Magicline Open Platform

Verschenen in Bodylife nummer 6 2023


Magicline staat bij velen wellicht bekend als een alles-in-één ledenadministratie software voor fitnesscentra. De laatste ontwikkeling draagt bij het vooruitstrevende karakter van de software: Magicline werkt nu samen met meer dan 80 partners uit de branche die via een interface, de Open API, verbinding maken met de software.

 
Dankzij de nieuwe integraties kunnen professionals in de fitnessbranche Magicline volledig volgens hun behoeften inrichten - of het nu gaat om een EMS studio, een onbemande sportclub of een grote keten met duizenden leden.

Geautomatiseerde processen en efficiënt clubbeheer

Elke interface maakt nieuwe workflows en processen mogelijk die het dagelijkse leven in de club aanzienlijk verbeteren. Oplossingen van derden kunnen worden gebruikt zonder heen en weer te hoeven schakelen tussen verschillende applicaties. Het is niet nodig om twee keer een account aan te maken en processen zijn geautomatiseerd.

Een voorbeeld is de integratie van EGYM: de interface stelt leden in staat om rechtstreeks via hun EGYM app een les te boeken, die direct wordt opgeslagen en getoond in Magicline. Het lid kan vervolgens middels het RFID-bandje op het EGYM-toestel  inloggen. Het gebruik van meerdere leden apps is verleden tijd.

Talrijke netwerkpartners

Naast EGYM maken ook andere partners deel uit van het Open Platform netwerk. Dit zijn onder andere ClubPlanner, milon, Technogym en seca. Ook behoren verschillende incasso- en marketingbureaus tot het netwerk van Magicline.

Deze ontwikkeling stelt fitnesscentra in staat aanzienlijk efficiënter en winstgevender te worden met Magicline. Leden profiteren van een naadloze customer journey en nieuwe digitale mogelijkheden. Trainers aan de andere kant, kunnen fitnessliefhebbers gerichte ondersteuning bieden met weinig moeite, omdat ze zich niet meer hoeven bezig te houden met talloze verschillende tools. Kortom, de lancering van het Magicline Open Platform biedt de professionals in de branche nog meer kansen, omdat zij hierdoor hun alles-in-één software nog beter kunnen personaliseren.

Klik hier om naar de Magicline Marketplace te gaan.
Edities