Veertig jaar onder de VES-paraplu: Een geslaagd jubileumfeest  

Verschenen in Bodylife nummer 5 2023
p zaterdagavond 30 september vierde de oudste fitnessorganisatie van Nederland, de Vereniging Exclusieve Sportcentra, haar 40 jarig jubileum. Veertig jaar verder en nog steeds springlevend. De vereniging doet er steeds meer toe in haar streven om de fitnessmarkt naar een hoger niveau te brengen. De VES-ondernemers vinden elkaar in hun ambitie om de kwaliteit te verhogen en klanten excellente dienstverlening te bieden.
 
Het jubileumfeest, dat plaatsvond onder het motto "40 jaar onder de VES-paraplu," bracht oprichters, huidige leden en een icoon uit de fitnesswereld samen voor een gezellige avond.
 
De voormalige kapel van De Guldenberg in Helvoirt met de unieke steam punk ambiance diende als locatie voor dit bijzondere evenement. De avond begon met een feestelijk welkom voor alle gasten, inclusief de VES-oprichters Han Mulder en Tino Hoogendijk, evenals een vertegenwoordiging van de allereerste VES-leden. De huidige VES-voorzitter, Han de Hair, nam het podium om de aanwezigen mee te nemen op een reis door de geschiedenis van de VES, waarbij hij de groei en ontwikkeling van de organisatie in de afgelopen vier decennia benadrukte.
 
Een hoogtepunt van de avond was de inspirerende speech van de oprichter van VES, Han Mulder, die de passie en visie achter de organisatie belichtte. Zijn woorden weerspiegelden de inzet en toewijding die aan de basis liggen van de VES.
 
De avond vervolgde met een bijdrage van niemand minder dan aerobicsicoon Debbie Jenner, ook wel bekend als Doris D. Met een sportcarrière van inmiddels 40 jaar in Nederland deelde ze haar eigen sportreis met de aanwezigen. Haar verhaal bracht veel herkenning en gelach teweeg, vooral bij het zien van foto's en clips uit die tijd. Debbie Jenner's invloed op de fitnessbranche is nog steeds merkbaar en heeft velen geïnspireerd.
 
Na een informeel 'walking diner' was het tijd voor feest, begeleid door de fantastische liveband Acoustic Maniacs. Tijdens de avond werden speciale jubileum awards uitgereikt aan alle VES-leden. Deze waren er in verschillende categorieën, variërend van brons voor nieuwere leden, zilver voor clubs met tussen de 10 en 20 jaar lidmaatschap, goud bij een lidmaatschap tussen 20 en 30 jaar en tot slot platinum voor degenen die de VES al ruim 30 jaar trouw zijn. Inmiddels is er een jonge generatie VES-ondernemers opgestaan die de komende jaren steeds meer hun stempel zal gaan drukken op de organisatie.
 
Het jubileumfeest van de Vereniging Exclusieve Sportcentra was een viering van veertig jaar toewijding aan kwaliteit, innovatie en gemeenschap in de fitnesswereld. Het was een avond vol warmte, herinneringen en vooruitzichten. De organisatie kijkt terug op een prachtig feest en willen (wil) alle aanwezigen bedanken voor hun bijdrage aan deze bijzondere mijlpaal. Op naar het volgende lustrum, waarbij de VES haar missie voortzet om de fitnessbranche naar nieuwe hoogten te brengen.
 
Edities