1 week geleden

1 mei uitgeroepen tot Dag van de Fitness

1 week geleden
De 22.000 medewerkers van sportscholen en studio’s door heel Nederland weten als geen ander wat vitaliteit inhoudt. In de strijd tegen overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, spierkrachtverlies en andere leefstijl gerelateerde aandoeningen spelen zij een cruciale rol. Mensen begeleiden naar een actieve levensstijl is hun missie en gedrevenheid. Daarom heeft de fitnessbranche 1 mei - de traditionele Dag van de Arbeid - uitgeroepen tot Dag van de Fitness. 

Zowel van de kant van ziekenhuisdirecteuren, artsen als van zorgverzekeraars wordt gepleit voor meer aandacht voor preventieve gezondheid. Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat wie weinig beweegt, een dubbel zo groot risico loopt om te sterven aan corona. Inactiviteit blijkt dus een zwakke schakel in onze samenleving te zijn. Dat is een pijnlijke paradox. Ziekenhuizen en ic’s zitten overvol en kraken onder de werkdruk. Wij, de specialisten op het gebied van fysieke fitheid, vitaliteit en preventie, moeten lijdzaam toezien. Werkloos. Lege fitnesszalen.

Wij staan voor vitaliteit
Zodra onze bedrijven open gaan, staan wij klaar om mensen te begeleiden naar een actieve levensstijl en zetten wij ons in om iedereen - jong en oud - fysiek en mentaal sterker en weerbaarder te maken. Dat is waar wij goed in zijn. Dat is onze passie. Alle fitnessprofessionals van sportscholen en studio’s in Nederland en België stáán wij voor vitaliteit en stimuleren iedereen om te gáán voor Vitaliteit.

De brug naar de ZORG
Na de politiek gaan we deze boodschap brengen naar de ziekenhuizen. De aftrap vindt bij een aantal geselecteerde ziekenhuizen plaats tijdens de Internationale Dag van de Zorg op woensdag 12 mei. 

Dag van de Fitness 1 mei. Wat kunt u doen?
De V van Vitaliteit is hét symbool van de actie en wordt ondersteund met promotiemateriaal. Presenteer uw club in al uw uitingen - voor tijdens en na de Dag van de Fitness - als club die gezondheid en vitaliteit centraal stelt. Wij stellen het promotiemateriaal ‘wij stáán voor Vitaliteit’ gratis beschikbaar op het platform www.dagvandefitness.nl

De promotiematerialen omvatten visuals, begeleidende teksten, teasers en promotiefilmpjes. De promotiefilmpjes worden momenteel geproduceerd en vanaf 29 april geplaatst op het platform.Daarnaast is het leuk om ook eigen filmpjes op te nemen met de boodschap:
  • Wij stáán voor Vitaliteit
  • Ik stá voor Vitaliteit
  • Ik gá voor Vitaliteit (clublid)
De campagne is simpel en makkelijk in te zetten, ook na 1 mei. Vitaliteit blijft een centraal thema. U hoeft zich niet aan te melden voor deze campagne. ‘Dag van de Fitness’ is een samenwerking van de fitnesscentra in Nederland en België

Wij danken u voor uw medewerking.
Mede namens de collega’s in België,

Met vriendelijke groet,
Team VES
 
Bedrijf

Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES)

Laatste artikelen van dit bedrijf