2 jaar geleden

Groepsgrootte naar 50 personen en groepslessen weer toegestaan. Dit zijn de versoepelingen per 5 juni

2 jaar geleden
Afgelopen vrijdag 28 mei heeft het kabinet tijdens haar persconferentie diverse versoepelingen aangekondigd die met ingang van zaterdag 5 juni van kracht zullen zijn. Voor de fitnessbranche werden de volgende versoepelingen aangekondigd. 

Groepsgrootte
  • De groepsgrootte gaat van 30 mensen naar 50 mensen. Dat geldt zowel voor binnen (per ruimte) als voor buiten (exclusief personeel).  
Sportaccommodaties binnen
  • Sporten is binnen bij een sportaccommodatie toegestaan onder voorwaarden. Er is een maximum van 50 personen per ruimte (exclusief personeel) en iedereen houdt 1,5 meter afstand.
  • Groepslessen zijn toegestaan. De maximale groepsgrootte is 50 personen. Iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Geen groepjes van 2 meer of andere kunstgrepen in de groepsleszaal dus.
  • Een uitzondering op de 1,5 meter is er voor sportactiviteiten waarvoor het nodig is om binnen de 1,5 meter te komen zoals judo, boksen, etc. Dan hoeft er tijdens de sportbeoefening geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Na de sportactiviteit houdt iedereen weer 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Kleedkamers en douches zijn na lange tijd weer open dus u kunt ze weer gereed voor gebruik maken. Sauna's en zonnebanken mogen ook weer open.
  • Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn nog steeds verplicht. Binnen moet men een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
Sportaccommodaties buiten
  • Iedereen mag buiten sporten. De voorwaarden zijn afhankelijk van de leeftijd van de sporter.
  • Jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar mogen buiten in groepsverband sporten. Zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen ook buiten in groepsverband sporten, maar dienen wel 1,5 meter afstand te houden.
Horeca bij sportaccommodaties
  • Horeca en sportkantines bij sportaccommodaties mogen zowel binnen als buiten gasten ontvangen van 6.00 tot 22.00 uur.
  • Binnen mogen maximaal 50 gasten worden ontvangen. Zij moeten hiervoor reserveren en een vaste zitplaats krijgen volgens het protocol dat geldt voor de horeca.
  • Buiten op terrassen bij sportaccommodaties mogen maximaal 50 gasten ontvangen worden. Zij hoeven hiervoor niet vooraf te reserveren, dat kan ook ter plekke. De terrassen mogen open tot 22.00 uur.
Wedstrijden
  • Voor de volledigheid: wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn toegestaan met teams van een andere club. Hier mag geen publiek bij aanwezig zijn. Wedstrijden voor iedereen vanaf 18 jaar zijn alleen toegestaan tussen teams van de eigen club.
Nieuwe protocollen voor fitnesscentra en personal trainers & infographic
Alle bovenstaande maatregelen zijn inmiddels omgezet door NL Actief naar een nieuw protocol. Er is een protocol beschikbaar voor 'fitnesscentra' en één voor 'personal trainers/studio’s en bootcamp'.

Ook heeft NL Actief de nieuwe maatregelen kernachtig samengevat in een infographic. Handig voor het overzicht, bij vragen over de maatregelen door klanten en wellicht ook als er iemand van de handhaving langskomt. De infographic vind je hier.
 
NLActiefcorona maatregelenversoepelingen
Gerelateerde artikelen