NUL30GYM: kleinschalige en persoonlijk gerichte club

Verschenen in Bodylife nummer 1 2024


Nog geen twee jaar geleden waagde Ali Acharki de sprong in het diepe door voor zichzelf te beginnen met de kleinschalige, persoonlijk gerichte club NUL30GYM in Utrecht. Ervaring met de materie had hij in overvloed, alleen was het steuntje in de rug dat hij kreeg vanuit BeMore Fitsolutions zeer welkom. “Als beginnende ondernemer voel je je wat onzeker. Het hielp me echt hoe deze mannen met mij meedachten.”


Ook al bestaat NUL30GYM in het Utrechtse stadsdeel Overvecht pas anderhalf jaar, Ali Acharki heeft een track record om ‘u’ tegen te zeggen. “Tijdens mijn opleiding aan de Sportacademie mocht ik stage lopen bij David Lloyd. Daar werkte ik keihard om mezelf te bewijzen, met als resultaat dat ik er een baan aangeboden kreeg als fitnesscoach. Vervolgens groeide ik door tot instructeur bij groepslessen en voor kinderen, personal trainer, kidscoördinator en sportmanager, verantwoordelijk voor alle activiteiten.” Mooie carrièrestappen gedurende een periode van tien jaar, maar er bleef kennelijk energie over.

“Werken bij Bootcamp Utrecht - vijf jaar lang - en bij de KNVB om een mix van conditietraining en fitness te geven deed ik er nog naast. Ik maakte een hoop uren, ja. Nou zat er altijd al iets van ondernemerschap in mij en had ik de droom om ooit iets voor mezelf te beginnen. Corona bracht me wel in twijfel, daarom gunde ik mezelf de tijd om me rustig te oriënteren en naar een pand te zoeken. ‘Tja,’ dacht ik, ‘ondernemen betekent dat je risico’s niet uit de weg gaat.’ Op 3 oktober opende ik, na een maandenlange verbouwing, mijn locatie aan de Nevadadreef.”

Spelers van FC Utrecht
Het zegt iets dat topsporters, zoals een aantal spelers van FC Utrecht, de weg naar NUL30GYM (vernoemd naar het netnummer van de stad) weten te vinden. “In de voorliggende jaren had ik al een bepaalde naam opgebouwd", verklaart Acharki. “Ik doe dit vanuit mijn hart, met een oprechte motivatie om mensen gezonder en fitter te maken. Kwaliteit leveren met een team van professionals om me heen, dat wil ik. Vandaar dat ik mijn club compact en exclusief houd. Klein, maar fijn, zogezegd. We werken altijd op afspraak, zodat we zeker weten dat er niet te veel klanten tegelijk aan het sporten zijn en dat we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven. De focus ligt daarbij op personal training en op groepslessen tot twaalf personen, wat er vanzelf voor zorgt dat er een heel sociale sfeer ontstaat. Soms laten we de deelnemers tweetallen volgen om samen te oefenen. Een uur lang samenwerken met iemand die je niet kent, ga je elkaar vanzelf helpen en kom je tot een praatje.”

Sportkamp in Marrakesh
NUL30GYM ondersteunt de klanten met voedingsprogramma’s, verzorgt bedrijfsfitness in vele varianten op locatie en bedient specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld met kickboksen voor kinderen. “Ik zie zoveel jeugd van 11, 12 jaar met een bepaalde mate van overgewicht. Dan kun je een traject van personal training opzetten, maar op die leeftijd slaat dat vaak niet zo aan. Dan is het moeilijk om zo’n puber te motiveren. Kickboksen werkt veel effectiever, ook als uitlaatklep bij kinderen die gedragsproblemen vertonen of met hun zelfvertrouwen worstelen.” Iets heel bijzonders betreft een sportkamp van vijf dagen in Marrakesh (Marokko), dat Acharki in november voor de derde maal zal organiseren. “Een van a tot z verzorgde reis voor een groep van rond de dertig mensen, waarbij iedereen welkom is om mee te gaan. Naast het sporten elke dag bevat het programma culturele elementen en andere activiteiten, zoals mountainbiken of quadrijden in de bergen, padel, lopen of fietsen in de stad.”

Niet via via
Een bevriende sportschoolhouder attendeerde Acharki op BeMore Fitsolutions. “Hij vertelde me dat Ruud Morees en Joop de Boers echt meedenken en precies dat heb ik ervaren. Erg prettig voor mij als beginnend ondernemer. Het eerste gesprek voelde meteen goed en deze mensen helpen je echt om te starten. Ze doen hun best om zich in je situatie te verplaatsen en je op basis daarvan waardevolle adviezen te geven. Ik heb nagenoeg alle apparatuur bij ze besteld, waaronder een loopband, een legpress, een kabelmachine, fietstrainers, een ski-apparaat en zeven bokszakken. Mooi uitgevoerd en waar nodig op maat gemaakt, zoals de monkey bar en de grote mat. De kwaliteit straalt ervan af en er is nog niet één keer iets kapotgegaan. Mocht dat ooit wel gebeuren, dan weet ik zeker dat de mannen van BeMore Fitsolutions direct voor me klaarstaan. Naast de kwaliteit behoort communicatie tot hun sterke punten. Je krijgt ze altijd zelf aan de lijn en kunt meteen dingen bespreken, zonder dat het via via gaat.” Kortom, dezelfde kleinschaligheid en persoonlijke aandacht als die Acharki zelf huldigt bij zijn club NUL30GYM.

Meer informatie:
www.bemorefitsolutions.nl
www.nul30gym.nl
Edities