijn. Tweedehands apparatuur kan uitgevoerd worden in de huisstijl van een fitnessclub, inclusief logo en kleurstelling. Maar leasen geeft een ondernemer ook lucht. Met een doordacht leaseplan kun je toch investeren en vernieuwen, zonder dat de financiële bodem direct in zicht komt.” Fitlease is een uniek totaalconcept dat toepasbaar is voor zowel nieuwe als gebruikte fitnessapparatuur. Voor een vast maandtarief is de ondernemer verzekerd van kwaliteitstoestellen, reparatie, onderhoud en verzekering. Het leasecontract kent een soepeler acceptatiebeleid en is tussentijds opzegbaar.

Ondernemen uit passie

Zowel starters als ondernemers met jarenlange ervaring in de fitnesswereld kunnen deelnemen aan Fitlease, stelt Rob Wagemaker. Wel heeft hij nog een boodschap voor eigenaren van fitnessclubs. “Ondernemers kijken te veel naar elkaar en stemmen hun marketing af op ontwikkelingen bij andere clubs. Terwijl de meesten ooit zijn gaan ondernemen uit passie. Ik zou zeggen: investeer in je klanten, doe waar je goed in bent en richt je op de toekomst van je eigen club. Dan hou je de focus daar waar hij hoort: bij jezelf.”

www.fitnessoccasions.nl en www.fitlease.nl

Elke ondernemer moet vandaag de dag kwaliteit bieden tegen scherpe prijzen. Ook in de overvolle fitnessbranche dwingt de hevige concurrentie tot onderscheidende bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd groeit het besef dat professionele service niet uitsluitend afhangt van een gelikte locatie en kostbare apparaten.

Tekst Pien Koome

Kwaliteit verloochent zich niet

“Alle toestellen worden in ons filiaal zorgvuldig gereviseerd voordat ze op de markt komen.

We werken met originele onderdelen, waardoor de apparatuur weer jaren mee kan."

Edities