- Voorbeschouwing FIBO

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2014
FIBO: gezondheid als centraal thema

Een betere gezondheid dankzij bewegen; training gericht op het verbeteren van de gezondheid wordt steeds belangrijker, in preventie zowel als een ondersteuning van een therapie. Deze trend zien we ook terug in de FIBO, de toonaangevende internationale vakbeurs voor Fitness, Wellness & Health die wordt gehouden van 3 tot en met 6 april in Keulen. Gevolg daarvan is dat de FIBOmed, nu geconcentreerd in hal 7, voor het tweede jaar op rij groter is geworden.

State-of-the-art training apparatuur, intelligente concepten voor het bevorderen van de gezondheid, up-to-date lezingen van specialisten en events boordevol actie: de FIBO biedt niet alleen het beste overzicht van de markt wereldwijd, maar maakt ook direct contact mogelijk met producenten en hun innovaties. Ook de bedrijven van buiten Europa maken gebruik van de FIBO om hun innovaties te presenteren, zelfs als wereldprimeur. Op de FIBO 2013 presenteerden 670 producenten zich, de verwachting is dat dit aantal dit jaar weer minimaal gehaald zal worden. Ook worden circa 100.000 bezoekers verwacht uit 100 landen.

1ste Europese Health & Fitness Forum

In 2014 gaat de FIBO al op 2 april van start met een pre-opening event – het 1e Europese Health & Fitness Forum, gezamenlijk georganiseerd door de FIBO en de European Health and Fitness Association (EHFA). Het forum, met als thema ‘Europe Active 2025’ biedt een compleet beeld van de toekomstige opties voor de health en fitness sector, zowel vanuit een nationaal als een internationaal perspectief. Zo zal, bijvoorbeeld, een onderzoeksrapport ‘Plan for Growth / Europe Active 2025’ worden gepresenteerd waarin demografische, gezondsheids- en economische trends in Europa worden beschreven en wordt gekeken naar de rol die fitness speelt voor de bevolking.

Speciale zones voor fitness en health

In samenwerking met de Ärzte Zeitung biedt de speciale presentatie ‘Meetapparatuur en diagnosticering’ informatie over de meest recente ontwikkelingen op onder meer het gebied van het vroeg herkennen van ziektes, fysieke diagnosticering en daarop gebaseerde apparatuur en medische oefentherapie.

De ‘Physiopraxis 2020 (Physical therapist office 2020)’ zone biedt bijna 200 m² boordevol met ideeën voor elke fysiotherapeut; die kan er alles vinden, van een state-of-the-art entreehal van een fysiotherapiepraktijk tot moderne design opties, van innovatieve kleine en grote apparaten en toestellen tot en met revalidatie-behandelingen.

Het ‘Active Office’ in Hall 8 belicht het thema ‘gezondheids-gerichte fitness op de werkplek’ en doet dat op een praktische wijze door het te presenteren als een ondekkingsplatform.

FIBOmed Congres

Gelijktijdig met de vakbeurs zal op 4 en 5 april het FIBOmed Congres plaatsvinden, het 2e Interdisciplinare Congres voor Bewegingsgeneeskunde. Onder het motto ‘Beweging is het medicijn van de 21e eeuw’ worden de thema’s van de FIBOmed uitvoerig behandeld in een reeks van lezingen en seminars. Belangrijke onderwerpen zijn onder andere ‘De rol van fysieke activiteit voor de bevordering van preventie en gezondheid’, ‘De interactie tussen doktoren, fysiotherapeuten, zorgverzekeraars, bedrijven en sportcentra’ en ‘Sport als medicijn’. Het congres richt zich op een publiek van deskundigen zoals sportfysiotherapeuten en huisartsen, sportwetenschapers en opleiders, fitness trainers en instructeurs. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met Springer Medizin en de uitgeverij Ärzte Zeitung Verlags-GmbH, en ondersteund door de Duitse Sportuniverstiteit van Keulen en de Duitse Vereniging voor Sportgeneeskunde en Preventie.

Fysiodag

De Fysiodag wordt op de zaterdag van de FIBO gehouden in samenwerking met Thieme Verlag en de advanced-training leverancier FiHH - Das Fortbildungsinstitut en is speciaal voor fysiotherapeuten. In hun lezingen beschrijven de sprekers op de Fysiodag het brede spectrum van preventie, dat loopt van gezondheidsbevordering op de werkplek tot individuele instructie voor specifieke klanten en patiënten. Het belangrijkste onderwerp van het event is gezondheids-georiënteerde sportfysiotherapie. Topics zijn onder andere fitness voor ouderen, hardlopen voor patiënten met arthritis, postoperatieve training voor patiënten na een kraakbeenoperatie, functional training voor de heupgewrichten, en het optimaliseren van workouts en het behouden van de focus bij de training. Deelnemers aan dit event krijgen 8 training credits.

FIBO INNOVATION

AWARD 2014

Menig standhouder op de FIBO maakt gebruik van de gelegenheid om zijn nieuwe producten te presenteren aan een internationaal publiek. De jury, die wordt samengesteld door TÃœV Rheinland, heeft al bijna 14 jaar de keuze uit een overvloed aan producten die dingen naar de Awards.

Voor deze editie worden producten en concepten tot de competitie toegelaten die een bewijs zijn van een innovatieve ontwikkeling voor de gehele markt en die niet langer dan een jaar verkrijgbaar zijn.

Voor dit jaar is het aantal categorieën uitgebreid waarin een Award kan worden gewonnen. De FIBO Innovation Award wordt nu dus in de volgende vijf categorieën uitgereikt:

1. Trainingsapparatuur voor fitness, revalidatie en preventie

2. Gezondheidsbevordering (producten en diensten)

3. Interieur & Design

4. Wellness & Beauty

5. Trainingsconcepten (bijvoorbeeld Functional Training, Group Fitness)

De genomineerde producten worden tijdens de FIBO gepresenteerd op het speciale INNOVATION FORUM in hal 9. Op de tweede beursdag, vrijdag 4 april, kiest de jury uit de genomineerde producten de winnaars van de FIBO INNOVATION AWARD evenals het gouden zegel op het INNOVATION FORUM.

Foto’s: FIBO

I body•LIFE 2I2014

fibo I branche actueel

body•LIFE 2I2014 I

Op de FIBO presenteren zich onder (veel) meer de volgende ondernemingen. Een bezoek aan deze stands is zeker de moeite waard!

Milon blijft innoveren

Het Milon Cirkel concept staat als een huis. Milon is dé partner voor kwaliteitscentra die zich willen onderscheiden van de budget clubs. Tegen de trend in slagen de klanten van Milon erin om hun omzet per lid gevoelig te verhogen. Gezien de resultaten die de fitnesscentra met de Milon Cirkel behalen is er geen enkele reden het concept te veranderen. Toch zoekt Milon altijd naar verbeteringen. Op de FIBO zal Milon zijn nieuwste innovaties uitgebreid tonen. Naast het inmiddels met succes draaiende softwarepakket Milon Care, waarbij de trainers nóg meer grip hebben op de leden, zullen ook de nieuwe trainingsvormen te bewonderen én ervaren zijn. Milon biedt namelijk de mogelijkheid tot een isokinetische krachttest, adaptief trainen en isometrisch trainen. Met deze extra mogelijkheden gericht op meer afwisseling én meer resultaat voor de gebruiker, toont Milon wederom aan dat het voorop loopt als het gaat om innovaties in kwalitatief hoogwaardige trainingsvormen. Kom kennismaken met het originele Milon Cirkel concept. Ervaar de manier van trainen, het marketingconcept en de uitgebreide begeleiding en service die het Milon Team levert.

Milon is te vinden in hal 7, standnummer E31. Uiteraard zijn alle medewerkers van Milon Benelux aanwezig om uw vragen te beantwoorden en ons uitgebreide succesconcept toe te lichten.

Transatlantic Fitness

Transatlantic Fitness staat in 2014 voor de vijfde keer op de FIBO. Dit is voor velen de perfecte gelegenheid om alles te weten te komen over de producten die wij aanbieden. Wilt u uw huidige inrichting van uw sportschool, gym of lesruimte vernieuwen, dan is dit de kans om alle nieuwe mogelijkheden te bekijken. Waar Transatlantic Fitness in 2009 begonnen is in Duitsland en sindsdien zijn netwerk heeft uitgebreid, is er in januari 2013 een nieuw kantoor gevestigd in Amsterdam met de exclusieve importrechten van TRX-producten voor zowel Nederland als België. Dit voorjaar zullen wij voor deze twee landen ons assortiment gaan uitbreiden met nieuwe merken, hierover volgt later meer bericht. Uiteraard zullen er op de stand van Transatlantic Fitness zeer speciale aanbiedingen te verkrijgen zijn voor de snelle beslissers. Bezoek Transatlantic Fitness op de FIBO in hal 9 stand B / 01. We kijken er naar uit u in Keulen te mogen verwelkomen.

Nieuw op FIBO: Polar Flow app voor Clubs

Veel clubs in Nederland maken al gebruik van de gratis Polar Indoor Team app voor groepsbegeleiding. De nieuwe Polar app voor clubs, small group en groepsles instructeurs geeft de inspanning weer van iedere deelnemer, die een Polar H6 of H7 Bluetooth Smart hartslagsensor draagt. Sluit de iPad aan op een groot scherm en uw leden zien in één oogopslag hun naam, hartslag, verbrande calorieën en hartslagpercentage. Streef naar een gezamenlijk doel door een Challenge aan te maken om samen 10.000 calorieën te verbranden. Met de Polar H6 of H7 hartslagsensor worden uw leden onderdeel van het Polar Bluetooth Smart Ecosysteem; het meest complete begeleidingssysteem voor sporters.

Beide sensoren werken naadloos met alle Polar apps, de nieuwste trainingscomputers, de

Polar Loop activity tracker en geven tevens de hartslag weer op de cardio apparatuur (H7). Alle trainingsinformatie wordt opgeslagen in de Polar Flow online trainingscommunity. 

Met het ecosysteem van Polar verdwijnen de muren van de club en ontstaan er unieke

begeleidingsmogelijkheden voor clubleden, ongeacht de locatie of sport. 

Bezoek Polar op Fibo en ontdek nog veel meer innovaties  â€“ Hal7,F30

Virtuagym Professional

Ook Virtuagym Professional is dit jaar weer op de FIBO aanwezig, ditmaal met een stand die twee maal zo groot is als het afgelopen jaar. Het team van Virtuagym zal op de FIBO live demo's van hun software geven, die ondersteuning biedt voor alle aspecten van een fitnessonderneming. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar razendsnel doorontwikkeld, deels voortbouwend op de feedback van hun gebruikers. Hierdoor is het programma nóg gebruiksvriendelijker geworden. Ben je benieuwd naar hun alles-in-één software? Dan moet je zeker een kijkje komen nemen bij stand D/15 in Hal 8.

www.virtuagym.com

Mobee Benelux

"Mobee Benelux, aanwezig op de FIBO, maak kennis met de nieuwe methode van meten.”

Hét recept voor een betere levenskwaliteit en goede sportprestaties is optimaal bewegen. De vernieuwende meetapparatuur van het Duitse Mobee, sinds kort verkrijgbaar in Nederland, maakt dit mogelijk!

Door het Mobee device op het lichaamsdeel rondom de gewrichten te plaatsen, kunt u als fysiotherapeut of trainer de gewrichtsmobiliteit van uw klant digitaal analyseren en registreren. Met deze nieuwe informatie kunt u functioneel trainen, klachten verhelpen, blessures voorkomen en prestaties maximaliseren. Als professional biedt u met Mobee een nieuwe service, die uw bestaande klanten begeleidt en motiveert en waarmee u nieuwe doelgroepen aantrekt. Van (top)sporters tot bewegende consument die op een verantwoorde manier willen blijven bewegen. Haal het beste uit mobiliteit!

Hal 8 (Stand E49) 

 www.mobee.nl

Volop innovatie op de Life Fitness stand tijdens FIBO

Ook dit jaar benadrukt Life Fitness haar status als innovatief marktleider. Tijdens de komende FIBO-editie zijn er weer een aantal interessante productontwikkelingen te zien op stand B34 in hal 6. Om te beginnen met het vervolg op Synrgy360. Na de succesvolle lancering van de verschillende Synrgy360 modellen in voorgaande jaren, wordt nu SYNRGY360 Bluesky geintroduceerd. De naam zegt het al, Life Fitness komt voor het eerst met een trainingsysteem voor buiten.

Ook het portfolio van de Discover cardiolijn wordt met de PowerMill Climber en de FlexStrider flink uitgebreid. Deze twee nieuwe cardiobewegingen bieden nu nog meer cardiovariatie. Met de variabele paslengte van de FlexStrider zijn alle bewegingen, van een korte stepbeweging tot een lange elliptische beweging, mogelijk. De PowerMill, die tevens beschikbaar is voor de Integrity Series, is als traploopmachine ideaal voor high intensity training. Daarnaast introduceert Life Fitness technologie die draadloos Asset management mogelijk maakt op alle cardiolijnen via het LFconnect systeem.

Op het gebied van kracht wordt de nieuwe Insignia Series geintroduceerd. Deze krachtlijn is de nieuwe standaard voor selectorized krachttoestellen met bewezen biomechanica en stijlvol design.

Naast al deze innovaties wordt ook nog eens het 25 jarig jubileum van Hammer Strength gevierd. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan de Life Fitness stand tijdens FIBO.

Elliptigo maakt vliegende start in 2014

Dit voorjaar al 5 nieuwe clubs van start met elliptigolessen waaronder de eerste in België (Greenalive in Bonheiden).

Steeds meer clubs richten zich op het aanbieden van outdoor activiteiten. Echter, clubs die zich willen onderscheiden van de vele Bootcamp-achtige activiteiten doen er goed aan om eens te kijken naar de Elliptigo.

Dit unieke trainingstoestel combineert het beste van hardlopen, fietsen en de crosstrainer uit de fitnessclub – maar dan voor buiten.

Dus een oplossing voor :

* fervente gebruiker van de loopband en/of crosstrainer die ook graag buiten sport (> 50%)

* de buitensporter die géén zin heeft om binnen te sporten.

Bezoek ons op de FIBO (hal 5.2 / stand B 32) voor meer informatie en

maak kans op één van de drie geheel verzorgde outdoor Elliptigo-clinics

op locatie bij uw club t.w.v € 500.

Welke Ledenwerftroef speelt u?

• Hoe fit is Nederland: sucesvol positioneren in preventieve gezondheidszorg

• Rugonderzoek: oplossingsgericht positioneren op paramedisch gebied

• Slim Belly onderzoek: vers van de pers: 200 deelnemers in Vlaardingen!

• Afslankonderzoek: toon uw expertise op gebied van afslanken

Uw voordelen:

• Succes bij de inactieve doelgroep

• Verbluffende resultaten

• Deze concepten zijn bewezen succesvol

• U scoort altijd

Meer informatie bij Greinwalder Marketing | Consulting

FIBO Hal 8, info@greinwalder.com, tel. 062 - 82 46 319

Better Belly

Better Belly® heeft haar concept uitgebreid tot een totaaloplossing voor haar klanten. Waar men eerst alleen het product kocht, bestaat er nu de mogelijkheid voor een "Full Service" oplossing. Hierbij kunt u denken aan complete marketing ondersteuning met passend materiaal voor het concept, opgemaakt in uw eigen huisstijl. De conceptuitbreiding van de Better Belly is tot stand gekomen in samenwerking met Manfred Messlender (grondlegger van het Airpressure-Bodyforming-Concept (ABC-one)). De langdurige samenwerking die Better Belly met Manfred is aangegaan, zal de basis vormen voor een nog groter succes voor zowel Better Belly als haar klanten. Bezoek ons tijdens de FIBO en we leggen u graag uit hoe ook u een "Return On Investment" tot maar liefst 500% kunt behalen. Vele clubs gingen u reeds voor en met succes. Onder het motto: Minimale investering - Maximaal resultaat, nodigen wij u van harte uit om langs te komen: (Hal 8 Stand nr. C46)

Graag tot 3 - 6 April tijdens de FIBO.

Edities