1 jaar geleden

Verdere groei Trib3 met shop-in-shop locaties, Kevin Yates niet langer CEO

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
Foto: Jonathan Fisher 
Boutique-operator TRIB3 reorganiseert om zich te heroriënteren op internationale groei en franchising. Het bedrijf zal uit de directe activiteiten stappen en zijn wereldwijde hoofdkantoor in Barcelona consolideren.

Er is een curator aangesteld om de sluiting van het huidige hoofdkantoor in Manchester en de overdracht van de vier Britse clubs aan franchisenemers te beheren vai het Spaanse kantoor. De club van TRIB3 in Manchester gaat definitief sluiten. Verdere franchiselocaties in het VK blijven onaangetast. Oprichter Kevin Yates vertelde dat twee administratie kantoren onhoudbaarder is geworden.

Als onderdeel van de herstructurering zal Yates zijn CEO rol overdragen aan meerderheids aandeelhouder Jonathan Fisher. Yates zal een nieuw gecreërde functie aannemen die bijdraagt aan internationale franchisegroei en shop-in-shop-oplossingen.

Fisher zei: “TRIB3 heeft als merk en franchise een goede groei doorgemaakt, ondanks de achtergrond van macro-economische druk. Het is duidelijk geworden dat we, om deze groei te ondersteunen, onze middelen moeten heroriënteren door over te stappen naar één geïntegreerd ondersteuningscentrum voor franchisenemers.”

Fisher is de meerderheidsaandeelhouder van TRIB3, samen met zijn vader, Allan Fisher, en Rob Barker, ex-CEO van Precor, via hun gezamenlijke investeringsmaatschappij TRIBUTE. Het merk heeft ook financiële steun gekregen van investeerders Jordy Kool en Marjolijn Meijer, van de Urban Gym Group.

Volgens Yates heeft het bedrijf het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt op Europese markten zoals Spanje en Nederland en heeft het shop-in-shop-overeenkomsten getekend met clubexploitanten o.a. in Portugal, wat betekent dat men groeipotentieel vooral ziet in de eurozone.

TRIB3 heeft onlangs twee locaties geopend in Amsterdam en opent binnenkort nog een vestiging in Dublin, waarmee het merk zijn intrede op de Ierse markt markeert. Er komen ook twee nieuwe locaties naar Barcelona in Q1 en Q2 2023, waarmee het netwerk in Catalonië wordt uitgebreid tot vijf.
Jonathan Fisher TRIB3Jordy KoolMarjolijn MeijerUrban Gym Groupfranchise
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf