TACOYO: De meest complete groepsles van Nederland

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2015



De beleving van clubs, leden en fysiotherapeuten

De TACOYO groepsles zie je bij steeds meer sportscholen op het rooster verschijnen. Wat opvalt is dat vooral ook de fysiotherapeuten de groepsles omarmen, niet in de laatste plaats omdat ze hun klanten die gericht moeten trainen of leren ontspannen naar TACOYO kunnen doorverwijzen. Verder wordt TACOYO wel eens ‘de meest complete groepsles’ van Nederland genoemd.

Waar andere groepslessen zich vaak richten op één doelstelling; spieren, core, afvallen of ontspannen, richt TACOYO zich op alle facetten, inclusief anti-stress, dit maakt de anti-stress les leuk, uniek en compleet. In dit artikel laten we graag een aantal clubs, leden en fysiotherapeuten aan het woord over TACOYO.

Eddie Wink, fysio-manueeltherapeut: Eigenaar Fysiotherapie Akkrum & Sportschool Switch, Akkrum

“Ruim zes jaar geleden kwam TACOYO op mijn pad en nu draaien we zes groepen. De boodschap bij elke training is om je grenzen te verkennen, maar deze wel te respecteren. TACOYO is een investering in jezelf, veilig en met een hoog rendement, niet zweverig, maar met beide benen op de grond. We zijn van één groep naar inmiddels zes groepen gegaan. De retentie is groter dan 80% bij ons.”

In zijn rol als fysiotherapeut zegt Eddie: “Een actieve rol bij het herstel van lichamelijke klachten is geheel van deze tijd. Een woord als ‘zelfmanagement’ wordt steeds vaker gebezigd. Zelf meer bezig zijn dus. Bezig zijn met je eigen herstel en vervolgens bezig blijven om dingen te voorkomen. En dan heb je nog woorden als ‘therapietrouw’ en ‘zelfdiscipline’. De ontluistering is daar. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan twee derde van de klanten om uiteenlopende redenen niet in staat is de geadviseerde oefeningen vol te houden. (Nivel e.a.) Hoe moet dat nu? Monitoren, coachen, evalueren……of? TACOYO!”

Fysiotherapiepraktijk Bardoel-van Lier, Escharen

Sinds enkele weken staat TACOYO op het lesrooster bij Medifit Grave, een onderdeel van de fysiotherapiepraktijk in Escharen. Ook hier werd na een demo eerst goed gekeken of TACOYO een winner voor de leden zou kunnen worden.

“TACOYO is een mooie aanvulling op ons aanbod”, vertelt Sonja Bardoel, praktijkmanager en sportinstructrice. Bij TACOYO werk je aan je lijf en daarbij is de aandacht voor geest en ontspanning zo geweldig. Veel mensen hebben hier ook echt behoefte aan, dat blijkt wel, gezien de aanmeldingen die binnenkomen.”

Een van de fysiotherapeuten binnen de praktijk, Whitney Steenhuizen, geeft ook groepslessen en is sinds kort Tacoyoinstructrice. Zij vertelt over TACOYO het volgende: “Tegenwoordig zijn we alleen maar aan het rennen en vliegen, nu kun je juist tussen de inspanning een moment van rust voor jezelf pakken. TACOYO is een veelzijdige, cardio-intervaltraining. Ook als iemand minder belastbaar is kun je deelnemen aan TACOYO, maar het bijzondere is dat je de intensiteit flink kan laten toenemen”.
 

"TACOYO is niet te vergelijken met andere groepslessen. Wij kunnen het ieder sportcentrum aanraden.” 
Carol ter Laak, Sportcentrum De Meern.




Dirk Groen, eigenaar Betterfit, Franeker

Sportschool Betterfit uit Franeker is al weer een aantal weken onderweg met TACOYO. Eigenaar Dirk Groen vertelt over TACOYO: “Wij zijn erg blij met de nieuwe groepsles TACOYO. Wij zien steeds meer mensen van alle niveaus mee doen. De 'diehards' onder de sporters kunnen zich prima uitleven en kiezen de zwaardere gewichten, en de echte recreanten zijn blij niet uit de toon te vallen en vragen juist die buurvrouw mee die nog niet aan sport doet.”

Carol ter Laak, mede-eigenaar Sportcentrum De Meern, De Meern

“Met TACOYO hebben wij zeker een goede toevoeging binnen ons lesaanbod gerealiseerd. De leden zijn heel erg enthousiast en ontzettend tevreden over de les. TACOYO is een op zichzelf staande training die niet te vergelijken is met een andere groepsles. Wij kunnen het ieder sportcentrum aanraden.”

“Wij zijn continu bezig om ons te onderscheiden van onze collega-centra in de omgeving, dat doen we al ruim 26 jaar. Ons ledenbestand is zeer gevarieerd van 12-86 jaar, dus we willen een representatief aanbod, afgestemd op hun vraag. Met name de woorden ‘anti-stress les’ spraken ons erg aan. Veel mensen hebben stress gerelateerde klachten, zijn altijd druk door de gehaaste maatschappij waarin wij tegenwoordig leven. De demolessen van TACOYO Nederland zaten dan ook gelijk bomvol. Vooral de afwisseling van actief bewegen en ontspannen spreekt de deelnemers erg aan.”

Bij De Meern vroegen we een aantal leden wat hun ervaring is tot nu toe; Roland van der Horst (44) , Mirjam Verburg (43) , Liz (23) en Mark van Tol (42) deelden hun bevindingen met ons.

Liz: “Ik voel me fitter en meer relaxed sinds ik TACOYO lessen volg. Je bent bezig met zowel je conditie als je spierballen. Bovendien leer je ontspannen. TACOYO is mijn favoriete les.”

Mark: “Na de les voel ik me zo ontspannen dat ik direct mijn bed in wil duiken. De TACOYO les wordt met humor gebracht. Alles kan! Iedereen kan de training doen op zijn eigen niveau.”

Mirjam: “Ik vind de bewustwording / het echt voelen van de ontspanning na de inspanning heel nuttig en leerzaam. Dit kan ik in het dagelijks leven ook meenemen. TACOYO past heel goed in een bewuste levensstijl.”

Roland: “Ik haal veel energie en voldoening uit de TACOYO les. Ik volg de les in de avond en dit heeft positief effect op mijn nachtrust.”


www.tacoyo.nl - info@tacoyo.nl - T 020 - 771 7088


Basisopleiding Tacoyotrainer:
€239,- twee dagen (inclusief lunch)

december 2015: In house opleiding
januari / februari 2016: Midden Nederland
april / mei 2016: Midden Nederland
augustus / september 2016: Midden Nederland
november / december 2016: Midden Nederland


DE VOLGENDE TACOYOCLUBS ZIJN OOK RECENTELIJK GESTART:

  • Club Pellikaan (Body & Mind maand) Amersfoort
  • M&M The NexT Nijkerk (VES)
  • Sportcentrum van Unen Brielle
  • Fastfitness Deinze (BE)
  • Zin van Bewegen Moordrecht (VES)
  • Westland Sportcentrum Monster
  • Bodysport Harlingen Harlingen
  • Fit4u2 BV Heemskerk
  • Movado Sports Goor
Edities