Liftgesprekken

Verschenen in Bodylife nummer 10 2018


Stel u staat in de lobby van een vele verdiepingen tellend gebouw. Ondanks uw sportieve leefstijl en uw adagium dat traplopen beter is, besluit u toch om de lift te nemen. De deuren openen zich en u ziet een man in de lift staan. U stapt in en denkt bij uzelf: ‘die man ken ik’. Als de lift in beweging komt, weet u het: ik sta in de lift met de minister van VWS. Hét uitgelezen moment om met hem in gesprek te gaan. Wat zou u de minister willen vragen? Wat zou u hem willen vertellen? Waar zou u hem voor uitnodigen?


Dat scenario heeft branchevereniging NL Actief voorgelegd aan tien ondernemers die de afgelopen decennia en jaren ieder op hun eigen wijze en met hun eigen visie succesvol zijn geweest en nog steeds zijn in de fitnessbranche. Het resultaat is het boek ‘Liftgesprekken’, waarin de ondernemers hun verhaal over zichzelf vertellen en verklappen wat zij de minister zouden willen vragen.

Met het boek dragen we bij aan de juiste beeldvorming en merkbeleving vande branche van ondernemende sporten beweegbedrijven. Daarin is nog veel winst te boeken. In zijn afscheidsinterview als voorzitter van NL Actief in december zei Tjeerd de Jong dat hij alle ondernemers in onze sector meer professioneel zelfbewustzijn gunt en wenst. Hij heeft soms het idee dat we nog niet beseffen welke bijdrage we kunnen leveren aan een fit, gezond en vitaal Nederland. We zijn een belangrijk puzzelstuk in sociaal-maatschappelijke vraagstukken. De fitnessbranche heeft een enorme potentie en een stevige plaats in het Nederlandse sportlandschap. Dat besef en de daarbij behorende verantwoordelijkheid is nog niet overal doorgedrongen. Ook niet binnen onze sector zelf.

In het boek ‘Liftgesprekken’ is gepassioneerd en innovatief ondernemerschap de rode draad. Het is ook bedoeld als inspiratiebron voor andere ondernemers in onze branche. En de start van een reeks publicaties over mannen en vrouwen die in onze sector op eigentijdse wijze invulling geven aan ondernemerschap. In BodyLIFE zalNL Actief in 2019 iedere uitgave aandacht besteden aan professionals die een ‘game changer’ voor onze branche zijn of kunnen worden.

Ronald Wouters
Directie NL Actief

Het boek ‘Liftgesprekken’ is te bestellen via de website van NL Actief: www.nlactief.nl
Edities