15 december 2022

Nieuw management bij McFit (RSG Group GmbH)

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
15 december 2022
Na de tragische dood van Rainer Schaller blijft de RSG Group familiebezit. Hagen Wingertszahn en dr. Jobst Müller-Trimbusch neemt nu de leiding over van 's werelds nummer 1 op het gebied van fitness.

Na de tragische vliegtuigcrash op 21 oktober 2022 voor de kust van Costa Rica, waarbij de oprichter en eigenaar van de RSG Group, Rainer Schaller, om het leven kwam, blijft het bedrijf familiebezit. Hagen Wingertszahn en dr. Jobst Müller-Trimbusch nam de leiding over als de nieuwe dubbele leiding.

Verandering van management: Presentatie van het nieuwe management
Hagen Wingertszahn brengt zijn jarenlange ervaring in de fitnessbranche mee naar zijn nieuwe baan als Managing Director van de RSG Group. Sinds 2016 is hij als Managing Director Duitsland verantwoordelijk voor het beheer en de controle van de core business voor alle fitnessmerken van de RSG Group in de thuismarkt. Daarvoor was hij bijna vijf jaar COO bij sportschoolketen “Fitness First”, verantwoordelijk voor het aansturen en controleren van de operationele bedrijfsvoering.

dr Jobst Müller-Trimbusch maakt als CFO sinds 2020 deel uit van het management van de RSG Group en neemt nu zijn nieuwe rol als Managing Director op zich. Voordat hij zijn carrière begon, studeerde hij aan de European Business School en vulde hij zijn academische carrière aan met een doctoraat op het gebied van kapitaalmarktwetenschap. Tijdens zijn professionele carrière heeft hij verschillende functies bekleed bij Goldman Sachs, Deutsche Börse en Bertelsmann, evenals een strategisch adviesbureau. Daarna werkte hij als CFO bij ICF Bank en later bij Equinet Bank.

De toekomst van de RSG Groep
Onder het nieuwe dubbele leiderschap zal de groep van bedrijven met zijn 21 merken zich meer concentreren op zijn kernactiviteit, fitness, vanwege de recente aanzienlijke toename van het bewustzijn van de thema's sport en gezondheid. De twee directeuren vinden het belangrijk om medewerkers zekerheid te geven en de winstgevendheid verder te versterken.

“Met de overname van de directie van de RSG Group treden we beiden in de voetsporen van de unieke ondernemer Rainer Schaller, voor wie we het grootste respect hebben. Onze prioriteit is om onze trendsetter- en marktleiderspositie, die de groep in 25 jaar heeft opgebouwd, consequent voort te zetten." Jobst Müller-Trimbusch, co-CEO RSG Group.

Hagen Wingertszahn, Co-CEO RSG Group: "Ons doel als nieuw management is om de juiste balans te vinden tussen het behoud van onze roots en het verder ontwikkelen van het bedrijf. We zijn op de hoogte van wiens opvolger we opvolgen en danken de nieuwe aandeelhouders voor hun vertrouwen. Wij zien het als onze grootste taak om de RSG Groep duurzaam, toekomstbestendig en 360 graden rondom de klant te blijven maken.” Wingertszahn vult aan: “Naast onze core business in Europa blijft onze focus liggen op het significant versterken van onze aanwezigheid in de VS."
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf