2 weken geleden

Virtuagym benoemt Rutger Peters tot lid van de Raad van Commissarissen

2 weken geleden

Virtuagym benoemt Rutger Peters, Gynzy CEO en co-CEO van GameHouse als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Virtuagym is  één van Amsterdams snelst groeiende tech scale-ups en fitness software marktleider. 

In 1998, direct na zijn studie, richtte Rutger samen met zijn compagnon GameGate.com op. Zij waren zich er toen al van bewust dat de toekomst van gaming in het internet lag. Het bedrijf groeide naar $5m aan inkomsten en 100+ medewerkers in slechts 18 maanden tijd. Na de geklapte internetbubbel daalde dit echter weer naar nul. Dit was de start van de weg die Rutger bewandelde van faillissement naar zijn huidige positie als marktleider.

In 2001 was hij medeoprichter van internetgamesbedrijf Zylom, en in 2006 fuseerde hij met RealNetworks. Hiermee groeide ze naar $50m aan inkomsten en $10m aan winst. In 2009 startte Rutger het internetonderwijsbedrijf Gynzy, dat met een marktaandeel van 65% is uitgegroeid tot Nederlandse marktleider op het gebied van klassikale software. Hij keerde terug naar GameHouse in 2015 en transformeerde het bedrijf van een PC only bedrijf in een mobiel free-to-play gamesbedrijf. 

Virtuagym CEO Hugo Braam zegt: "Rutger is een neef van ons en hij was altijd een geweldig voorbeeld en inspiratiebron voor ons toen we met Virtuagym begonnen. We zijn erg blij dat Rutger positief reageerde toen we hem vroegen om toe te treden tot onze RvC, omdat zijn ervaring in het MKB SaaS en gaming zeer relevant voor ons is. Daarnaast is hij een geweldig persoon om mee samen te werken”. 

Rutger voegt hieraan toe: "Echt ondernemerschap is in mijn ogen dat je blijft doorgaan waar de meeste mensen al lang zouden hebben opgegeven. Paul en Hugo hebben een buitengewoon doorzettingsvermogen getoond, wat Virtuagym tot het bedrijf heeft gemaakt dat het nu is. Ik ben vereerd en kijk ernaar uit om het bedrijf en de oprichters te helpen in de volgende groeifase".

Virtuagym heeft er vertrouwen in dat met Peter's 20 jaar aan relevante ervaring en gave voor ondernemerschap hij een perfecte aanvulling is op de huidige Raad van Commissarissen. 

Bedrijf

Virtuagym

Laatste artikelen van dit bedrijf