2 jaar geleden

Basic-Fit sluit opnieuw 148 clubs in Frankrijk vanwege overheidsmaatregelen

2 jaar geleden
Door nieuwe maatregelen van de Franse regering heeft Basic-Fit 148 van de 445 Franse clubs opnieuw voor een periode van twee weken gesloten. Het besluit is genomen door de Franse regering ondanks de strikte COVID-19-protocollen die door de fitnessindustrie worden toegepast en ondanks onderzoek dat aantoont dat fitnessclubs veilig zijn en niet bijdragen aan de verspreiding van COVID-19.

Sinds de heropening van de clubs in juni heeft Basic-Fit meer dan 22 miljoen bezoeken gehad in haar clubs, waarvan 11 miljoen in de Franse clubs zonder enige uitbraak van COVID-19. Basic-Fit is het dan ook absoluut niet eens met deze ongegronde beslissing van de Franse regering en is een juridische kort geding begonnen met als doel de clubs zo snel mogelijk te heropenen.

De betrokken clubs zijn gevestigd in de zogenaamde Zone Alerte Renforcée en Zone Alerte Maximale departementen en betreffen met name steden als Parijs, Bordeaux, Grenoble, Lille, Lyon, Marseille, Montpellier, Rouen, Rennes, Saint-Etienne en Toulouse.

Basic-Fit beschikt over voldoende liquiditeit om de impact van deze clubsluitingen op te vangen, aangezien ze momenteel over ongeveer € 175 miljoen aan cash beschikken.

Basic-Fit heeft momenteel 895 clubs in haar netwerk, een toename van 111 clubs dit jaar tot nu. 747 van de clubs zijn nog open, waarvan 297 in Frankrijk.

Op dit moment heeft Basic-Fit geen indicatie, maar kan ook niet uitsluiten, dat er meer clubs gesloten zullen moeten worden of dat clubs voor een langere periode dan twee weken gesloten moeten zijn. 
Basic-FitCoronavirus

 
Gerelateerde artikelen