Maak kennis met de nieuwe Hammer Strength Performance Trainers

Verschenen in Bodylife nummer 5 2021


Vol trots presenteerde Life Fitness op 26 en 28 oktober in België en Nederland de nieuwe Hammer Strength Performance Trainers. In Fanatics Sportsclub in Mortsel (België) en bij Box 'n Fit in Barendrecht werden de HD Tread, HD Air Bike en HD SPARC feestelijk onthuld. De performance trainers van Hammer Strength zijn bedoeld voor intensieve intervaltrainingen.


De Hammer Strength HD Performance Trainers maken vanaf nu onderdeel uit van het portfolio van Hammer Strength, onderdeel van de Life Fitness Family of Brands. Life Fitness helpt clubs hiermee om small group performance experiences aan te bieden die professionele resultaten opleveren en tegelijkertijd de kracht van de groepsdynamiek benadrukken. Met de nieuwe lancering worden de HD Tread, HD Air Bike en HD SPARC essentiële onderdelen van het uitgebreide portfolio van Hammer Strength.

Op dinsdag 26 oktober werd de nieuwe lijn onthuld bij Fanatics Sportsclub in het Belgische Mortsel, waarna twee dagen later in Barendrecht bij Box 'n Fit ook de Nederlandse lancering volgde. Ook de Belt Squat en de Glute Drive (voor het onderlichaam) en de T-bar Row (voor het bovenlichaam) waren te zien bij de events. Deze drie toestellen werden eerder dit jaar toegevoegd aan de Hammer Strength plate-loaded lijn. Life Fitness-countrymanager Benelux Thomas Hoeven verrichtte op beide locaties de onthulling van de performance trainers, waarna twee trainers een demonstratie gaven om te laten zien waartoe de HD Tread, HD Air Bike en HD Sparc in staat zijn. Aanwezigen werden daarnaast in de watten gelegd met gezonde hapjes, aangevuld met gezonde smoothies, bereid door gespecialiseerd barpersoneel.GEEN GEDOE, MAXIMALE RESULTATEN
De nieuwe toestellen creëren een grenzeloze ervaring in fitnessclubs, boutique studio's en andere trainingscentra: sprinten op maximale snelheid met de HD Tread, indrukwekkende trainingsintervallen op de HD Air Bike en een niet-schokkende aandrijving op de HD SPARC. Kortom, een nieuwe performance experience! De Hammer Strength Performance Trainer-consoles zijn eenvoudig en direct te gebruiken. Ze starten snel en hebben voorgeprogrammeerde trainingen. Snel, eenvoudig en responsief voor feedback met betrekking tot prestaties. Binnen enkele seconden kunnen sporters de grenzen voor hun trainingen verleggen, zonder gedoe, met maximale resultaten. Tijd om nog dieper in te gaan op de drie nieuwe performance trainers uit het Hammer Strength-portfolio.

HD SPARC

De HD SPARC is de ultieme prestatietrainer voor explosie en kracht zonder nadelige invloed op knieën of gewrichten. Het vereist power vanuit bovenbeen- en bilspieren die ideaal is voor het ontwikkelen van optimale kracht en sprintsnelheid.

BIOMECHANISCH VERFIJND
De HD SPARC activeert de bilspieren en hamstrings om neerwaartse kracht te creëren. Dit vertaalt zich in acceleratie, snelheid en explosieve training. Tien weerstandsniveaus maken zeer afwisselende trainingen mogelijk, waarbij de nadruk ligt op snelheid of krachtintervallen.

METEN. VERBETEREN. HERHALEN.
Op de console van de Hammer Strength HD SPARC worden in realtime belangrijke prestatiegegevens gemeten. Essentiële metingen zoals tijd, afstand, SPM, wattage en niveau bieden een efficiënt overzicht van de prestaties.

CONFIGUREER JE RUIMTE
De HD SPARC kan eenvoudig worden verplaatst met behulp van de geïntegreerde wielen. Zo kan de indeling van de ruimte gemakkelijk aangepast worden om veel meer variatie in de programmering aan te brengen. Door de gemakkelijke verplaatsing kan de ruimte op talloze verschillende manieren geconfigureerd worden.

HD TREAD

De Hammer Strength HD Tread is een duurzame, zelf aangedreven, gebogen loopband en speciaal ontworpen voor prestatiegerichte sporters. Snel, efficiënt en zwaar genoeg om te voldoen aan de normen en verwachtingen van topatleten.

GEBOGEN ONTWERP
Het gebogen ontwerp van de zelf aangedreven Hammer Strength loopband stimuleert het contact van de midden- tot voorvoet voor een snelle acceleratie en sprinten op volle snelheid. De gebruiker heeft de volledige controle over de sprintmechanica en de snelheid van de band. Dit elimineert de interferentie van de machine en legt de focus op de gebruiker.

CONFIGUREER DE RUIMTE
Net als de HD SPARC kan de HD Tread eenvoudig worden verplaatst met behulp van geïntegreerde handgrepen en wielen. Zo kan de indeling van de ruimte gemakkelijk aangepast worden en meer variatie in je programmering worden aangebracht.

METEN. VERBETEREN. HERHALEN.
Op de console van de Hammer Strength HD Tread wordt in realtime belangrijke prestatiegegevens gemeten, evenals op de HD SPARC. Essentiële metingen zoals tijd, snelheid, verbrande calorieën, wattage en hartslag bieden een efficiënt overzicht van de prestaties van leden.

HD AIR BIKE

De Hammer Strength HD Air Bike is niet zomaar een fiets. De robuuste fiets kan tegen een stootje en doorstaat de intensieve trainingen van sporters. Investeer in een prestatietrainer die lang meegaat en die de uitdagingen van zelfs de meest veeleisende sportfaciliteiten aankan.

RIEMAANDRIJVINGS- SYSTEEM
Het hoogwaardige riemaandrijvingssysteem is geschikt voor alles wat leden erop loslaten. De soepele en gelijkmatige beweging zorgt ervoor dat leden hun gedachten niet bij de training hoeven te houden en het test hun intensiteitsgrenzen.

VERSTELBARE AIRGUARD
De HD Air Bike bevat een unieke verstelbare AirGuard die de richting van de luchtstroom verandert tijdens intense intervallen.

LCD CONSOLE MET PRESTATIEMETINGEN
Op de LCD-console van de HD Air Bike worden belangrijke prestatiegegevens gemeten. Essentiële metingen zoals tijd, snelheid, verbrande calorieën, toerental, watts en hartslag bieden een overzicht van de prestaties en bieden inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

MULTI-GRIP HANDGREPEN
Multi-grip handgrepen bieden voor een groot aantal verschillende soorten sporters een comfortabele en ergonomisch verantwoorde grip.

WIELEN VOOR EENVOUDIG TRANSPORT
Dankzij de extra grote wielen kun je de fiets snel en eenvoudig verplaatsen naar de plek waar je hem nodig hebt - voor een training of om hem op te bergen.

VERSTELBAAR ZITJE
Een aluminium zadelpen met verstelling aan de voor- en achterzijde heeft een premium uitstraling voor optimaal comfort en prestaties.

Neem voor meer informatie contact op met Marketing.Benelux@lifefitness.com of bezoek www.lifefitness.nl
Edities