Discovering the pillars of perfect cardio

Verschenen in Bodylife nummer 6 2023


Met behulp van onderzoek zijn er drie essentiële pijlers voor cardio-oefenaars aan het licht bracht, en daarmee heeft Life Fitness zijn beste console ooit gecreëerd: de Discover SE4.

 
Toen Life Fitness wilde ontdekken wat echt belangrijk was in een cardioconsole, richtte het zich tot de mensen die er echt toe doen: sportschool eigenaren en sporters.
 
"We hebben twee verschillende sets van onderzoek gedaan", zegt productdirecteur Nick Yogerst. "De eerste was met faciliteitseigenaren met de focus op begrijpen welke functies ze zochten en wat ze wilden bieden aan hun sporters. De tweede was gericht op het begrijpen van hoe sporters omgaan met onze consoles: hoe ze door de interface navigeren en waar ze naar op zoek zijn tijdens hun training."
 
Als gevolg daarvan heeft het onderzoeksteam drie belangrijke console pijlers vastgesteld voor cardio-oefenaars.
 
• Pijler 1: immersieve ervaring met hoge kwaliteit touchscreens en geluid, plus eenvoudig te gebruiken functies.
• Pijler 2: connectiviteit met de eigen apparaten van de gebruiker en gemakkelijk leesbare metingen.
• Pijler 3: Persoonlijke begeleiding zoals geleide lessen en suggesties om trainingen te verbeteren.
 
Life Fitness nam al deze informatie mee terug naar zijn ontwikkelingsteams en gebruikte het om de vormgeving van zijn nieuwste en beste console te creëren: de Discover SE4.
 
Verkrijgbaar in twee formaten, 16" en 24", biedt de SE4 leden een immersieve en intuïtieve gebruikersinterface. Touchscreen met hoge definitie van rand tot rand biedt levendige beelden, ongeacht het omgevingslicht, en reageert uiterst snel.

De operator TrainMore was een van de eerste ketens ter wereld die de SE4 installeerde in een van zijn nieuwe vestigingen, Trainmore Noordermarkt.
 
De nieuwste console van Life Fitness wordt ook geleverd met connectiviteit van de beste kwaliteit, zodat sporters met hun eigen draagbare apparaten of mobiele apparaten naadloos kunnen synchroniseren via Bluetooth of NFC en zelfs draadloos hun telefoon of tablet kunnen opladen tijdens het trainen.
 
Om ervoor te zorgen dat de SE4 aan alle vereisten voor gepersonaliseerde begeleiding van de derde pijler voldoet, zijn de consoles volledig uitgerust met Life Fitness On Demand+. Hiermee krijgen faciliteitseigenaren toegang tot een ingebouwde bibliotheek met on-demand lessen voor elke cardio-unit. Daarbij, krijgen ze de mogelijkheid om hun eigen aangepaste video's te uploaden. Dit stelt hen in staat om hun eigen merk op de voorgrond van de cardioconsole-ervaring te plaatsen.
 
De merkopbouwmogelijkheden van de SE4 gaan nog verder dankzij de aanpasbare interface. De aanpassingsopties van de console variëren van het toevoegen van verschillende attract screens tot het uploaden van klantenvideo's en berichten. Dit helpt operators een unieke ervaring voor sporters te bieden, terwijl ze altijd hun merk op de voorgrond houden. Met attracts screen kan je bijvoorbeeld, logo's, digitale marketingassets en video's voor persoonlijke training toe te voegen om de uitstraling en essentie van de club te versterken.
 
Hoewel het slanke uiterlijk en het even strakke ontwerp van de SE4 betekenen dat het perfect past in de stijlvolle clubs van TrainMore, is de naam Life Fitness een garantie voor kwaliteit en duurzaamheid die elke fitnessfaciliteit vereist.
 
Ontdek de SE4 voor uw club:
www.lifefitness.nl/nl-nl/catalog/consoles/discover-se4-console
Edities