Laat weten waar je speciaal in bent!

Verschenen in Bodylife nummer 1 2024


In 1983 ben ik gestart met een fitnessclub in Weert, ik was de eerste in de regio, behalve iemand die in een garage de mogelijkheid bood om te trainen. Een half jaar later volgden er twee nieuwe sportcentra in Weert, nu, in 2024, heb je er ongeveer 35, van PT-studio’s, low budget centra, bootcamp clubs, boutique clubs, enz. De inwoner van Weert heeft dus wat te kiezen.

Als men de beslissing heeft genomen om te gaan sporten, begint de zoektocht naar de passende aanbieder. In eerste instantie wordt vaak breed gekeken naar sport, joggen, mountainbiken of bij een sportclub voetballen, tennis, zwemmen, basketbal, enz. Velen zoeken een individuele en flexibele sport en dan komt men al snel uit bij fitness en groepslessen op muziek. Op Google wordt ‘Fitness’ ingetoetst en het kijken en vergelijken begint. Als men dan op jouw website stuit, ziet men dan meteen wat jou of jullie club, studio of service speciaal maakt?

Allereerst in het aanbod natuurlijk belangrijk om meteen snel en gemakkelijk te kunnen zien, echter weet men dan ook meteen of er aanbod bijzit wat past bij de eigen motivatie en doelstelling? Wij zijn immers in deze fase een van de vele mogelijkheden die men op internet tegenkomt en de eerste indruk is vaak bepalend voor verdere oriëntatie.

Een interessante oefening hiervoor is om eens samen met teamleden te brainstormen over, wat je aanbod speciaal maakt. Wat vindt men bij ons, wat men nergens anders vindt? Waar zijn wij uniek in? Waarom zou men voor ons moeten kiezen ten opzichte van die andere 34 mogelijkheden in Weert? Kies uit die brainstorm sessie de vijf meest speciale aspecten en bekijk of de eerste indruk op de website voldoende weergeeft wat die speciale aspecten zijn. Wij bieden bij Lifestyle Vitae leefstijlclub bijvoorbeeld een grote variatie aan lessen, wel 80 per week om uit te kiezen, van Zumba tot judo, spinning en yoga, pilates, Yogirya, enz. We bieden doelgroep programma’s voor afvallen, diabetes, reuma, maar ook mogelijkheden voor jeugd en ouderen. Wij bieden uitgebreide persoonlijke begeleiding en leefstijl programma’s.

Het is niet gemakkelijk om alles waar je speciaal in bent meteen duidelijk te maken op een website, maar het is zeker een interessante actie om er eens kritisch naar te kijken. Mensen zoeken bovendien oplossingen voor hun persoonlijke uitdaging, dus is het interessant om te weten wat de primaire doelstellingen zijn van mensen die bij je sporten. In de beginjaren van ons centrum was dat spiertraining, nu is dat fitter worden, gezonder leven, gezonder ouder worden en ook nog wel spiertraining, echter staat die gemiddeld genomen niet meer in de top drie.

Als laatste is het interessant om fanatieke leden die al fan zijn van de club aan het woord te laten, want dat schept sneller en meer vertrouwen dan ons eigen verhaal over onze diensten.

John van Heel
Lifestyle Vitae leefstijlclub, EFAA en Leefstijlclub.nl
 
Edities