Dutch Fitness Awards: dit zijn de winnaars van de vakjury awards

Verschenen in Bodylife nummer 6 2021


De Dutch Fitness Awards bestaan tien jaar en de Award Uitreiking van de jubileumeditie stond gepland voor Fitfair. Die werd echter verplaatst naar mei. Om de kandidaten voor de Vakjury Awards niet nog een half jaar in spanning te laten wachten bedacht de organisatie achter de Dutch Fitness Awards een alternatieve manier om de awards midden december toch uit te reiken.


Om de Award Uitreiking ondanks alle geldende coronamaatregelen door te laten gaan werd er een speciale videotour opgezet voor alle Vakjury Awards. De in totaal tien finalisten zijn door het hele land bezocht. Zij ontvingen uit handen van Govert Janssen van Feedback4Sports hun Dutch Fitness Award en hoorden op dat moment op welke podiumplek zij geëindigd waren.

Uitslag Vakjury Award Maatschappelijk Fitness Initiatief
  • In Huizen werd de Award voor de derde plaats uitgereikt aan Mariëtte Robijn voor haar initiatief Parkinsonsport.nl om met sporten de ziekte van Parkinson te lijf te gaan.
  • In Deurne sleepte Ralf Schmitz van Ames Sport de tweede prijs in de wacht, met zijn initiatief voor een gezondere leefstijl van kinderen in samenwerking met onder andere GGD Brabant-Zuidoost.
  • Boks Academie Amersfoort behaalde de eerste prijs voor de ondersteuning van persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare jongeren.

Naast deze top-drie waren er nog veel meer inzendingen voor deze nieuwe Award. De vakjury vond het 'prachtig' om te zien dat er veel gebeurt qua maatschappelijke initiatieven in de fitnessbranche. Deze award is een initiatief van NL Actief en wordt uitgereikt aan de ondernemer of personal trainer met het meest inspirerende maatschappelijk programma.

Vakjury-voorzitter Anne Marie van Duivenboden: "Waarom deze extra award? We zien dat steeds meer ondernemers en personal trainers kansen zien en initiatieven ontplooien op het snijvlak van fitness en sociaalmaatschappelijke vraagstukken. Hierbij moet je denken aan het ontwikkelen van een aanbod voor speciale doelgroepen, het tegengaan van eenzaamheid, participatie in lokale sport- en preventieakkoorden, samenwerkingsverbanden met partners in andere domeinen als zorg en onderwijs. Met als doel mensen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven. Ook voor degenen voor wie sporten en bewegen niet zo vanzelfsprekend of toegankelijk is."

Uitslag Vakjury Award Categorie Personal Trainers
In deze categorie zag het podium er na de pitches voor de vakjury als volgt uit;
  1. Mariëlle Valentijn in Egmond aan den Hoef
  2. Moustafa Makhlouf in Den Bosch
  3. Leonie Verkleij in Amsterdam

Uitslag Vakjury Award Categorie Fitnessclubs
In deze categorie waren er vier finalisten. De vakjury vond hen allen topkandidaten en qua aanbod verschilden deze vierde kandidaten te veel om uiteindelijk één onderscheidende winnaar aan te wijzen. Vandaar werd besloten om alle finalisten tot winnaar uit te roepen!
  • Beste Boutique Club; Urban Gym in Almere
  • Beste Club in aanpassingsvermogen; Health Club Heyenoord in Arnhem
  • Beste Allround Fitnessclub; Fresh Fitness in Amsterdam
  • Beste Nieuwkomer: Body & Beats in Venlo

Onder meer door dit besluit van de Vakjury en de ambities die zijn uitgesproken met de toetreding van partners als Technogym en Feedback4Sports verwacht de organisatie van de Dutch Fitness Awards bij de volgende editie al op voorhand over te gaan tot een groter aantal verschillende Vakjury Awards. Op naar nog meer verdieping! Ga voor alle video's van de uitreiking van de Dutch Fitness Awards naar www.dutchfitnessawards.nl!

Op naar 2022
"Ook na tien jaar blijven we de Dutch Fitness Awards door ontwikkelen. We zien nog steeds ruimte voor verbetering. Bij de volgende editie willen we samen met onze partners nog meer gaan inzetten op inhoud en klantbeleving. Daarnaast was de Vakjury Award voor Maatschappelijk Fitness Initiatief een schot in de roos", aldus Wilfred Romijn van Vote Company, dat de organisatie in handen heeft van de Dutch Fitness Awards.

"Na de Award Uitreiking vanuit een studio met een livestream en in 2021 een videotour hopen we in 2022 weer een fysieke grote Award Uitreiking te kunnen houden waar de branche bij elkaar komt!. We willen alle genomineerden, stemmers, partners en vakjuryleden bedanken voor deze mooie én ondanks alles speciale jubileumeditie!"

De Dutch Fitness Awards wordt georganiseerd in samenwerking met NL Actief, Technogym, Feedback4Sports, Personal-Trainer. nl, Fitfair.nl, Een veilig Gevoel, UnitedConsumers en bodyLIFE. De organisatie is in handen van Vote Company.

Meer info: www.dutchfitnessawards.nl
Edities