Het bijzondere verhaal van Romano Morais en Alex Aberkrom

Verschenen in Bodylife nummer 1 2024


Het begon allemaal in 2011 toen de twintigjarige fitnesstrainers Romano Morais en Alex hun eerste fitnessclub openden en twee jaar later, als jongste ondernemers ooit, een Milon Cirkel kochten voor hun club in Heemskerk.

 
Wat op dat moment misschien een gewaagde en riskante stap leek, bleek het begin te zijn van een ongekend succesverhaal met een sterke visie voor de toekomst. Zelf waren ze beiden fanatieke krachtsporters, maar ze zagen dat de meerderheid van hun nieuwe leden dat niet was. Ze realiseerden zich dat de revolutionaire Milon Cirkel de perfecte oplossing zou zijn voor deze leden, waardoor ze echt resultaat konden behalen zonder vijf keer per week naar de sportschool te hoeven gaan.

In 2015 werd Happy Bodies geboren, en ze maakten hun tweede droom waar door een kleine high-end boutique club te openen waar de Milon Cirkel en persoonlijke aandacht centraal staan, zonder gebruik te maken van reguliere fitnessmethodes. Vandaag de dag zijn ze niet alleen eigenaar van maar liefst zes Happy Bodies lifestyleclubs, maar ondersteunen ze ook nog eens twintig andere Happy Bodies clubs als franchisegever met hun exclusieve Happy Bodies Franchise formule. Het is een indrukwekkend parcours dat we graag nader bekijken.

Van ambitie naar realiteit: de reis van twee gedreven jonge ondernemers
Wat drijft iemand om zo jong al te gaan ondernemen? Voor Romano en Alex was het een combinatie van passie, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis ondernemerszin, met volledige focus 24/7. Ze geloofden sterk in de kracht van sport en fitness om een positieve impact te hebben op mensenlevens, en dat is hun levensmissie geworden. In hun eerste club was de Milon cirkel direct een groot succes vanwege de revolutionaire technologie in combinatie met strakke bedrijfsprocessen zoals sales opvolging en marketing. Dit inspireerde Alex en Romano om een bijzondere stap te zetten. In 2015 en 2016 openden ze twee nieuwe 'Milon only' clubs in Amstelveen en Heemstede onder de naam Happy Bodies. Deze clubs behoren vandaag de dag nog steeds tot de best presterende Happy Bodies clubs, met telkens twee Milon cirkels en een five circuit als basis van de clubs. Vervolgens verkochten ze in 2018 succesvol de grote traditionele familieclub met drie verdiepingen om een Happy Bodies franchiseformule te bouwen en zich volledig te concentreren op het perfectioneren van de Happy Bodies formule.
 
Het succes van Happy Bodies: 26 clubs en nog veel meer
In de afgelopen jaren hebben Romano en Alex hard gewerkt om hun droom waar te maken. Ze hebben niet alleen hun eigen Happy Bodies clubs geopend, maar zijn ook andere ondernemers gaan begeleiden en inspireren als franchisegever. Dit heeft geleid tot een netwerk van maar liefst 26 clubs verspreid over Nederland.

Maar wat maakt Happy Bodies nu zo uniek? Het gaat verder dan alleen fitnessapparatuur en trainingsschema's. Bij Happy Bodies draait het om kwaliteit, het bieden van echte resultaten aan klanten en dit alles in een state-of-the-art omgeving. Kwaliteit is belangrijk in zowel het coachen en begeleiden van klanten, als in de sales processen, marketing en sterke backoffice. Maar alles begint binnen Happy Bodies bij hun inner-team van mensen en hun filosofie. Romano, als algemeen directeur, en Alex, als sales directeur, geloven er sterk in dat een toonaangevend bedrijf dat elke dag resultaat wil creëren, een netwerk van sterke mensen moet hebben die doen wat ze zeggen en bereid zijn te doen wat nodig is om elke dag weer succesvol te zijn. Daarom is er na jaren van expansie in 2022 gekozen om voorlopig te stabiliseren in het aantal clubs en volledig te focussen op een ijzersterk managementteam waarbij alle neuzen dezelfde kant op staan. Dit heeft een positief effect op franchisenemers, regiomanagers, managers en lifestylecoaches. We kunnen nu, 2 jaar later, zeggen dat dit de beste keuze ooit was voor Happy Bodies.

Vandaag de dag is operationeel directeur Collin Schouten toegetreden als mede-eigenaar van de franchiseformule en is het managementteam uitgebreid met Remon Koetje als hoofd van de Happy Bodies Academy, Kenneth Oudemast als regio franchisemanager en Veda Ilhan als hoofd van de gehele membership backoffice. Hiermee hebben we 6 sterke pijlers gecreëerd en zien we de toekomst met vol vertrouwen tegemoet, waarbij resultaat en expansie een logisch gevolg zijn.

Een toekomst vol groei en mogelijkheden
Met 26 clubs en een groeiend aantal tevreden leden elke maand, is er geen twijfel dat Romano Morais en Alex Aberkrom de juiste snaar hebben geraakt met hun Happy Bodies concept. Maar ze zijn nog lang niet klaar. Ze blijven investeren in innovatie en technologie om ervoor te zorgen dat Happy Bodies altijd voorop blijft lopen in de branche. Enkele jaren geleden hebben ze ervoor gekozen om de nieuwe locaties naar een nog hoger niveau te tillen door deze in te richten als echte high-end clubs, waarbij direct duidelijk is dat dit geen reguliere midden-segment fitnessclubs zijn, maar dat leden het gevoel hebben dat ze sporten in een luxe hotelachtige setting. Momenteel worden ook de oudste locaties volledig opnieuw gebranded en wordt er in samenwerking met Milon geïnvesteerd in de nieuwste apparatuur en lichaamsscanners, zodat leden kunnen trainen op de meest innovatieve apparatuur die wereldwijd beschikbaar is in de fitnessmarkt. Daarnaast wordt er volledig ingezet op de kwaliteit van de lifestylecoaches door middel van de eigen ontwikkelde HB Academy. Deze academy, onder leiding van Remon Koetje, heeft tot doel om lifestylecoaches up-to-date te houden over de Happy Bodies filosofie, via software trainingen, nieuwe trainingsprincipes, salestrainingen en hospitality op het hoogste niveau. De eigen 6 locaties met clubmanagers vormen een zeer belangrijk onderdeel van de hele keten, omdat hier alle processen en veranderingen eerst data gedreven getest worden voordat ze uitgerold worden over de gehele keten. In het komende jaar weten we dat alle clubs solide staan en gaan we de mogelijkheden onderzoeken om nationaal en internationaal verder te groeien.
 
Milon en Five als vaste partners
Soms heb je een duwtje in de goede richting nodig. In 2013 kwamen Romano, Alex en Raf Swerts, directeur van Milon Benelux, met elkaar in aanraking. De gedrevenheid van de twee jonge ondernemers bleek vanaf dag 1 een perfecte match met de directeur van Milon te zijn. De ideale combinatie van ambitie en jarenlange ervaring van Raf blijkt nu, ruim 11 jaar later, nog steeds succesvol te zijn. Voor Happy Bodies is het belangrijk dat zij zich omringen met mensen in de organisatie die een sterk gevoel hebben voor integriteit en gedrevenheid. Maar dit geldt ook voor bedrijven waarmee zij samenwerken. De samenwerking met Milon is hiervan het ideale voorbeeld. Milon ondersteunt ons altijd op elke mogelijke manier. Ze bieden nieuwe trainingen voor software, trainingsprincipes en methodieken aan. Maar Milon blijft ook altijd innoveren en is sinds dag 1 marktleider in digitaal trainen. Daarom vult Milon Happy Bodies nauwkeurig aan, omdat Happy Bodies ook altijd nummer één wil zijn met de meest innovatieve manier van trainen. Ook blijft Milon zich voortdurend uitbreiden en zitten ze nooit stil. Bijna alle Happy Bodies clubs maken gebruik van FIVE en de nieuwste biometrische lichaamsscanners, zodat de leden altijd een ongeëvenaarde training kunnen ervaren.
 
Meer info over het Happy Bodies Concept: romano@happybodies.nl
Meer info over Milon en Five: swerts@milongroup.com 
 
Edities