Be More Fit Solutions: ‘Wij zijn geen dozenschuivers’

Verschenen in Bodylife nummer 5 2023


Wil jij een fitnessclub beginnen of vernieuwen? Dan jeuken de handen van Ruud Morees en Joop de Boers om met jou aan de slag te gaan. De ervaren fitnessprofessionals zijn een paar jaar geleden BeMore Fitsolutions begonnen en de leverancier van fitnessapparatuur, accessoires en turn key fitness concepten blijft groeien. En niet door in massa te denken, maar met volop aandacht voor het individu.

 
De periode waarin Morees en De Boers met BeMore Fitsolutions startten, kon qua timing op z’n zachtst gezegd wel iets gunstiger, daags voor de coronalockdown in begin 2020. Maar de compagnons zetten vervolgens hun schouders eronder en stoomden zichzelf optimaal klaar voor betere tijden. Die zijn inmiddels aangebroken voor de twee voormalig collega’s van een internationale fitnessleverancier.
 
“We hebben de wind in de zeilen en groeien sterk”, vertelt Morees. “In januari 2024 gaan we verhuizen naar een groter pand in de Rijp in Noord-Holland, waar we kantoor zullen gaan houden en een grote ruimte voor opslag en installatie voorhanden hebben. We werken inmiddels met acht man samen, ieder heeft zijn eigen vakgebied. De laatste die bij ons is aangesloten gaat de social media-kanalen beheren. Zo blijven we zorgvuldig kijken naar mogelijkheden om ons team verder te versterken.”
 
Met beleid en verantwoord verder groeien, dat is de missie van Morees en De Boers. “Wat ons onderscheidt van de grotere, internationale leveranciers, is dat de lijntjes tussen ons en de klanten nog korter zijn”, zegt De Boers. “We hechten heel veel waarde aan persoonlijke aandacht voor onze klanten. Daardoor kunnen we ook heel snel schakelen als er vragen of verzoeken zijn. Er is daardoor meer tijd en ruimte om mee te denken over welke apparatuur of oplossingen een ondernemer daadwerkelijk verder kunnen helpen richting de toekomst. We bieden producten en advies op maat. Onze oplossingen zijn financieel zeer aantrekkelijk.”
 
Complementair
Morees en De Boers maakten het naar eigen zeggen mee, bij een vorige werkgever, dat een gebrek aan persoonlijke aandacht en interesse, mede door de omvang van een bedrijf, ten koste ging van de klanten. “Ruud en ik wilden het daarom anders aanpakken toen we samen besloten om BeMore Fitsolutions te beginnen. Wij zijn geen dozenschuivers, in de zin van de pakketten bij klanten afgeven en door. Wij willen echt een band opbouwen met onze klanten met wie we samenwerken. Als we hen beter leren kennen, kunnen we inspelen op bepaalde ontwikkelingen of innovaties die gaande zijn en waar zij wat aan kunnen hebben”, aldus De Boers.
 
“We zien onszelf ook meer als specialisten”, vult Morees aan. “We willen niet hetzelfde gaan aanbieden als de grote merken, maar kijken ook breder in de markt. Daarvoor zetten we ook onze kennis en ons netwerk in. Joop en ik hebben gezamenlijk ruim vijftig jaar ervaring in de fitnessbranche. Bij mij staan aftersales en het nakomen van beloftes hoog in het vaandel. En veel klanten zullen mij kennen als dé ambassadeur van BH Hi-Power.”
 
De Boers: “Ruud en ik passen qua karakters goed bij elkaar en vullen elkaar daardoor ook aan binnen BeMore Fitsolutions. Ruud is iemand die bij wijze van spreken zelfs in het donker een loopband zonder problemen in elkaar kan zetten. Ik zit zelf meer aan de saleskant. Ik, bekend geworden bij grotere en kleinere sportscholen. En met mijn kennis van fysiotherapie en de medische wereld kan ik de klanten van breed georiënteerde adviezen voorzien. Ruud en ik weten heel goed wat we aan elkaar hebben en zijn complementair aan elkaar. En we delen een voorliefde voor kibbeling. Als we samen onderweg zijn, gaan we altijd op zoek naar de beste lokale visboer, haha.”
 
Innerva
BeMore Fitsolutions staat voor advies, sales- en service, maar is dus bovenal aanbieder van concepten en oplossingen. Het assortiment van BeMore Fitsolutions bestaat uit FFiTTech uit Portugal, Gungnir of Norway, Cardioscan uit Duitsland en Fluid Power Zone uit Australië. En Morees en De Boers zijn voor deze fabrikanten de exclusieve leveranciers in de Benelux. BeMore Fitsolutions is ook ondersteunend bij Impulse en BH Fitness.
 
Morees en De Boers hebben nu ook de handen ineen geslagen met Innerva, een wereldwijde Britse leverancier van innovatieve oplossingen en toestellen op het gebied van gezondheid en welzijn. “Innerva levert inmiddels 34 jaar kracht ondersteunende toestellen aan sportscholen en recreatiecentra, maar ook aan verzorgingshuizen en revalidatiecentra. Met hun oplossingen kunnen ouderen en ook mensen met gezondheidsproblemen in beweging blijven. Dat zorgt ervoor dat de gebruikers ook een mentale boost krijgen, omdat ze inzien wat ze nog wel kunnen met hun lichaam, in plaats van wat ze niet meer kunnen”, vertelt De Boers.
 
Innerva heeft klanten over de hele wereld: van het Midden-Oosten tot Australië en van China tot Europa. “En wij kunnen nu met trots zeggen dat we in december en begin volgend jaar de eerste twee studio’s gaan starten in Nederland. Innerva heeft 150 locaties in het Verenigd Koninkrijk en is ook sterk vertegenwoordigd in Frankrijk. In Noorwegen zijn er zestig studio’s en in Oostenrijk en Duitsland vijftien. Het concept van Innerva past mooi binnen in onze visie van naar de toekomst kijken en daarop inspelen met toestellen en oplossingen die nog niet geïntroduceerd zijn in Nederland. De gemiddelde gebruiker van de toestellen is 66 jaar. Dan is het aan ons, als BeMore Fitsolutions, om in te spelen op wat ervan de markt en dus de ondernemer wordt gevraagd. We willen onze klanten helpen om hun onderneming optimaal in te kunnen richten voor een duurzame toekomst”, aldus De Boers en Morees.
 
Ga voor meer informatie over BeMore Fitsolutions naar www.bemorefitsolutions.nl of neem contact op via info@bemorefitsolutions.nl.
Edities