ISPO München 2023: nieuwe perspectieven op sport

Verschenen in Bodylife nummer 5 2023
SPO München, 's werelds grootste vakbeurs voor de sportindustrie, zal van 28 tot 30 november zijn deuren openen in het Münchense handelsbeurscentrum. Met ruim 2.000 exposanten in 11 hallen en ruim 50.000 bezoekers verwacht ISPO München een aanzienlijk grotere toestroom aan gasten ten opzichte van vorig jaar. Het motto van deze editie is ‘Nieuwe perspectieven op sport’.
 
Naast de talrijke exposanten, merken en aanbieders van sportoplossingen van over de hele wereld is het middelpunt van dit jaar het Future Lab, een samengesteld gebied met een focus op innovaties, megatrends, digitale transformatie en connectiviteit.
 
Er zal ook een interessant conferentieprogramma plaatsvinden, geopend door niemand minder dan de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede professor Mohammed Yunus. UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini is een van de andere keynote sprekers.
 
Merken, producten, innovaties en oplossingen, maar ook kennisuitwisseling, netwerken, inspireren en nieuwe perspectieven inzien. “ISPO München 2023 biedt niet alleen een blik op de toekomst van de sport, maar opent ook de ogen voor ontwikkelingen op andere gebieden, zoals technologische innovaties, duurzaamheid en sociale impact aan sportmodetrends”, verklaart ISPO-directeur Lena Haushofersamen.
 
In elf hallen biedt ISPO München interessante programma’s, themapodia, hubs, tentoonstellingen en actieruimtes voor exposanten, bezoekers en de totale internationale sportgemeenschap. Al met al een informatief, interactief en een onderhoudend beursprogramma, met een waar festivalkarakter.
 
Bekende sportmerken als Schöffel, Rab / Lowe Alpine, VAUDE, Ortovox, Patagonia, Fjällraven, Jack Wolfskin, Icebreaker, Berg Apparatuur, Komperdell, Kari Traa, ARVA, Bergans, Hestra, Ternua, Picture Organic, Berghaus, VEJA, Scott, Oakely / Bliz, 100%, Fritschi en PLUM presenteren hun producten. De Oberalp Groep en haar merken Wild Country & Evolv en LaMunt, evenals Bauerfeind en PLEIN Sport hebben hun toezegging gedaan te komen. Net als Blackyak, LEKI, Bench, Casco Helme, de L-Fashion Group met Luhta, Icepeak, Rukka, Dachstein en Torstai.
 
Middelpunt Future Lab
Een centraal onderdeel van de beurs is hal B1, met daarin zes themagebieden over innovaties en de transformatie van de sportindustrie. In de Brandnew Area kom je startups en nieuwe merken tegen die in de toekomst de sportindustrie willen beïnvloeden en een revolutie teweeg willen brengen. De winnaars van de ISPO Awards zijn ook aanwezig. In de interactieve tentoonstellingsruimtes van de Digitalize Hub Trends staan de laatste retail-trends ??centraal en bezoekers kunnen deze ervaren in het Innovation Lab. ZEITGEIST, als onderdeel van het Future Lab en een platform voor urban streetwear en fashion, is een nieuwkomer bij ISPO München 2023.
 
Nobelprijswinnaar voor de vrede professor Muhammad Yunus in München
Na de succesvolle kick-off van vorig jaar biedt het Future Lab Mainstage nu ruimte aan maximaal 500 bezoekers. Ook het interactieve conferentieprogramma met daarin inspirerende key notes, interviews en workshops met de nodige prominenten uit de internationale sportindustrie is verder uitgebreid. De conferentie wordt geopend op 28 november om 9.30 uur door Nobelprijswinnaar Yunus. Hij is de oprichter van de Yunus Sports Hub, dat de positieve kracht van sport gebruikt om sociale problemen aan te pakken. Waarden als inclusiviteit, sociale rechtvaardigheid en duurzame ontwikkeling vormen de kern van de openingstoespraak.
 
Nog een topspreker: UNHCR-ambassadeur Yusra Mardini
De sprekersopstelling op ISPO München 2023 is bijzonder divers. Daartoe behoort ook de olympische zwemster en de jongste UNHCR-ambassadeur Mardini, die op de tweede beursdag om 10.30 uur het hoofdpodium opent. Ze gaat in haar inspirerende en ontroerende verhaal in op de kracht, moed en het doorzettingsvermogen van de miljoenen mensen die momenteel op onze wereld op de vlucht zijn. Mardini ontving talrijke onderscheidingen, zoals de Bambi in de categorie Stille Helden, de The Girls Award van de UNICEF Global Goal Awards en de Made For More Award in de categorie Hero. Bovendien werd ze opgenomen in de lijst van de dertig meest invloedrijke van het tijdschrift TIME Tieners.
 
“Ons doel is om een breed scala aan persoonlijkheden en partners te presenteren die door diversiteit, diepgang en relevantie leidend zijn voor de sportwereld. Met professor Muhammad Yunus en Yusra Mardini hebben we twee veelzijdige en inspirerende persoonlijkheden overtuigd om onze gasten in te inspireren. We willen de line-up nog verder gaan uitbreiden”, vertelt Haushofer. “Onze bezoekers kunnen rekenen op andere topsprekers gelukkig zijn."
Edities