16 september 2022

Fitnessclubs en studio’s bieden woensdag 21 september workshops, trainingen, gratis inloop of goededoelenacties aan

NL Actief
Team
16 september 2022

#BEACTIVEDAY stimuleert bewegen en gezonde leefstijl

PAPENDAL, 15 september 2022 - Genoeg bewegen en een gezonde leefstijl verkleinen de risico’s op lichamelijke éngeestelijke gezondheidsproblemen. Zeker tijdens de coronapandemie is duidelijk geworden hoe belangrijk gezondheid, vitaliteit en weerstand zijn. De fitnessbranche ziet het dan ook als haar maatschappelijke opdracht om meer Nederlanders te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Daarom organiseert branchevereniging NL Actief samen met partners op woensdag 21 september #BEACTIVEDAY. Die dag bieden honderden fitnessclubs en studio’s workshops, trainingen, gratis inloop of goededoelenacties aan.

Op dit moment beweegt maar 53% van Nederland genoeg om de ‘beweegnorm’ te halen. Dat houdt in: minimaal 150 minuten actief bewegen per week. Bijvoorbeeld door te wandelen, te fietsen of met krachttraining. Het doel voor 2040 is dat 75% van de Nederlanders aan deze norm voldoet. Dat zou een krachtige impuls geven aan de fitheid van mensen, met vele positieve gevolgen: enorme gezondheidswinst, lagere zorgkosten en meer kwaliteit van leven.

Om dat te kunnen bereiken, wil de fitnesssector Nederland stimuleren en faciliteren om meer te gaan bewegen engezonder te gaan leven. De fitnessbranche is dé vitaliteitsmotor van ons land. Fitness is immers veel meer dan een gebouw met halters en loopbanden. Het is voor miljoenen Nederlanders - jong en oud - een manier van leven geworden. Fitness is kortom voor iedereen. Dat wordt woensdag 21 september onderstreept met #BEACTIVEDAY. 

Tijdens #BEACTIVEDAY zorgen honderden fitnessclubs en studio’s ervoor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland in beweging komen. #BEACTIVE DAY is een Europees initiatief, dat in Nederland wordt gecoördineerd door NL Actief en haar partners. Samen met de honderden clubs staan zij voor een sportiever, gezonder en vitaler Nederland.

Tijdens #BEACTIVEDAY laten de fitnessclubs en studio’s ook zien hoe professioneel en veelzijdig hun aanbod en faciliteiten zijn. Ze zijn lokale kenniscentra op het gebied van bewegen en leefstijl. Mensen die gezonder willen gaan leven en het belangrijk vinden om dat onder deskundige begeleiding te doen, kunnen 21 september kennismaken met de clubs en studio’s in hun gemeente. De sportschool is dé plek waar iedereen veilig en met plezier kan sporten. 

Op de website https://www.nlactief.nl/beactiveday is te zien welke fitnessclubs en studio’s in Nederland meedoen aan #BEACTIVEDAY.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf