1 february 2022

Zo ziet FIBO er in april uit

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
1 february 2022

Na de door Covid veroorzaakte pauze staat FIBO 2022 weer in de startblokken en zal een sterk signaal afgeven voor de fitnessbranche.
In 2022 zal FIBO eindelijk terugkeren naar een "Real Life" editie! Van 7 tot 10 april bruist het in de beurshallen van Keulen van de trends en inspiraties voor het bedrijfsleven dat draait om fitness en gezondheid en een oprecht gevoel van vreugde om elkaar weer te ontmoeten. In zes hallen presenteren exposanten nieuwe producten, aangevuld met tal van speciale ruimtes en het nieuwe FIBO-congres.
Gezondheid staat niet alleen erg hoog in de nomenclatuur van FIBO. Het heeft ook te allen tijde de hoogste prioriteit bij het houden van het fysieke evenement. "Daarom hebben we nu al maanden hard gewerkt om de eerste live FIBO sinds 2019 te houden om de best mogelijke gezondheidsbescherming voor alle betrokken partijen te garanderen", zegt Event Director Silke Frank over de planningsfase. “Op basis van de ervaring die we de afgelopen twee jaar hebben opgedaan met de pandemie en de schattingen van virologen zijn we er zeker van dat de infectiepatronen in april positieve ontwikkelingen zullen laten zien.”

Nieuwe zalen, nieuwe thema's
Deze industrie, die hard geraakt wordt door de crisis, heeft dringend impulsen nodig om samen haar strategische koers voor de toekomst uit te stippelen. “We hebben FIBO 2022 zo bedacht dat het actuele marktontwikkelingen actief promoot en passende ruimte laat voor de sterk groeiende segmenten”, vervolgt Frank. In de nieuw ontworpen hal 8 vinden bezoekers de gebieden Health, Wellness & Spa en Interieur en ontmoeten ze namen als Hansefit, Gantner Electronic GmbH Deutschland, Klafs, M.A.C. Centercom, Novotec Medical, Pino, Sissel/Novacare, Trugge Getränketechnik of Urban Sports Club. Ook in de planning zijn verschillende lezingenfora en een programma georganiseerd door het internationale initiatief "Exercise is Medicine".

Tech-heavy fitnesswereld
Hal 6 en 7 zullen een breed scala aan trainingsapparatuur bevatten van onder meer Johnson Health Tech., Milon Industries, EGYM, Core Health + Fitness, Drax, Scotfit, Bodytone International Sport en Panatta. Ook in hal 7 kunnen bezoekers op het Future Forum terecht voor visionaire digitaliseringsthema's. Hier zullen innovatiegedreven sprekers demonstreren hoe technisch zwaar de fitnesswereld van morgen zal zijn. 

Hal 9 wordt volledig vernieuwd en combineert functionele training met groepsfitnessconcepten voor vakbezoekers als trainers en instructeurs, wellnessexperts en sportschooleigenaren. Namen die hier worden genoemd, zijn onder meer het gevestigde Functional Forum van IFAA, Bodylife en Perform Better, terwijl het IFAA Trainer Plaza voor het eerst te zien zal zijn.

CBD-producten aan boord
Hal 5.2 wordt de eerste gedeelde “aanloophaven” voor fitnessprofessionals en consumenten met alles wat te maken heeft met gezonde voeding, mode, beauty, groepsfitness en – nieuwe – CBD-producten. Hier vinden bezoekers ook een Lifestyle Area, podia en doe-activiteiten, het Cycling Festival en Mixed Reality Sports.


Hal 10 wordt weer de FIBO POWER Hall met bodybuilding, kracht- en wedstrijdsporten. Hier zullen nu3, BlenderBottle, Barebells/nocco, Gorilla Wear en Nutrend te zien zijn, om er maar een paar te noemen.

EHFF trapt beurs weer af
Op 6 april vindt in het Congress-Centrum Nord van Koelnmesse ook weer het “European Health & Fitness Forum” plaats. Het door EuropeActive georganiseerde congres brengt regelmatig de 'toppers' van de internationale fitnesssector samen.

Over FIBO
Het is 's werelds grootste vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid en de plek voor innovaties, investeringen en trends: bij FIBO in Keulen besluitvormers uit de hele fitnessindustrie, opkomende ondernemers, clubexploitanten uit tal van landen, trainers , gezondheidsactoren en de fitnessgemeenschap ontmoeten elkaar. Verder biedt FIBO internationaal zakendoen en netwerken, evenals een geweldige live-ervaring. Deskundige informatie en permanente educatie zijn ook een prioriteit op de beurs. In 2022 wordt FIBO gehouden van 7 t/m 10 april. www.fibo.com

Persbericht
 

Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf